Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Γέροντα Παΐσιου Αγιορείτη -Μόνο οι Ορθόδοξοι θα σωθούνε;

187

Κάποιος καθολικός ρώτησε το Γέροντα:
— Μόνο οι Ορθόδοξοι είναι κοντά στο Θεό και μόνο αυτοί θα σωθούνε;
Ο Θεός είναι με όλο τον κόσμο.
— Εσύ μπορείς να μου πεις πόσος κόσμος είναι κοντά στο Θεό;
Έχουμε διαφορές. Είμαστε φυσικά παιδιά του ενός Πατέρα, αλλά μερικά μένουν στο σπίτι και μερικά γυρίζουν εξω.

Πηγή: Γέροντος Παϊσίου «Χαριτωμένες Διδαχές, με παραβολές και παραδείγματα», εκδόσεις «Βρυέννιος», Θεσσαλονίκη 2003

Διακόνημα

8 σχόλια:

ΠΑΤΕΡΙΚΟΣ είπε...

Εγω που ρωταω αδελφε για τα μυστηρια δεν εχω κοινωνια με την συναξη κληρικων. Απλα παρατηρω και βλεπω οτι νεο-ημερολογιτες αποτειχισμενοι πεσανε στην αιρεση του παρασυναγωγου ματθαιου καρπαθακη  και διακυρητουν οτι τα μυστηρια των δυναμει αιρετικων και σχισματικων νεο-ημερολογιτων  οικουμενιστων προ-συνοδικης διαγνωμης ειναι ακυρα.
Για να δειτε ποσο πλανεμενοι ειναι αυτοι που το λενε πριν λιγα χρονια προτου αποτειχιστουν δεν ελεγαν οτι τα μυστηρια ειναι ακυρα. Κοροιδα ειναι γιατι θα τους ελεγαν ολοι  : αφου οι οικουμενιστες εχουν ακυρα μυστηρια εσεις που αποτειχιστηκατε απο αυτους θα εχετε εγκυρα γινεται αυτο? Οταν αποτειχιστηκαν αυτοι τα μυστηρια μετα εγιναν ακυρα ?
Και ποτε εγιναν ακυρα  ποια χρονολογια ? Αμα ηταν ετσι  συμφωνα με τις πλανεμενες αποψεις τους προσεξτε : η αιρεση των οικουμενιστων αρχιζει απο το 1870,  ας μας πουν οι πλανεμενοι ποτε ακυρωθηκαν τα μυστηρια ?  Το 1902 ?  το 1920 ?  το 1924 ?  το 1965 ?  το 1980 ? το 1990 ? το 2000 ? το 2006 ?  μηπως περυσι?.
Αν λειτουργουσε η διακοπη στην  χαρη των μυστηριων σαν ρευμα την ωρα που πεφτει ο πρωτος στην αιρεση και ξαφνικα δεν εχει μυστηρια τοτε το ιδιο λεπτο δεν πρεπει να εχει κανεις μυστηρια πανω στην γη αφου ολοι εχουμε κοινωνια με αυτον, και θα χρειαζοταν να ξαναερθει ο Χριστος στην γη για να ξαναφερει ιεροσυνη.
Βλεπετε την αιρετικη πλανη του παρασυναγωγου ματθαιου καρπαθακη που πηγε και σε νεο-ημερολογιτες αποτειχισμενους ?

amethystos είπε...

Aδελφέ, κανένας δέν γνωρίζει ποιά είναι η αίρεση. Αποτειχίζονται οι χριστιανοί από τήν αίρεση, αλλά κανένας δέν γνωρίζει ποιά είναι. Γι' αυτό παραγγέλνουν οι Πατέρες νά περιμένουμε τήν Σύνοδο, γιά νά έχει ήδη φανερωθεί η αίρεση. Αίρεση είναι η ακύρωση τής Σωτηρίας. Σήμερα μιλούμε γιά ένωση όλων τών εκκλησιών καί όλων τών Θρησκειών. Καί δέν πρόκειται βεβαίως γιά τό παληό καλό φιλιόκβε. Καί τήν επιστροφή στήν Μία Αγία καί Αποστολική Εκκλησία. Βρισκόμαστε σέ παράνοια. Βεβαίως κατάγεται από τό φιλιόκβε αλλά είναι η εξέλιξής του. Η πρόοδός του. Πιό ύπουλη. Δέν θά πειράξει μόνον τούς χριστιανούς αλλά ολόκληρη τήν ανθρωπότητα.

Ανώνυμος είπε...

