Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν είναι ούτε βλάκας ούτε ηλίθιος και δεν είναι σάτυρα είναι ιδεοληψία



Νταμ νταμ νταμ, σας παρουσιάζουμε τον Πασταφαριανισμό!

Ναι καλά ακούσατε!

Είναι μία εξέλιξη που κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον νεαρό που συνελήφθη εχθές!

Διότι, ο πρώτος δικαστής που δεν θα έβρισκε κίνητρο στις πράξεις του νεαρού, θα τον απάλλασσε λόγο βλακείας ή στην χειρότερη θα του έριχνε μια καμπανίτσα με αναστολή, αξίας λίγων δεκάδων ευρώ!

Όμως τα πράγματα παίρνουν μία νέα απρόσμενη τροπή!....

Ο νεαρός εμπνεύστηκε για να παίξει με τις ιερότερες μορφές της Χριστιανικής Πίστης (Χριστός, Παναγία) από τον Πασταφαριανισμό!

Οι Πασταφαριστές αποτελούν από τον Ιούνιο του 2005 μία «θρησκεία» που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2005 από τον Μπόμπι Χέντερσον -ως παρωδία αρχικά- και αποτέλεσε ουσιαστικά μία διαμαρτυρία κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εκπαίδευσης της πολιτείας του Κάνσας, προκειμένου να διδάσκεται παράλληλα με την θεωρία της εξέλιξης, η έντονα αμφισβητούμενη θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού (Δημιουργισμού).
Πιο συγκεκριμένα, ο Χέντερσον, παρωδώντας τον Δημιουργισμό, έστειλε μία ανοιχτή επιστολή στο Συμβουλίου Εκπαίδευσης της πολιτείας του Κάνσας, όπου υποστήριξε πως το Σύμπαν δημιουργήθηκε από ένα μπόγο από σπαγγέτι και δύο κεφτέδες, το οποίο ονόμασε Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας (αυτό είναι το αντικείμενο στο κεφάλι της Παναγίας).
Ο Χέντερσον απαίτησε η πασταφαριανική εκδοχή της Δημιουργίας, όπως την αποκάλεσε, να διδάσκεται μαζί με τη θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού και την Εξέλιξη, στα πλαίσια του πλουραλισμού και των ίσων ευκαιριών. Σύμφωνα με τον Χέντερσον, εφόσον ο Ευφυής Σχεδιασμός περιέχει αμφισβητήσιμες και διφορούμενες αναφορές για τον Δημιουργό, κάθε πιθανή οντότητα θα μπορούσε να πάρει τη θέση του, ακόμα και ένα Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας.
Από τη στιγμή που ο Χέντερσον δημοσίευσε την επιστολή του στην ιστοσελίδα του και μέσα σε λίγες εβδομάδες, η Ιπτάμενη Μακαρονοτερατοθρησκεία έγινε φαινόμενο του Ίντερνετ και σύμβολο κατά της διδασκαλίας του Δημιουργισμού (δηλαδή του Αδάμ και της Εύας κλπ) στα δημόσια σχολεία.
Τα πιστεύω του Πασταφαριανισμού - που αποτελούν παρωδία του Δημιουργισμού - παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του Χέντερσον, όπου αυτο-αποκαλείται "προφήτης", και στο Ευαγγέλιο του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, που εκδόθηκε το 2006. Η κεντρική πεποίθηση είναι πως ένα αόρατο μη-εντοπίσιμο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας δημιούργησε τον κόσμο, ξεκινώντας με ένα βουνό, λίγα δέντρα και έναν νάνο.
Οι πειρατές θεωρούνται οι πρώτοι, γνήσιοι Πασταφαριστές, και η σταθερή μείωση του αριθμού των πειρατών τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στην υπερθέρμανση του πλανήτη και στο λιώσιμο των πάγων. Η πασταφαριανική εκδοχή του παραδείσου περιέχει ένα ηφαίστειο μπύρας και ένα εργοστάσιο στρίπερ. Στην κόλαση η μπύρα είναι χαλασμένη και οι στρίπερ έχουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες. Η Παρασκευή είναι η ιερή μέρα των Πασταφαριστών.

Η "θρησκεία" αυτή έχει συγκεντρώσει χιλιάδες οπαδούς που ανακήρυξαν τους εαυτούς τους "Πασταφαριστές".
Ο Αδάμ (του Μιχαήλ Άγγελου) αγγιγμένος από την Μακαρονοειδή Απόφυση Του
που αποτελεί την πιο διάσημη απεικόνιση του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος.
Άρα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η υπόθεση παίρνει μία νέα ανεπάντεχη τροπή. Διότι εδώ δεν μιλάμε για μία βλακεία της στιγμής, αλλά για μία οργανωμένη διακωμώδηση μιας θρησκείας (αυτής που ο καθένας το κάνει χωρίς να του πει κανένας κουβέντα, στις περισσότερες περιπτώσεις), από ένα άλλο κύμα άθρησκων ή πιθανώς από μία νέα -άτυπη- θρησκεία.

Πηγή : TaXalia

Δεν υπάρχουν σχόλια: