Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Η Οικουμενιστική Συνοδικότητα του Ναυπάκτου Ιερόθεου!

                       


Ναυπάκτου Ιερόθεος: Nα εμπιστευόμαστε τις Συνοδικές αποφάσεις

-Οι ατομικές γνώμες πρέπει να υποτάσσονται στη συλλογική 

Η πανδημία ανέδειξε παθογένειες που υπάρχουν μέσα στην Εκκλησία

 Να εμπιστευόμαστε τις Συνοδικές αποφάσεις και τις απόφασεις της Εκκλησίας ανέφερε σε σημείο του απολυτήριου λόγου της Θείας λειτουργίας στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μακύνεια Ναυπακτίας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Ο κ. Ιερόθεος αναφορικά με τους εμβολιασμούς και τα όσα παρατηρούνται ακόμα και μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας με τις διαφορετικές φωνές, ανέφερε: “Εμπιστεύομαι το Συνοδικό θεσμό παρά τη γνώμη του ενός που μπορεί να είναι σοφός και άγιος. Αναφέρουν μερικοί τον Άγιο Παΐσιο και τα όσα είχε δηλώσει πριν από τριάντα χρόνια για τους εμβολιασμούς, ότι δεν τους δέχεται. Συνεχίζοντας όμως ο Άγιος Παΐσιος αναφέρει ότι αυτή είναι η γνώμη μου. Αν ωστόσο η Εκκλησία έχει διαφορετική άποψη, να ακούσετε την Εκκλησία συνέχιζε ο Άγιος, χωρίς να το αναφέρουν” δήλωσε ο  Ιερόθεος.

“Υπάρχουν πολλά που αναφέρουν οι Άγιοι. Και γιατί έγιναν άγιοι; Επειδή αφ’ ενός ο λαός τους αναγνώρισε, αλλά η Εκκλησία του κατέταξε στο Αγιολόγιο. Οι ατομικές γνώμες πρέπει να υποτάσσονται στη συλλογική. [σ.σ.: Μάλιστα. Οἱ ἀτομικὲς γνῶμες τοῦ Ἀρχιεπισκόπου καὶ ὀλίγων Μητροπολιτῶν, πρέπει νὰ ὑποτάσσονται στὴ συλλογική/συνοδικὴ συνείδηση τῆς Ἐκκλησίας, ἡ ὁποία συνείδηση, δὲν ἐκφράστηκε οὔτε κἂν σὲ ἐπίπεδο Ἱεραρχίας, ἀφοῦ αὐτὴ σκοπίμως δὲν συγκλήθηκε!]. Η πανδημία ανέδειξε ορισμένες παθογένειες που υπάρχουν μέσα στον Εκκλησιαστικό χώρο. Που συγκεντρώνονται γύρω από έναν Γέροντα, έναν πνευματικό ή έναν Μητροπολίτη. Κανένας απ’ αυτούς, αλλά η Εκκλησία ως σύνολο. Και όσοι υπακούουν στην Εκκλησία ποτέ δε βγαίνουν χαμένοι. Πάντα, βγαίνουν ωφελημένοι” κατέληξε ο κ. Ιερόθεος.

Πηγὴ ἐδῶ.

Διαβάστε τώρα τον Ορθόδοξο λόγο 

που εκφράζει διαχρονικά την εμπειρία των Αγίων μας .


 Δημήτριος Τσελεγγίδης:

Η συνοδικότητα, ως αγιοπνευματικός τρόπος οριοθετήσεως της πίστεως και της ζωής της Εκκλησίας, και οι θεολογικές προϋποθέσεις της



Πηγή ἐδῶ

Τελικά ο Ναυπάκτου τοκαψε...

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ: Η Οικουμενιστική Συνοδικότητα του Ναυπάκτου Ιερόθεου! (trelogiannis.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: