Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Τούρκοι στρατιώτες απήγαγαν Κύπριους και Αιγύπτιους ψαράδες



Τέσσερις ψαράδες, δύο Κύπριους και δύο Αιγύπτιους απήγαγαν χθες βράδυ οι κατοχικές αρχές. Οι ψαράδες  είχαν ξεκινήσει με μεγάλο ψαροκάικο από τη Λεμεσό και βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα,32 ναυτικά μίλια ανοικτά της Αμμοχώστου.

Στις 7:30  το βράδυ, και ενώ βρίσκονταν 16 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα και 13 ναυτικά μίλια από το Μπογάζι, προσεγγίστηκαν από δύο τουρκικά πλοία. 

5 Τούρκοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο ψαροκάικο και ανάγκασαν τους ψαράδες να μαζέψουν τα δίχτυά τους και να τους ακολουθήσουν στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Ο καπετάνιος του πλοίου,  που πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου και να ενημερώσει τη διοίκηση  της λιμενικής αστυνομίας και το κέντρο έρευνας και διάσωσης, ανέφερε ότι πέντε Τούρκοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο καΐκι τους, αναγκάζοντας τους να μαζέψουν τα δίχτυα τους και να τους ακολουθήσουν. Το ψαροκάικο οδηγήθηκε στο κλειστό λιμάνι της Αμμοχώστου. Από κει και έπειτα, τα ίχνη των ψαράδων χάθηκαν.

Για το θέμα ενημερωθήκαν αμέσως το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγές:  ΑΠΕΣημερινή  

Σημείωση ιστολογίου: H Σημερινή δεν αναφέρει ότι ήταν στρατιώτες οι Τούρκοι, αλλά το άρθρο του ΑΠΕ, με πληροφορίες από το ΡΙΚ (το ανέβασε το Zougla το πρωί), λέει ότι ήταν στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: