Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πετρέλαιο-αέριο: Γιατί… τα ψίχουλα και όχι το «μπον φιλέ»;

Πηγή: Greek National Pride

«Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα εγγυώμαι ότι μπορεί να επιστρέψει το χαμόγελο στον Έλληνα, αν άμεσα προωθηθούν οι έρευνες. Κοιτάζουμε τα ψίχουλα του Ιονίου και όχι το ‘μπον φιλέ’ της Κρήτης.

Σας μεταφέρω στοιχεία που έχουν προκύψει από έρευνες Νορβηγών, Γάλλων και Αμερικανών, οι οποίοι επί χρόνια ερευνούσαν την Κρήτη και το Λιβυκό, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι ελληνικές κυβερνήσεις», ανέφερε ξανά σε εκδήλωση στην Κρήτη ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος.

Ο καθηγητής τεκμηρίωσε τους ισχυρισμούς του παρουσιάζοντας ειδικές διαφάνειες με τα στοιχεία των ξένων ερευνητών στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης, όπου φαίνεται πως υπάρχουν τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου, αλλά και πετρελαίου.

Η περιοχή έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί στον βασικό ενεργειακό τροφοδότη για την ανάπτυξη ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο της Ελλάδας, ενώ όπως έχει αποκαλύψει το περιοδικό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ τα κοιτάσματα αρκούν για να ξεχρεώσει η χώρα μας!

Όπως ανέφερε ο Φώσκολος, τα κοιτάσματα είναι τρεις φορές μεγαλύτερα από τα κοιτάσματα στη Νορβηγία, μια από τις χώρες που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η περιεκτικότητα στα 60 υποθαλάσσια ηφαίστεια που έχουν εντοπιστεί αποκαλύπτονται από το ότι η Κύπρος διαθέτει 3 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου με μόλις τέσσερα ηφαίστεια και η Αίγυπτος οχτώ τρισ. κυβικά μέτρα με οχτώ ηφαίστεια, ενώ τα ετήσια έσοδα ανέρχονται σε ιλιγγιώδη ποσά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: