Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Για να το λένε και οι ξένοι, πάει να πει ότι στη χώρα μας έγινε...πραξικόπημα. !!!


Πηγή : Liston

Μου λένε οι παλαιότεροι, ότι επί Χούντας, αν ήθελες να μάθεις τι γίνεται, έπρεπε να βρεις καμιά ξένη εφημερίδα ή να ακούς ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Σήμερα, οι New York Times το λένε ωμά:

Έγινε πραξικόπημα στην Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό την προστασία του ...ευρώ. Το πραξικόπημα το ενορχήστρωσε τον περασμένο μήνα η λεγόμενη Ομάδα της Φρανκφούρτης, ή "Groupe de Francfort (GdF)", δηλαδή η Μερκοζύ, και λίγοι Ευρωκράτες και Τραπεζίτες. Ο άξονας Βερολίνου-Βρυξελλών-Παρισιού. Οι Άγγλοι δεν εκλήθησαν.

Και τώρα που πέρασε η κρίση, θα υπάρξει λαϊκή νομιμοποίηση; Μάλλον όχι. Τώρα που το έστησαν, ιδίως οι Γερμανοί, με την δικαιολογία ότι αυτοί πληρώνουν, δεν πρόκειται να το αφήσουν. Ωστόσο η "Ευρωπαϊκή Ένωση" δεν έχει υπάρξει ακριβώς λαοπρόβλητη. Τα δημοψηφίσματα είτε δεν έγιναν, είτε έγινα και ξανα-έγιναν μέχρι να βγει το ποθητό αποτέλεσμα και οι λαοί της Ευρώπης πότε δεν ήταν ευτυχείς να ανταλλάσσουν την εθνική κυριαρχία τους για περισσότερη "ενότητα".

Από την Αμερικανική προοπτική
[λέει ο συγγραφέας του άρθρου], η συγκεντρωτική και μη δημοκρατική Ευρώπη είναι προτιμότερη από άλλη μία ύφεση, και για την παγκόσμια οικονομία θα ήταν καταστροφική μία έξαρση εθνικισμού. Αλλά αυτό είναι εύκολο να το πει η Αμερική, αφού δεν διακυβεύεται το δικαίωμα των Αμερικανών για αυτοδιάθεση.

Δείτε όλο το άρθρο:
New York Times. Η δικιά μου άποψη για την παγκόσμια οικονομία, ή την Αμερικανική μη-ύφεση, ή τις εκλογές του Ομπάμα, (ιδίως για αυτές) είναι αυτή που διατύπωσε ο Καραϊσκάκης (που ρώτησε τον αποτέτοιο του και του είπε "Όχι").


Δεν υπάρχουν σχόλια: