Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πορεία – προσευχή και επεισόδια μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Ομόνοια - Συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και έσπασαν καταστήματα και αυτοκίνητα

23/09/2012

Από τις 3 το μεσημέρι κοινότητες μουσουλμάνων από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στην πλ.Ομονοίας φωνάζοντας συνθήματα και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν από νωρίς αποκλείσει σειρά οδών πέριξ της πλατείας Ομονοίας, τους απέτρεψαν και ακολούθησαν μικρο-επεισόδια και ρίψη δακρυγόνων.
Περί τις 6:15 το απόγευμα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση απώθησης των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι σταδιακά απομακρύνθηκαν από την πλ.Ομονοίας.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:
ΩΡΑ18:25 Συνεχίζεται η ένταση και το ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους γύρω από την οδό Πειραιώς. Δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες έχουν μπει στις οδούς Μενάνδρου,Σωκράτους και Σοφοκλέους ενώ βρίσκονται στην περιοχή και άνδρες της ομάδας Δέλτα.
Οι μουσουλμάνοι έχουν διαχωριστεί στα στενά ενώ σπάνε καταστήματα και αυτοκίνητα στο πέρασμα τους.
ΩΡΑ18:15 Νέα ένταση μεταξύ μουσουλμάνων και ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ τους απωθούν προς την οδό Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου. Οι μουσουλμάνοι σπάνε καταστήματα και αυτοκίνητα.
ΩΡΑ18:00 Οι διαδηλωτές μουσουλμάνοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία όπου και προσεύχονται.
ΩΡΑ17:43 Ηρεμία αυτή την ώρα στην πλατεία Ομονοιας. Τα ΜΑΤ έχουν απωθήσει τους διαδηλωτές στην πλατεία. Έχουν σταματήσει τα επεισόδια.
ΩΡΑ17:30: Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην περιοχή της Ομόνοιας,καθώς ομάδα μουσουλμάνων που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά ταινίας που προβάλλεται στις ΗΠΑ και έχει ως θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, προσπάθησε να πραγματοποιήσει πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και ανακόπηκε από διμοιρία των ΜΑΤ.
Η αστυνομία έχει βάλει μπροστά την τεθωρακισμένη αύρα "Αίαντας" που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε πορεία και ετοιμάζεται να κάνει ρίψη νερού στους διαδηλωτές.
Οι μουσουλμάνοι προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να διαλυθούν αν δεν τους επιτρέψουν να κάνουν την πορεία τους. Η ένταση κορυφώνεται τώρα στην πλατεία Ομονοίας καθώς οι μουσουλμάνοι προσπάθησαν να φύγουν μαζικά από τα γύρω στενά.Τα ΜΑΤ κάνουν χρήση δακρυγόνων και πετούν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Τα ΜΑΤ τοποθετώντας κλούβες εγκλώβισαν τους διαδηλωτές στην 3ης Σπετεμβρίου.Επικράτησε ένταση και οι μουσουλμάνοι προσπάθησαν να αναποδογυρίσουν μια κλούβα των ΜΑΤ.
Αφού δεν κατάφεραν να προσπεράσουν το "τείχος" των ΜΑΤ επέστρεψαν και πάλι στην πλατεία Ομονοίας.
Οι μουσουλμάνοι προσπαθούν να κάνουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία αλλά αστυνομικές δυνάμεις έχουν κάνει μπλόκο στους δρόμους που οδηγούν στην πρεσβεία.
Υπήρξε ρίψη δακρυγόνων και άλλων χημικών εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων ενώ με ρίψεις αντικειμένων απάντησαν και οι μουσουλμάνοι.
Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους γύρω δρόμους είναι ισχυρή και το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό (Σταδίου, δρόμοι πέριξ πλ.Ομονοίας καθώς και ο σταθμός Μ. Μουσικής του Μετρό).
Για πρώτη φορά σε πορεία έχει βγει και ο "Αίαντας" η τεθωρακισμένη αύρα της αστυνομίας!
Για πρώτη φορά σε πορεία έχει βγει και ο "Αίαντας" η τεθωρακισμένη αύρα της αστυνομίας!
Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο των διαμαρτυριών των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο για την αμερικανική ταινία που προσβάλει τον Μωάμεθ αλλά και τα σκίτσα που δημοσιεύθηκαν στο γαλλικό τύπο.
Ρεπορτάζ:Λευτέρης Σουχάιμπ - Μιχάλης Λαγάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: