Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Δημήτρης Σταθακόπουλος - Γιώργος Φίλης: Ο Ελληνισμός στη Δίνη του (Νέο) Οθωμανισμού, 1453-1821-2021


Δημήτρης Σταθακόπουλος - Γιώργος Φίλης: Ο Ελληνισμός στη Δίνη του (Νέο) Οθωμανισμού, 1453-1821-2021 - ΕΛΙΣΜΕ Διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το ΕΛΙΣΜΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών) και πραγματοποιήθηκε στις 27-5-2021. Συντονιστής ο Στρατηγός ε.α. Γιάννης Μπαλτζώης.


ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ; Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ '21 ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ.  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΑ ΠΑΤΡΙΑ.
ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΕΝΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΟΥΣ. 
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΦΙΛΟΕΝΩΤΙΚΟΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΣΤΗΝ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ, ΣΤΟ ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΩΝ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ.
ΤΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΦΡΙΖΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: