Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Η ΚΑΤ' ΟΥΣΙΑΝ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ.

Προς το Χριστεπώνυμο και φιλόθεο πλήρωμα
της αληθινής ποίμνης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

   Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά, φίλοι και αναγνώστες.

Πληροφορηθείς τις σημερινές εξελίξεις που αφορούν την συγκέντρωση στο Ωραιόκαστρο που θα γίνει αύριο Τρίτη 4/3/2017  και ώρα 5μ.μ., προτρέπω θερμώς εσάς όλους που διεξάγετε όντως αγώνα, ως θεηγόροι οπλίτες, έναντι της αιρέσεως του Οικουμενισμού,
   να παραστείτε στη σύναξη των Ορθοδόξων έργω,

και να ενισχύσετε με την παρουσία σας τους Πατέρες που διέκοψαν κάθε εκκλησιαστική κοινωνία με την αίρεση, και δεν αρκέστηκαν απλώς και μόνο στη διακοπή Μνημνοσύνου των επισκόπων στους οποίους είχαν την αναφορά τους. Αφού μια διακοπή Μνημοσύνου, που δεν γίνεται στην πράξη και διακοπή κοινωνίας με την αίρεση, δεν λύνει, αλλα δημιουργεί προβλήματα.
     Οι θέσεις των Πατέρων που θα πλαισιώσουν τελικά  την εκδήλωση ταυτίζονται και με τις προσωπικές μου θέσεις, για αυτό και σας παρακαλώ αποστείλατε παντού το μήνυμα ότι πρέπει να στηριχθεί η αυριανή εκδήλωση, εφόσον έχει πάρει όντως Ορθόδοξη θέση.
  Δεν θεωρούμε τις ξεκάθαρες θέσεις ως φανατισμό και φονταμενταλισμό.

Ο Ηγούμενος της  Ιεράς Μονής
Αγίου Γρηγορίου Παλαμά -Φλωρίνης

Αρχιμ/της Παΐσιος Παπαδόπουλος
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και ο πειρασμός πάρα πολύ μεγάλος. Ευχαριστούμε Τον Θεό που μας προφύλαξε από το να παραστούμε στην ημερίδα. Οι λόγοι είναι θεολογικοί και πάρα μα πάρα πολύ σοβαροί που έχουν σχέση με την Σωτηριολογία. Εμείς στηρίξαμε την ημερίδα και προσωπικά με μεγάλη προσπάθεια, αφού πρωτίστως είχαμε συνάντηση μαζί με τους αγιορείτες και αποφασίσαμε ορισμένα πράγματα και δώσαμε τα χέρια. Όμως σήμερα, εντελώς απρόκλητα άλλαξαν τη συμφωνία και μας έφεραν (τον π. Θεόδωρο Ζήση και μας τους υπόλοιπους) προ τετελεσμένων θεωρώντας πως τελευταία ημέρα και μάλιστα μετά από τόση προετοιμασία, δε θα μπορούσαμε ίσως να κάνουμε πίσω. Όμως Ο Κύριος μας φώτισε και αντισταθήκαμε. Όλοι όσοι γράφουν και κατηγορούν δεν γνωρίζουν την ανατριχιαστική πραγματικότητα που θα την αναλύσω σε προσεχή μου Ομιλία.


Πάτερ Νικόλα Μανώλη, αυτή δεν είναι εξήγηση για την άρνηση σας να παραστείτε στην ημερίδα αλλά πιο πολύ καπνός και συσκότιση.

Λυπάμαι πολύ αλλά η στάση σας είναι ανεξήγητη, χωρίς να θέλω να δώσω τροφή σε ότι λέγετε ότι η κύρια αιτία της άρνησης σας που είναι..."ανατριχιαστική", ήταν η παρουσία κάποιον ποιμένων ήδη αποτειχισμένων.

Λυπάμαι πολύ που δεν μιλήσατε καθαρά γιατί σας στηρίζουμε επι χρόνια στον δίκαιο αγώνα σας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ενα ερώτημα μέ πολλή αγάπη προς τον σεβαστον και αγαπητόν μου π. Σάββα αγιορείτη Τελικά σεβαστέ μου π. Σάββα , η ημερίδα θα γίνει για να καταδικάσει τον οικουμενισμό και την σύνοδο της Κρήτης ή για να καταδικασει τον π. Θεόδωρο Ζήση και τους σύν αυτώ ,τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και το ΄΄δυνητικό ΄΄της αποτειχίσεως και για να γιορτάσει την επικράτηση των επί μέρους απόψεων και στάσεων ; Το παιδί το χτύπησε η μαμμή μέ τις κουτάλες και γεννήθηκε με το χέρι ξεραμένο σέ στάση να μουντζώνει .... Κρίμα το καημένο δέν το θέλει , η καρδιά του ειναι ανεξίκακη ,αλλά πρόκειται περί αναπηρίας .....Αναφέρομαι στό συγκεκριμένο ιστολόγιο που δέν απηχεί τον πνευματικό τους π. Ευθύμιο Τρικαμηνά , που είμαι σέ θέση να γνωρίζω οτι είναι ανεξίκακος Εάν π. Σάββα η ημερίδα θα είχε ως σκοπό τό πρώτο δηλαδή την καταδίκη της αιρέσεως θα είμασταν εκεί παρά την αποχή του π. Θεόδωρου Εάν όμως, όπως πολύ φοβάμαι, έχει ως σκοπό την καταδίκη ,τον αφορισμό καί την αρά εναντίον του π. Θεόδωρου ,συγγνώμη δέν θά πάρουμε ,δέν το αντέχουμε Ως λαός ως βάση θέλουμε την ενότητα μέ θυσία των επί μέρους απόψεων ,Θέλουμε να στηρίξουμε την αποτείχιση, άσχετα μέ το πώς ονομάζεται υποχρεωτική ή δυνητική ,θέλουμε να στηρίξουμε την ομολογία οποθενδήποτε προερχόμενη ,από το παλαιό ,από το νέο , από αποτειχισμένους και μή Εάν εσείς επιλέξατε την ομολογία την προερχόμενη μόνο από την ΄΄υποχρεωτική ΄΄αποτείχιση και υποχρεωτική ακοινωνησία ως την μόνη έγκυρη και αναπτύσσετε μία υβριστική ρητορική εναντίον όλων των άλλων , φοβάμαι οτι παρασυρθήκατε σέ μία λάθος πορεία που τορπιλίζει την ενότητα ,φοβάμαι οτι κάπου το τιμονι σας ξέφυγε Δέν έχουμε πρόβλημα να ακούγονται και να εφαρμόζονται όλες οι τάσεις που ικανοποιούν τις καρδιές ,αλλά τι ικανοποίηση να πάρει κανείς ,όταν απαιτείται η καθολική δικαίωση που τορπιλίζει την ενότητα ; Η ευθύνη του τιμονιού ήταν μία υπόθεση δική σας και φέρετε την αποκλειστική ευθύνη γιατί δέν συγκρατήσατε τις δυνάμεις στήν θέση που τους αναλογούν και επήλθε η ανατροπή Μήν αιτιάσθε ούτε τον π. Θεόδωρο ,ούτε τους σύν αυτώ ,ούτε τά ΄΄υποχρεωτικά ΄΄ ουτε τά ΄΄δυνητικά ΄΄-- στά κομμάτια εν πάση περιπτώσει -- ούτε εμάς που δέν μπορούμε να σας ακολουθήσουμε στήν ανατροπή της ενότητος και στις αρές που θα την ακολουθήσουν Κάντε το μόνοι σας , σας χαρίζουμε και τους αδελφούς του παλαιού, που είναι σέ αυτο μάνες .... Εν πάση περιπτώσει σεβαστέ μου π. Σάββα καταγράφεται ως μία αποτυχία και ελπίζουμε σέ μία μελλοντική επανόρθωση Παράλληλα θα παρακαλούσαμε καί τον π. Νικόλαο Μανώλη και π. θεόδωρο Ζήση οι ανακοινώσεις τους να είναι όσο το δυνατόν ανώδυνες για το λαϊκό μας αίσθημα ,αλλά και φιλάνθρωπες όσον αφορά τά πρόσωπα Καλή είναι η διαφάνεια και η αλήθεια ,αλλά γιατί να μας ΄΄άνατριχιάσει ΄΄ όπως λέει ο π. Νικόλαος με ΄΄ανατριχιαστικές ΄΄ λεπτομέρειες ; Καλύτερα να τις αγνοούμε άν πρόκειται να πληγώσουν το αίσθημά μας Ευχόμαστε μόνο καλή ίαση στις πληγές που είναι αναπόφευκτες ..

Η Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα ζωντανά στο διαδίκτυο στους παρακάτω συνδέσμους:


VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=IwVeruZv7yA

CHANNEL
https://www.youtube.com/channel/UC6_njg781M_TkNUVE4mbnAw

3 σχόλια:

χαλαρωσε είπε...

ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΒΕΛΙΞ ΟΛΟΙ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΕ ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1936 ΚΑΙ ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΔΩΘΕ.
ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΓΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ, ΠΑΡΔΑΛΗ, ΑΣΠΡΗ, ΜΑΥΡΗ, ΠΡΑΣΙΝΗ, ΣΥΡΙΖΕΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ.
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΑΔΕΙΟΣ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ.

χαλαρωσε είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Η ΚΑΤ' ΟΥΣΙΑΝ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ.

ΑΥΤΟ ΑΜΕΘΥΣΤΕ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ Ή ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΕΣΥ;

amethystos είπε...

Είναι ειρωνικό. Τό εβαλα εγώ, όπως λές. Ολα εκεί οδηγούν σήμερα. Δέν αντέχουμε τήν αβεβαιότητα τής κατά Χάριν σωτηρίας.Τήν οδό τής Μετανοίας. Καί τυλίγουμε τό σαρκίο μας μέ τά σάβανα τών κανόνων γιά νά μήν μαγαριστούμε από τά μικρόβια τής Θ. Ευχαριστίας καί από τήν καρδιά όσων δέν συμφωνούν μαζί μας. Κάποιοι ζούσαν σέ αποστειρωμένους θαλάμους αλλά πέθαναν σάν σκίτσα.