Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Μαθήματα συμπεριφοράς προς Ιεράρχες από τον Γ.Γραμματέα Θρησκευμάτων

Στο Βόλο και τη Μητρόπολη Δημητριάδος βρέθηκε σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής. Σε σύκεψη που έγινε στο συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχε και Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο Γ.Γραμματέας έκανε μεταξύ άλλων λόγο για τα προβλήματα που δημιουργούν οξείες και συγκρουσιακές τοποθετήσεις υψηλόβαθμων εκπροσώπων της Εκκλησίας, «οι οποίες», όπως επισήμανε, «επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της χώρας διεθνώς»...

Επικεντρώνοντας, παράλληλα, στο πρόσωπο του Μητροπολίτου Ιγνατίου σημείωσε ότι «ο ήπιος και ενωτικός λόγος σας, Σεβασμιώτατε, καθώς και οι πράξεις της αγάπης σας, βοηθούν να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπλοκές με άλλα κράτη, καθώς διαλύουν την εικόνα της ακρότητας και της σύγκρουσης, που τείνει να διαμορφωθεί».

Τόνισε δε προς κάθε κατεύθυνση, ότι «τα μηνύματα απόρριψης του διαφορετικού και του μη διαλόγου, που συχνά εκπέμπονται, διακυβεύουν τα συμφέροντα και της Εκκλησίας και του Κράτους, σε διεθνές επίπεδο»!


Σχόλιο: Αποδείξεις εκκοσμικεύσεως. Στην μελλοντική ιστορία της εκκοσμικεύσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι λόγοι του γενικού γραμματέως θα κατέχουν μία απο τις πρώτες θέσεις.
"Οι πράξεις αγάπης σας βοηθούν να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπλοκές με άλλα κράτη, καθώς διαλύουν την εικόνα της ακρότητας και της σύγκρουσης, που τείνει να διαμορφωθεί".
Η Εκκλησία ζυγίζεται με κοσμικά μέτρα και σταθμά.

Αμέθυστος

3 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Απολύτως.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Απολύτως και γλοιωδώς,γελοιωδώς,προσθέτω.Αλλοίωση τερατώδης.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Δηλαδή,εδώ,κοινώς-κοινότατα,''WELCOME'' TO HELL.Τ ι άλλο να 'πώ;Τ ι άλλο να γράψω;Τ ι άλλο θα 'δούμε και θα μάθουμε με αυτούς,εδώ;Θα ξεχάσουμε και όσα,όλα αυτά,όλα εκείνα που 'μάθαμε,δηλαδή;