Oλα τα επιχειρήματα περί μολυσμού κα ακύρωσης μυστηρίων είναι αστήρικτα..
είναι όλα τόσο ασαφή που όσο τα συζητάμε μόνο επιπλέον σύγχυση προκαλούμε..
Καταρχήν ο οικουμενισμός έχει ξεκινήσει ανεπίσημα από τις αρχές του 20ου αιώνα και επίσημα από το 1948 με το ΠΣΕ.Ενα μεγάλο βήμα έγινε το 1965 με την άρση αναθεμάτων.. τα τελευταία χρόνια μέσα στα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης έχουμε όλη αυτή την διαθρησκεική προσέγγιση κτλ..
τις διάφορες συμφωνίες, και συμπροσευχές..
Τα επιχειρήματα όμως αυτοαναιρούνται.Ας μας πουν συγκεκριμένα πότε αποσύρθηκε η Θεία Χάρη..γιατί αν είναι έτσι (αν έχει ήδη αποσυρθεί) τότε σταμάτησε η αποστολική διαδοχή και είναι άκυρες οι χειροτονίες των αποτειχισμένων ιερέων άρα δεν είναι καν ιερείς..και δεν έχουν ούτε αυτοί μυστήρια, και όλοι εμείς, ειδικά όσοι γεννηθήκαμε πιο πρόσφατα που είχαν γίνει όλα είμαστε αβάπτιστοι.
Νομίζω ότι δεν βγάζεις άκρη επειδή ακριβώς δεν έχουμε ακόμα κάτι συγκεκριμένο.
Η μόλυνση θα υπάρχει στα χρόνια του αντιχρίστου όταν θα έχει ολοκληρωθεί η πανθρησκεία , η λατρεία θα αποδίδεται στο "υπέρτατο ον" και θα έχει εξαλλειφθεί το Ονομα του Κυρίου.
Μ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Αμεθυστε στο μπλοκ apotixisi τι ειναι αυτα που γραφουν τα διαβαζεις ? Εβγαλαν καινουργειο φιρμανι για τα μυστηρια των οικουμενιστων τα λενε οτι ειναι ακυρα προτου δικαστουν.
Αλλα δεν τολμουν ακομη να το πουν καθαρα γιατι θα τους παρουν στο κυνηγι και φοβονται.

amethystos είπε...

Πρέπει νά προσέξουμε. Δέν ισχυρίζονται ότι δέν γίνεται αγιασμός τών δώρων μόνον αλλά ότι τά δώρα γίνονται δηλητήριο καί σκοτώνουν. Βρωμίζουν. Ο 15ος κανών αναδεικνύεται ισχυρότερος τού Κυρίου. Εχουμε νέο θεό πού μόνον ο Τρικαμηνάς τόν ελέγχει. Είναι ο αντιπρόσωπός του επί τής γής. Αφυπνίζει τίς συνειδήσεις τών πιστών. Ο ΗΛΙΑΣ ΙΣΩΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ. ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ. Λέμε ότι ο οικουμενισμός είναι Παναίρεση, ότι περιέχει όλες τίς αιρέσεις.Κάθε μία αίρεση ξεχωριστά καταργεί τήν ενανθρώπιση καί τήν σωτηρία μας. Τί περισσότερο μπορούν νά κάνουν όλες μαζί, πού δέν μπορεί νά τό κάνει μόνον μία. Ποιά είναι λοιπόν αυτή η παναίρεση; Κανείς δέν ξέρει. Ισως μόνον οι αιρετικοί.

amethystos είπε...

ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ. ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ. ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λογική συνέχεια στον τρόπο σκέψης.Οταν χειροτονήθηκε ο αποτειχισμένος ιερέας υπήρχε ήδη ο οικουμενισμός άρα η χειροτονία είναι άκυρη.. τότε δεν είναι καν ιερέας.Αν χειροτονήθηκε πριν το 1965 και είναι ιερέας τότε οι υπόλοιποι που χειροτονήθηκαν μετά δεν είναι? αν ισχυριστούμε ότι η ακύρωση και ο μολυσμός έγινε μετά την μνημόνευση του Πάπα τότε αυτοί που αποτειχίστηκαν και είναι πρόσφατα χειροτονημένοι πρέπει να ξαναχειροτονηθούν από τον άλλο που ήταν πριν τη μνημόνευση ή πριν το 1965? Ολα είναι μπερδεμένα ακριβώς γιατί αυτή η ιστορία κρατάει ένα αιώνα και θα καταλήξει βέβαια κάπου, αλλά μέχρι να γίνει αυτό εμείς θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.
Οι ακραίες απόψεις ότι όποιος παίρνει Θεία ευχαριστία μαζί με οικουμενιστές παίρνει το σατανά πιστεύω ότι είναι βλάσφημες.
Μ.Π.

amethystos είπε...

Υπάρχει καί κάτι χειρότερο. Στέλνουν τούς ανθρώπους νά βαπτιστούν σέ οικουμενιστές καί εάν κοινωνήσουν στήν πρώτη Λειτουργία μέ τόν Νουνό τούς θεωρούν μαγαρισμένους. Γιά ποιά λογική λατρεία μιλάμε.