Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ο στρατός των εντόμων του Πενταγώνου

 του Manlio Dinucci

Το Πεντάγωνο είναι απασχολημένο με κάθε είδους έρευνα. Το Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) μελετά τη δυνατότητα χρήσης εντόμων για τη μόλυνση των καλλιεργειών, ενώ το Office of Naval Research ελπίζει να χρησιμοποιήσει άλλα έντομα ως αισθητήρες, ικανά να ανιχνεύουν εκρηκτικά. Αυτό δεν είναι επιστημονική φαντασία.

Σμήνη εντόμων, που μεταφέρουν γενετικά τροποποιημένους μολυσματικούς ιούς, επιτίθενται στις γεωργικές καλλιέργειες μιας χώρας και καταστρέφουν την παραγωγή τροφίμων – αυτό δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ένα σχέδιο που στην πραγματικότητα ετοιμάζει η DARPA, η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας του Πενταγώνου .

Πέντε επιστήμονες από ένα γαλλικό και δύο γερμανικά πανεπιστήμια αποκάλυψαν αυτές τις πληροφορίες στο Science, μια από τις πιο διάσημες επιστημονικές επιθεωρήσεις στον κόσμο  [ 1 ] . Στο άρθρο τους, που δημοσιεύθηκε στις 5 Οκτωβρίου, αμφισβήτησαν σοβαρά την ιδέα ότι η έρευνα της DARPA, με τίτλο «Σύμμαχοι εντόμων», προοριζόταν μόνο για τη χρήση που είχε δηλώσει ο Οργανισμός – την προστασία της γεωργίας των ΗΠΑ από παθογόνους οργανισμούς χρησιμοποιώντας έντομα ως φορείς. γενετικά τροποποιημένων μολυσματικών ιών. Αυτοί οι ιοί μεταδίδονται στα φυτά και τροποποιούν τα χρωμοσώματά τους. Αυτή η χωρητικότητα – όπως δήλωσαν οι πέντε επιστήμονες – φαίνεται να είναι «πολύ περιορισμένη».

Ωστόσο, στο επιστημονικό περιβάλλον, το πρόγραμμα γίνεται «ευρέως αντιληπτό ως μια προσπάθεια ανάπτυξης βιολογικών παραγόντων για εχθρικούς σκοπούς και των μέσων παράδοσής τους», με άλλα λόγια «μια νέα μορφή βιολογικού όπλου». Αυτό παραβιάζει τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1975, αλλά η οποία έχει παραμείνει ανενεργή κυρίως λόγω της άρνησης των ΗΠΑ να δεχτούν επιθεωρήσεις στα δικά τους εργαστήρια.

Οι πέντε επιστήμονες διευκρινίζουν ότι «οι εύκολες απλοποιήσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας βιολογικών όπλων, όπλων που θα ήταν εξαιρετικά μεταδοτικά σε ευπαθή είδη καλλιεργειών λόγω της διασποράς των εντόμων ως μέσο παράδοσης».

Αυτό το σενάριο επίθεσης σε αγροτικούς πολιτισμούς στη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες, με επικεφαλής το Πεντάγωνο με σμήνη εντόμων που μεταφέρουν τον ιό, δεν είναι μύθος επιστημονικής φαντασίας. Το πρόγραμμα της DARPA δεν είναι το μόνο που χρησιμοποιεί τα έντομα ως πολεμικό όπλο. Το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών των ΗΠΑ ζήτησε έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις  [ 2 ] προκειμένου να μετατραπούν οι ακρίδες σε βιολογικά drones  [ 3 ] .

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρόδιο εμφυτευμένο στον εγκέφαλό του και έναν μικροσκοπικό πομπό στην πλάτη του εντόμου, ο επιτόπιος χειριστής μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τι μαζεύουν οι κεραίες της ακρίδας. Αυτά τα έντομα έχουν οσφρητική ικανότητα ικανή να αντιλαμβάνονται στιγμιαία διάφορους τύπους χημικών ουσιών στον αέρα – γεγονός που επιτρέπει τον εντοπισμό αποθηκών εκρηκτικών και άλλων τοποθεσιών που μπορούν να χτυπηθούν από αεροπορικές ή πυραυλικές επιθέσεις.

Ακόμη πιο τρομακτικά σενάρια αναφέρθηκαν στο editorial από τους πέντε επιστήμονες στο περιοδικό Science. Το πρόγραμμα της DARPA – τονίζουν – είναι το πρώτο πρόγραμμα που αφορά την ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων ιών που μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το περιβάλλον και που θα μπορούσαν να μολύνουν άλλους οργανισμούς «όχι μόνο στη γεωργία». Με άλλα λόγια, τα ανθρώπινα όντα θα μπορούσαν να καταγραφούν μεταξύ των οργανισμών που δυνητικά επηρεάζονται από τους μολυσματικούς ιούς που μεταδίδονται από έντομα.

Γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, στα εργαστήρια των ΗΠΑ και άλλων εθνών, πραγματοποιήθηκε έρευνα για βακτήρια και ιούς - όταν αυτοί οι παράγοντες διαδίδονται από έντομα (ψείρες, μύγες, τσιμπούρια), μπορούν να προκαλέσουν επιδημίες στο εχθρικό έθνος . Μεταξύ αυτών είναι τα βακτήρια Yersinia Pestis, η αιτία της βουβωνικής πανώλης (ο τρομακτικός «Μαύρος Θάνατος» του Μεσαίωνα) και ο ιός Έμπολα, που είναι ταυτόχρονα μεταδοτικός και θανατηφόρος.

Με τις τεχνικές που είναι διαθέσιμες σήμερα, είναι δυνατό να παραχθούν νέοι τύποι παθογόνων μικροοργανισμών, που διαδίδονται από έντομα, για τους οποίους ο στοχευόμενος πληθυσμός δεν θα είχε καμία άμυνα.

Οι «πληγές» που στη βιβλική αφήγηση στάλθηκαν από τον Θεό για να χτυπήσουν την Αίγυπτο με τεράστια σμήνη από κουνούπια, μύγες και ακρίδες, μπορούν πραγματικά να σταλούν σήμερα από τα ανθρώπινα όντα για να χτυπήσουν ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή τη φορά, δεν προειδοποιούμαστε από προφήτες, αλλά από επιστήμονες που έχουν διατηρήσει την ανθρωπιά τους.

Μετάφραση
Pete Kimberley
Πηγή
Il Manifesto (Ιταλία)
The Pentagon's insect army, by Manlio Dinucci (www-voltairenet-org.translate.goog)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο στρατός των εντόμων του Πενταγώνου σε δράση:

''H Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι η δημοκρατία και ο τρόπος ζωής μας απειλούνται από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία...''