Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η συναυλία του Μεγάρου Μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αρχανών, οργανώθηκε με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.


O αρχιεπίσκοπος σε λόγο που απηύθυνε προς το πλήθος τόνισε ότι "η εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει του ανθρώπους όπως και η μουσική" και επεσήμανε "ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η εκκλησία θα πρέπει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού".

Ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -- ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ ! ! !
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΙΚΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΝΟΕΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Επαναλαμβάνουμε μιά παληά μας ανάρτηση, γιά νά συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πώς η θεσμική εκκλησία αυτονομήθηκε από τόν Κύριο καί πώς πρέπει κάτι νά κάνουμε γρήγορα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΘΕΟΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος αποκάλυψε την γύμνια του δηλώνοντας: «Όσοι διαμαρτύρονται έχουν “εωσφορικό εγωϊσμό” και θέτουν την γνώμη τους πάνω από την γνώμη της Εκκλησίας»!

Ας μείνουμε μόνο στον τελευταίο: Ο άνθρωπος αυτός πιστεύει πως οι αρχιερείς είναι η Εκκλησία. Ο κλήρος ταυτίστηκε απολύτως με την Εκκλησία. Η πίστη των Χριστιανών είναι γνώμη, χωρίς καμιά αξία! Δεν χωράει ο σκοτισμένος του νους το γεγονός που βλέπει μπροστά του: πως υπάρχουν ακόμη πιστοί για τους οποίους ο Κύριος και η Θεοτόκος είναι η Μάννα τους και ο Πατέρας τους!

Οι ορφανοί, όσοι έχουν ανταλλάξει τα πρωτοτόκια με κοσμικές εξουσίες, δεν καταλαβαίνουν την αξιοπρέπεια της πίστεως! Δυστυχώς τους δώσαμε εξουσία και την καταχρώνται εδώ και αιώνες. Τους επιτρέψαμε να υποδύονται τους αντιπροσώπους του Θεού και θα μας αφανίσουν!

Και ο Αρχιεπίσκοπος αντάξιος αερολόγος του Ζηζιούλα δίνει την χαριστική βολή: «Έπαυσε μήπως ο Παράκλητος να συγκροτεί τον Θεσμό της Εκκλησίας, να φωτίζει τη σκέψη και να κατευθύνει τα διαβήματα των εν Συνόδω συνερχομένων και διαβουλευομένων Ιεραρχών;»

Έπαυσε Αρχιεπίσκοπε! Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες! Απολαύστε την πολύτιμη δόξα σας για τα λίγα χρόνια που σας απομένουν ακόμη! Η χάρις του Θεού δεν κρύβεται! Νομίζετε πώς με τα χρυσά σας άμφια θα μας πείσετε πως είστε χαριτωμένοι; Καλά, τους καθολικούς κοροϊδέψτε τους, δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τους Άγιο! Εμάς όμως πώς; Που μεγαλώσαμε σαν Χριστιανοί ανάμεσα σε Αγίους;

Στο Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος εορτάζει τα δέκα θαυμαστά χρόνια “διακονίας” του επισκόπου Ιγνατίου! Εορτάζουν την διακονία και το χρήμα τρέχει άφθονο! Είναι Εκκλησία αυτή ή τίποτε άλλο;;!
πάπα-Γιάννης Ρωμανίδης:



«Από τώρα και στο εξής

το πρόβλημα θα είναι

οι Δεσποτάδες μας.

Ποιά πίστη έχουν»!


...τό γάρ φρόνημα τής σαρκός θάνατος, τό δέ φρόνημα τού πνεύματος ζωη καί ειρήνη. διότι τό φρόνημα τής σαρκός έχθρα εις θεόν, τώ γάρ νόμω τού θεού ούχ υποτάσσεται, ουδέ γάρ δύναται. (Πρός Ρωμαίους 8. 6-7)

Ξεχνούν όλοι αυτοί οι οπαδοί τού Ορφέως πού κατέλαβαν τόν οίκο τού Θεού, πώς οι Ναζί λίγο πρίν διατάξουν τίς μαζικές τους εκτελέσεις άκουγαν Μότσαρτ.
Αμέθυστος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμία προσευχή δεν πηγαίνει χαμένη!

Κ.Τ. είπε...

Παπα-ροκάδες: Ο α_γώ_νας τώ_ρα δί_και_ώ_νε_ται!
Πόσο μπροστά έβλεπαν οι άνθρωποι και τους πήραμε στο ψιλό!

«Θέατρον εγενήθημεν αγγέλοις και ανθρώποις» (βέβαια ο απ. Παύλος κάτι άλλο εννοούσε!)

Έχουμε ξεφτιλιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.
Επίσης, σαν χριστιανός που λες ότι είσαι, σε παρακαλώ, να πάρεις πίσω τους χαρακτηρισμούς "αγράμματος "και
"χωρικός" για τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Τους βρίσκω σκληρότατους.
Να κρίνουμε την Ομολογία πίστεως, και όχι επιφανειακά στοιχεία της προσωπικότητάς του- που δεν ξέρω και αν αληθεύουν και ούτε και με νοιάζει,διότι και ο Αγιος μέγιστος Σπυρίδων, αγράμματος ήταν και χωρικός και οι άγιοι Απόστολοι ήταν άξεστοι ψαράδες, αλλά η Χάρη του Αγίου Πνεύματος, αναπαύτηκε στην καρδιά τους.
Επιθυμούμε ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΝ ΑΓΑΠΗ των επικεφαλής, ΔΕΝ επιθυμούμε την εξόντωσή τους.
Μόνο ο δαίμονας επιθυμεί την εξόντωση των ανθρώπων, όχι συνειδητοί χριστιανοί Ορθόδοξοι που ειναι έτοιμοι να πεθάνουν, αν χρειαστεί, χάριν της Ομολογίας τους.
Είναι οι εκκλησιαστικοί άρχοντες και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες και τους εξαπατά ο Εωσφόρος,ότι πράττουν καλώς, συμπορευόμενοι με τις κοσμικές εξουσίες...
Εμείς διαχωρίσαμε τη θέση μας από την Κρατική Εκκλησία της Ελλάδος για λόγους ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΣΤΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, να μιλάς έτσι για τον προκαθήμενο μιας Εκκλησίας στην οποία ανήκεις.
Φαίνεται σόλοικο και βάρβαρο, και ανακόλουθο.
Σε ευχαριστώ που δημοσιεύεις τους αντιλόγους μου πάντα με υπομονή και αγάπη...
Ο Κύριος ευλογεί τους έντιμους και ευθείς στην καρδία και θα λάβεις έλεος...
Σε ασπάζομαι
Σ.

amethystos είπε...

ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΚΑΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ. Πίσω απο τη μάσκα δέν υπήρχε τίποτε. Οι Απόστολοι δέν ήταν απλοί ψαράδες, ούτε οι Άγιοι αγράμματοι. Ήταν απλοί. Που σημαίνει ότι κατόρθωσαν να διατηρήσουν το νού τους άθικτο και να μήν τον αμαυρώσουν με το κοσμικό φρόνημα το οποίο μεταλλάσσει τον άνθρωπο σε ΒΛΑΚΑ, καθώς του στερεί το νού.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Πνευματική καλλιλέργεια δεν σημαίνει ακούω μουσική για λίγους και μάλιστα σε έναν χώρο ιερό και άβατο για να μας δίνει ένα ωραίο συγκινησιακό φόντο. Πνευματική καλλιέργεια δεν σημαίνει πάω χέρι χέρι με την εξουσία και τις θύρες του ναού τις... φυλάττουν τα ΜΑΤ για να μην μπουκάρουν αγαναχτισμένοι πολίτες. Πνευματική καλλιέργεια δεν σημαίνει μπάζω την κάθε αστοιχείωτη τεχνοκράτισσα βλαχάρα με ύφος σπουδαγμένης παρθενόπης με ένα υπολανθάνον ειρωνικό ύφος πατερναλισμού (έτσι για να τσούζει) σε μια παρωδία-βεβήλωση ενός ιερού χώρου, που ο λειτουργικός του σκοπός είναι αυστηρά μονοσήμαντος και η ιερότητα του αδιαπραγμάτευτη. Πνευματική καλλιέργεια δεν σημαίνει να τα χεις καλά με τον αρχιτροβαδούρο εμετικό διαπλεκόμενο για να φανείς σπουδαίος και πολιτιστικά ανεπτυγμένος.

Πνευματική καλλιέργεια σημαίνει με ταπείνωση και απλότητα να σέβεσαι έναν χώρο πού δεν αυτονομείται από τον καθαρά λειτουργικό του σκοπό αφ ενός, περιβάλλεται από ιερότητα αφ ετέρου και το σημαντικότερο είναι ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑ,ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΟΗΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΧΝΩΤΑ ΚΑΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΙΑ!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Πού είναι τα ιερά μας και τα όσια,Αμέθυστε;Πώς επιτρέπεται να βεβηλώνονται τόσο;Aντηλλάγησαν με την εγκόσμια τύρβη και για την εγκόσμια τύρβη που κατέτρυχε τους πάντες 'στο ναό;Eκπαπίσθηκε ο Άγιος Παντελεήμονας και ό λ ο αυτό το υπερθέαμα,το show υπό τις ε υ λ ο γ ί ε ς ποιας Ε κ κ λ η σ ί α ς,αδελφέ;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

''ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ,ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ''.Αυτό να λέμε,αδελφοί,για την επονείδιστη πράξη αυτή που πλήττει βάναυσα και βεβηλώνει την αμώμητη πίστη των Ορθόδοξων Χριστιανών.Ουαί για ένα τέτοιο ιερατείο,αφενός υποτεταγμένο και συμβιβασμένο 'στα κελεύσματα ''εξευρωπα'ι'σμού'',''διαφωτισμού-φωταδισμού'',''εκσυγχρονισμού'' μας,μαζί με μία τάση μεταναστολαγνείας σε βάρος των γηγενών Ελλήνων,και,αφετέρου,συναλλασσόμενοκαι αγκιστρωμένο,γαντζωμένο 'στο ελληνικό δημόσιο και το δημόσιο κορβανά!

Αναρωτιόμουν εντός μου αυτές τις τελευταίες δύο με τρεις ημέρες και έλεγα:είναι ποτέ δυνατό να προχωρήσουν σε ένα τέτοιο ανοσιούργημα,σε μία τόσο βδελυκτή πράξη,της βεβήλωσης ενός ναού του Κυρίου και Θεού μας;Έγινε,παρά ταύτα,και με έθλιψε βαθύτατα διότι 'θεωρούσα πως υπάρχουν εκεί χριστιανοί που ως ανάχωμα θα σταθούν απέναντι 'στην επικείμενη ''συναυλία'' και θα απαγορεύσουν κάτι τέτοιο.Απογοητεύθηκα οικτρότατα.

amethystos είπε...

Αγαπητέ φίλε η αντιπροσωπευτική Εκκλησία όπως και η αντιπροσωπευτική δημοκρατία τέλειωσαν, έληξαν. Απλώς πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να επιστρέψουμε στον Κύριο.

Ανώνυμος είπε...

πάτερ Παντελεήμων

οπως εγραψα και στον Κ.Τ. -

γιατι δεν γραφετε πιο συχνά;

ΕΓω πάντως θα ήθελα να σας διαβάζω συχνότερα!

Για να μην 'παρεξηγηθουνε' οι υπολοιποι φίλοι: και ο Αρχαιος Χριστιανος και ο Σ. γραφουνε πολυ ομορφα

ομως πάτερ..να ακουγεστε πιο συχνα!

Υ.Γ.: τα ειπατε όλα τοσο ωραια και μεσα απο την καρδια μου...που εδω δεν θα χρειαστει να κανω το παραμικρο σχολιο!

:)

Μυρμιδόνας