Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο τελεσίγραφο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμου

  Με μεγάλη λύπη διαβάσαμε στο Ορθόδοξο Ιστολόγιο Κατάνυξης:

"Σαρανταοκτώ ώρες προθεσμία μας δίνει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, μέσω του δικηγόρου του (προθεσμία που λήγει στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 13/12/2014) όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το έγγραφο που μας εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου."


Αγαπητέ μας επίσκοπε, αγαπητέ μας π.Άνθιμε,
Είναι ειλικρινά τραγικό, να προσπαθεί ένας μητροπολίτης  να διασφαλίσει την "εξουσία" του, βάζοντας "δικηγόρους Παρ' Αρείω Πάγω" να στέλνουν τελεσίγραφα 48 ωρών και μάλιστα σε Ορθόδοξα  Ιστολόγια!

Η εξουσία ενός επισκόπου διασφαλίζεται μέσα από την πνευματικότητα του. Το επισκοπικό σχήμα είναι "εξουσία" αγάπης, είναι "εξουσία" ποιμένα που θυσιάζεται για τα πρόβατα, είναι "εξουσία" στοργικού πατέρα, είναι "εξουσία" ταπείνωσης και θυσίας. Αυτά τα χαρίσματα κάνουν τα παιδιά σου να σε σεβαστούν. Δυστυχώς τα νομικά "τελεσίγραφα" από μόνα τους δεν μπορούν να διασφαλίσουν ούτε το κύρος ούτε την αξιοπρέπεια σου.
Αγαπητέ μας επίσκοπε, αγαπητέ μας π.Άνθιμε,
Τι νομίζεις ότι πετυχαίνεις εξουσιοδοτώντας δικηγόρους να στέλνουν επιστολές-τελεσίγραφα προς διαχειριστές Ιστολογίων; 
Κατ αρχήν από τη φύση του, το έγγραφο, δεν έχει παραλήπτη. Δεν υπάρχει κανένα ονοματεπώνυμο. Δεν αναφέρεται το πρόσωπο που το παραλαμβάνει. Σε ποιον το στέλνει ο δικηγόρος; Στον "άγνωστο" διαχειριστή του Κατάνυξης; 
Νομικό έγγραφο προς άγνωστο διαχειριστή;
Και πως το στέλνετε; Τα εξώδικα παραδίδονται μέσω δικαστικού κλητήρα για να έχουν εγκυρότητα -και αυτού που το υποβάλλει και αυτού που το λαμβάνει. Πως παραδόθηκε το δικό σας έγγραφο-τελεσίγραφο; Μέσω email; σε κάποιο άγνωστο;!!!

 
Αγαπητέ μας επίσκοπε, αγαπητέ μας π.Άνθιμε,
Το έγγραφο-τελεσίγραφο, ισχυρίζεται -γενικά και αόριστα- ότι τάχα σε κάποια άρθρα και σχόλια του ιστολογίου : "εμπεριέχονται ευθείες απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας (του μητροπολίτη)".
Τυχαίνει να διαβάζουμε το ιστολόγιο Κατάνυξης εδώ και 2 περίπου χρόνια.
Έχουμε διαβάσει για αγίους, για μάρτυρες, για γέροντες, πνευματικές νουθεσίες, επισημάνσεις αλλά και κριτική για διάφορα θεολογικά θέματα. Καθημερινά αναρτώνται αξιόλογα κείμενα, βίντεο με ομιλίες, και καθημερινά γράφονται από αναγνώστες εκατοντάδες σχόλια στις διάφορες αναρτήσεις. 
1.627.000 επισκέψεις αναγνωστών σε 2 χρόνια. Σημαντικό και αξιόλογο το πνευματικό έργο του λοιπόν, που εκτιμάνε οι αναγνώστες του  μέσω του διαδικτύου. Όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά το ήθος του ιστολογίου της Κατάνυξης. Γι αυτό και το διαβάζουν.


Αγαπητέ μας επίσκοπε, αγαπητέ μας π.Άνθιμε,
Ας υποθέσουμε ότι ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες "άρθρα και σχόλια" όπως γράφετε, κατορθώσατε και βρήκατε κάποια που περιέχουν "ευθείες απειλές κατά της σωματικής σας ακεραιότητας", τότε γιατί δεν τα παραθέτουν οι δικηγόροι σας, ώστε να διαγραφούν από τον διαχειριστή του ιστολογίου; Τότε θα είχε πράγματι νόημα το έγγραφο-τελεσίγραφο.

Ειλικρινά πιστεύετε ότι όση καλή διάθεση και να  έχει ο διαχειριστής του Ιστολογίου, μπορεί να ξαναδιαβάσει ένα-ένα όλα τα σχόλια από τις χιλιάδες αναρτήσεις για να εντοπίσει σε τι αναφέρεστε;

 
Μία ακόμη επισήμανση:
"οι οποίες καταχωρήθηκαν .... με σκοπό όχι την ενημέρωση των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας, αλλά την βλάβη της τιμής και της υπόληψης του εντολέως μου"
Κατ αρχήν το Κατάνυξης ΔΕΝ είναι ιστοσελίδα. Είναι ιστολόγιο. Αλλά δεν φαίνεται να γνωρίζουν την διαφορά οι δικηγόροι σας οι "παρ' Αρείω Πάγω" (άραγε τους πληρώσατε από τα χρήματα που λαμβάνετε από τον μισθό σας ή πληρώθηκαν από την Μητρόπολη, από όλους εμάς, από τους πιστούς; και δεν γνωρίζουν οι δικηγόροι τη διαφορά ιστοσελίδας και ιστολογίου;). Το Ιστολόγιο πατέρα μας, είναι ένα διαδικτυακό ημερολόγιο. Κάθε μέρα επισημαίνει διάφορα θέματα και καθοριστικό ρόλο έχει η συζήτηση που ακολουθεί. Δεν είναι Ιστοσελίδα. Ούτε είναι ειδησιογραφικό πρακτορείο για να τους κατηγορείτε για "ανακριβείς ειδήσεις και πληροφορίες".
Μα δεν είναι δημοσιογράφοι. Όπως στο καφενείο ενός χωριού ή σε ένα σπίτι, κάποιος λέει μια άποψη και ακολουθεί συζήτηση, έτσι ακριβώς γίνεται και σε ένα ιστολόγιο. 
Παραθέτουμε σχετική απόφαση -δεδικασμένο- του Τριμελούς Εφετείου Θράκης από εδώ :
"με σκοπό ... την βλάβη της τιμής και της υπόληψης του εντολέως μου"
Παναγιότατε, πως μπορείτε να γνωρίζετε την πρόθεση που είχε αυτός που δημοσίευσε κάτι -αν πράγματι δημοσιεύθηκε κάτι και δεν γράφηκε το έγγραφό σας, με επιδίωξη τον εκφοβισμό.
Δε μπορεί να γράφηκε το υποτιθέμενο άρθρο ή σχόλιο, από άγνοια ή από ελλειπή πληροφόρηση; Έχετε το πνευματικό χάρισμα να γνωρίζετε τα εσώψυχα του άλλου, την αληθινή πρόθεση αυτού που γράφει κάτι;

 
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας
οι παρακάτω φωτογραφίες (που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο ιστολόγιο Κατάνυξης, εδώ :
http://katanixis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_667.html
και εδώ :
http://katanixis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_39.html
 είναι αληθινές ή πλαστές;Γιατί για αυτές τις φωτογραφίες σας κατηγόρησε το Ιστολόγιο Κατάνυξης.


Αγαπητέ μας επίσκοπε, αγαπητέ μας π.Άνθιμε,
Πολλές φορές τα Ορθόδοξα Ιστολόγια απευθύνθηκαν σε εσάς, κάνοντας εκκλήσεις. Ουδέποτε τα εισακούσατε. Προτιμάτε να δέχεστε στο γραφείο σας "άλλους". Εμπιστεύεστε περισσότερο τους παρατρεχάμενους που σας επαινούν. Όπως ακριβώς ενδεχομένως εμπιστευθήκατε και τους δικηγόρους σας. Ποιοι λέτε να σας αγαπάνε πραγματικά περισσότερο;
αυτοί που πονάνε την εκκλησία μας, αυτοί που προσεύχονται, που νηστεύουν, που αδημονούν, αυτοί που λυπούνται για όσα συμβαίνουν και αγωνιούν;
ή οι κοσμικοί άρχοντες που υποδέχεστε μετά Βαΐων και κλάδων; 
Ποιοι θα υπερασπιστούν την σωματική σας ακεραιότητα αν -ο μη γένοιτο- κάποτε χρειαστεί; οι δικηγόροι σας, ή οι πιστοί στους οποίους τώρα στέλνετε μέσω δικηγόρων τελεσίγραφα;


Αγαπητέ μας επίσκοπε, αγαπητέ μας π.Άνθιμε,
Την "τιμή και την υπόληψή σας", έχουμε την αίσθηση ότι την προσβάλουν φωτογραφίες με πρόσωπα της showbiz, όπως αυτή:


Δείτε μία ακόμη φωτογραφία Παναγιότατε,
σας θυμίζουμε την ημερομηνία της συνάντησής: 14 Ιουνίου 2012.
Στις 17 Ιουνίου 2012, έγιναν οι εθνικές εκλογές:
Μήπως παρεμβαίνετε περισσότερο από όσο πρέπει στην πολιτική σκηνή; 

Ένα ακόμη δημοσίευμα: "Άνθιμος υπέρ Παπαδήμου":

(οι φωτογραφίες από εδώ)

και κηρύγματα όπως αυτό, που παροτρύνατε τους πιστούς, εντός του ναού, να χειροκροτήσουν την κ.Ντόρα Μπακογιάννη:
(το είδαμε εδώ)

και ανακοινώσεις όπως του Ροταριανού Ομίλου Ανατόλια, στην οποία οι Ροταριανοί ισχυρίζονται ότι αποστείλατε την ευλογία σας, μέσω ιερέως της μητροπόλεως σας:
http://antiparakmi.blogspot.com/2013/01/blog-post_20.html

Αλλά και επίσημες ανακοινώσεις της μητρόπολης σας όπως:
 πόσα Πατριάρχεια και πόσες Εκκλησίες εν τέλει έχουμεν;
Οι αδελφοί και συμπαθούντες Αρμένιοι είναι ακόμα μία  Εκκλησία και ακόμα ένα Πατριαρχείο(;;;)....!
Άρα, έχουμεν την Μία Ορθόδοξη Εκκλησία,
την άλλη αδελφή σας την "Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία"
και μίαν τρίτη(!!!) την Αρμένικη "Εκκλησία";
Ἐ τότε γιατί , όσοι απαγγέλουμε καθημερινά το Σύμβολο της Πίστεως...,
λέμε
"εις Μίαν Αγίαν Καθολική και Αποστολική Εκκλησία...";
(σχόλιο και φωτογραφία από εδώ)Άραγε να σχετίζονται όλα αυτά, με όσα προηγήθηκαν;;;

Πριν 1 χρόνο, Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014:

ΕΠΕΙΓΟΝ Κάλεσμα επαγρύπνησης στη Θεσσαλονίκη. Σε απολογία Μονή του Αγ.Όρους. 

 

Πριν 1 μήνα, 5 Νοεμβρίου 2014:

Διωγμός αντιαιρετικών κληρικών και επερχόμενες σοβαρές εκκλησιαστικές εξελίξεις

 

Πριν 11 μέρες,Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Aποκλειστικό! Μητροπολιτικό Συμβούλιο ή συμβούλιο των παρανόμων; 

 

Πριν 10 μέρες, Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Η νέα εκκλησιολογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου (κείμενο και υπογραφές κληρικών, μοναχών και λαϊκών)

 

και χθες (12/12/2014), το έγγραφο-τελεσίγραφο

που όπως διαβάζουμε στείλατε πάλι μέσω δικηγόρου και σε άλλο Ορθόδοξο Ιστολόγιο

 

Παναγιότατε, 

αν ..., αν ταπεινωνόσασταν λίγο (ακούγεται τόσο αντιφατικό..,   δεσπότης  να ταπεινωθεί .., βλέπετε πόσο απομακρύνθηκε το επισκοπικό αξίωμα από τον Χριστό που υποτίθεται εκπροσωπεί;), 

αν σταματούσατε να συσχετίζεστε μόνον με τους κοσμικούς άρχοντες και να φωτογραφίζεστε μαζί τους, 

αν σταματούσατε να μιλάτε στα τηλεπαράθυρα,

μήπως τότε θα αισθανόσασταν την ανάγκη να έχετε τους πραγματικούς πιστούς και τους αγνούς ιερείς και τα Ορθόδοξα Ιστολόγια δίπλα σας;

μήπως τότε δεν θα χρειαζόταν να επικοινωνείτε με τους πιστούς, μέσω δικηγόρων και τελεσιγράφων;

 


Τι λέτε τελικά,
έπρεπε ή όχι
να στείλετε αυτό το έγγραφο -τελεσίγραφο;
Θα σώσει άραγε "
την τιμή και την υπόληψή σας";;

Λυπόμαστε πατέρα μας,
λυπόμαστε πολύ ..


 opaidagogos

7 σχόλια:

ΑΝΤΙ-ΝΕΟ-ΤΑΞΙΤΗΣ είπε...

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι της τοπικης Εκκλησιας της Θεσσαλονικης εχουμε αποτειχιστει απο τον μητροπολιτη Θεσσαλονικης Ανθιμο και εχουμε διακοψει την Εκκλησιαστικη Κοινωνια με ολους αυτους που συγκοινωνουν μαζι του, διοτι ο εν λογω επισκοπος ειναι ενεργο μελος της μασονικης οικουμενιστικης κακοδοξιας και πλανης στον χωρο της Εκκλησιας.
Πιο συγκεκριμενα ο μητροπολιτης Ανθιμος ειναι  αμμεσα μετα παρησιας δημοσια γυμνη τη κεφαλη κοινωνος  της υπερ-παν-αιρεσεως των οικουμενιστων αρχιαιρεσιαρχων πορνοκρατορων πατριαρχων και αρχιεπισκοπων των διαφορων τοπικων εκκλησιων.Μεσω της υπερ-παν-αιρεσεως των οικουμενιστων μολυνει ολες τις ενοριες και τα μοναστηρια κανωντας αιρετικη  την τοπικη Εκκλησια της Θεσσαλονικης αφου εχει εκκλησιαστικη κοινωνια με ολους τους αιρετικους,τους βλασφημους, τους κακοδοξους,τους ανωμαλους,τους ομοφυλοφιλους, τις παπαδινες, τις λεσβιες και, τους σατανιστες του παγκοσμιου συμβουλιου "εκκλησιων".
Συνεχιζει να σχιζει την Λατρευτικη Ενοτητα και την Κοινωνια Του Αγιου Πνευματος κανωντας σχισματικη την Μια  Ορθοδοξη Τοπικη  Εκκλησια  της Θεσσαλονικης καταργωντας εντελως το 2013 οπως και αλλες φορες  τον θεσμο της αρχαιας παραδοσης της νηστειας των Αγιων Αποστολων.
Συμφωνα με το Κανονικο Εκκλησιαστικο Δικαιο και την Πραξη της Εκκλησιας ο μητροπλιτης Ανθιμος της τοπικης εκκλησιας της Θεσσαλονικης ειναι δυναμει αιρετικος και σχισματικος οικουμενιστης και ειναι δικαιως αξιος αποτειχισεως και πασης εκκλησιαστικης κοινωνιας  απο ολοκληρο το Πληρωμα της Τοπικης Εκκλησιας της Θεσσαλονικης Προ και Μεχρι Αγιας και οχι ληστρικης Πανορθοδοξου Συνοδικης εξετασεως και καταδικης.
Οι Ιεροι Κανονες  της αποτειχισεως  και η διακοπη της εκκλησιαστικης κοινωνιας ειναι υποχρεωτικοι  απο ολους τους Ορθοδοξους Χριστιανους της τοπικης Εκκλησιας της Θεσσαλονικης προς τον δυναμει αιρετικο και σχισματικο μητροπολιτη Ανθιμο. Μεχρι Μια Αγια Ορθοδοξη  Συνοδος τοποθετησει και παλι στην μια και μοναδικη επισκοπικη θεση της τοπικης Εκκλησιας της Θεσσαλονικης Ορθοδοξο Αρχιερεα, απογορευται το εκκλησιαστικο   πληρωμα να  αναγνωριση,να  μνημονευση και να  επικοινωνησει  με οποιονδηποτε επισκοπο που θα θελησει να εμφανιστει ως κατοχος  στην μια και  μοναδικη επισκοπικη  θεση της τοπικης Ορθοδοξου Εκκλησιας της Θεσσαλονικης.

ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

amethystos είπε...

Μπράβο σας, καλά παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο σχόλιο έχεις και εδώ Αμέθυστε:
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2014/09/blog-post_321.html

Ανώνυμος είπε...

Μονο οι ιερεις και μητροπολιτες μπορουν να ασπαστουν την Αγια Τραπεζα?

Φιλε Αμεθυστε , να υπαρχει καποιος λογος η να ειναι απο τους Κανονες τους Ιερους που δεν σωζουν?

Παντως αν υπαρχει λογος καλο ειναι να τον γνωριζουμε.

εν απορια

Μαστινο Εσπανολ

Ανώνυμος είπε...

Μαστινο Εσπανολ
ρωτάς : "Μονο οι ιερεις και μητροπολιτες μπορουν να ασπαστουν την Αγια Τραπεζα?"

Όπως καταλαβαίνεις, σε κάθε θρησκεία υπάρχουν ιεροί χώροι λατρείας. Το ίδιο ισχύει για το Ιερό. Εκεί μπαίνουν μόνον οι ιερωμένοι και τα πρόσωπα -μόνον άνδρες- που διακονούν.

Γνωρίζω ότι στην δυτική κοινωνία, η μόνιμη επωδός είναι "τι πειράζει". Με αυτό μεγαλώνουν τα παιδιά μας. "Τι πειράζει"

Τι πειράζει αν το παιδί είναι αβάπτιστο και κοινωνήσει
τι πειράζει αν έφαγε το πρωί και θέλει να κοινωνήσει
τι πειράζει αν αμάρτησε και θέλει να κοινωνήσει
τι πειράζει αν δεν έχει εξομολογηθεί ενώ έχει κάνει σοβαρές αμαρτίες και θέλι να κοινωνήσει.

Ε όχι λοιπόν, υπάρχουν κανόνες. Κανείς δεν υποχρέωσε κανέναν ούτε να κοινωνήσει, ούτε να μπει στο ιερό. Αλλά για να τα κάνει αυτά υπάρχουν κανόνες.
Και οι κανόνες ισχύουν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Ειδικά όταν αφορούν δογματικά θέματα.

Διάβασε λίγο ιστορία, για την ΄Ένωση' των εκκλησιών που έγινε λίγα χρόναι πριν την πτώση του βυζαντίου.
Διάβασε για το τι έγιναν οι μοναχοί που συλλειτούργησαν με τους παπικούς.
Διάβασε τα οικουμενιστικά αίσχη εδώ:
http://aktines.blogspot.gr/2014/12/blog-post_89.html

Φιλικά.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω για τον κοπο να απαντησεις.
Για να γινετε συζητηση...δηλ.ζητηση της ουσιας ...σκεφτομαι τωρα...τα πρωτα χρονια η Αγ.Τραπεζα που ηταν στο μεσο και γυρω συναρθριζοταν οσοι πιστοι...θα ηταν και οι πρεσβητεροι και οι νεωτεροι τη ηλικία. ;Μηπως εξαρταται και πως εισερχεσαι και ποιος εισερχεται σε ποιο χρονο....τοσοι πιστοι εν αφανια που ο Κυριος βλεπει στην καρδία τους, αν ειναι αξιοι, θα τους αρνηθει τον Ασπασμο της Αγιας Τραπεζας...Καταλαβαινω οτι εξαρταται απο την εσωτερικη κατασταση του πιστου εν παση περιπτωση και ισως αναξιοι πρεσβητεοι να μην δυνανται αν και εγγυτατοι της Αγιας Τραπεζης παραταυτα μακρα πλανωντες...κατι σαν αυτο του Αγιου ..............που λεει οτι οχι ολοι οσοι εβαπτησθημεν λαμβανωμεν και το Αγιον Πνευμα παρα μονο οι αξιοι....
Συλλογισμοι μονο διοτι δεν εχω την εμπειρια αλλα ειχα διαθεση συζητικης διευκρινησεως.
καλο βραδυ σ'ολους μας εν Κυριω


Μαστινο Εσπανολ

Missa είπε...

Poso ilithios ine autos o paleoimerologitis!Αn thelis na nistepsis gia tous Apostolous,den sto aspagoreui kanis.Diladi o Xristos pou den efage 40 imeres?Troi ta psaria stin nistia ton Xristougenon kai nomizi oti nisteui!Sa de ntrepese,ldololatri!!Kai to Pasxalio na alaksoun,den tha ginoume sxismatiki.