Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΛΩΣΗ: «Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τις δόσεις να φύγει από την Ευρωζώνη»


ELLADOKOMISSION

ΒΕΡΟΛΙΝΟ – Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη εάν δεν πληροί τις πληρωμές προς τους διεθνείς πιστωτές της, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Alexander Graf Lambsdorff.

Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει € 300 εκατομμύρια (330.000.000 δολάρια) στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Παρασκευή. Συνολικά, η Αθήνα έχει να κάνει μια πληρωμή της τάξης του € 1.600 εκατομμυρίου στο ταμείο μέχρι τις 19 Ιουνίου. Τον Μάιο, ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η Αθήνα δεν έχει τα χρήματα για να κάνει τις επιστροφές στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

«Εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τις οφειλές της, τότε λέω ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη», δήλωσε ο Lambsdorff στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Σύμφωνα με Lambsdorff, εάν η Αθήνα είχε φύγει από την ευρωζώνη πριν από λίγα χρόνια, «θα μπορούσε φέρει μια καταστροφή, καθώς θα επηρέαζε την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία».

«Η κατάσταση είναι διαφορετική, διότι οι τρεις χώρες έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομίας τους», είπε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα, «είναι μια χώρα που δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και σήμερα αποτελεί μια αρνητική επίπτωση στην ευρωζώνη. Μιλώ για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, την αξιοπιστία του ευρώ», δήλωσε ο Lambsdorff.  πηγη

 national-pride

Δεν υπάρχουν σχόλια: