Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Πως χρηματοδοτεί ο Σόρος την αντιπολίτευση στα Σκόπια: Ισχυρισμοί για σχέσεις με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ



Δριμεία επίθεση στον αυτό-προσδιορισμένο ως «φιλάνθρωπο», διεθνή σπεκουλαδόρο Τζορτζ Σόρος, εξαπολύει ο επικεφαλής του οργανισμού Judicial Watch, με πλούσια δράση από το 1994, μέσω κατάθεσης στη αμερικανική Δικαιοσύνη αιτημάτων αποχαρακτηρισμού επίσημων κρατικών εγγράφων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα έγγραφα πιστεύεται ότι θα αποκαλύπτουν κακή διαχείριση κονδυλίων της αμερικανικής κυβέρνησης που χρησιμοποιήθηκαν στα Σκόπια. Η κατηγορία αφορά την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Σόρος στα Σκόπια από τα χρήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία φέρεται να δόθηκαν από την κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως δεδομένο, είναι αφενός η δημοσίευση της παρέμβασης του επικεφαλής της οργάνωσης Judicial Watch, Τομ Φίτον στον ιστοχώρο «The Hill», που καλύπτει τις εξελίξεις στο Κογκρέσο, δίνοντας την αίσθηση ότι τα πυρά ίσως είναι περισσότερο συντονισμένα από όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται και αφετέρου ότι ο «ακτιβισμός» του δισεκατομμυριούχου φιλάνθρωπου αφορά τα γειτονικά μας Σκόπια, τα οποία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, με τους οπαδούς του προέδρου Ιβανόφ και του εθνικιστή Νίκολα Γκρουέφσκι να πιστεύουν επικαλούμενοι έγγραφα και άλλες αποδείξεις ότι πίσω από τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη βρίσκεται ο Σόρος.

Στις κατηγορίες εντάσσεται και η πληρωμή κονδυλίων ύψους 5 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων προς το Open Society Foundation του Τζορτζ Σόρος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Αμερικανική Υπηρεσία για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID: U.S. Agency for International Development), με αποτέλεσμα να έχουν κατατεθεί τα σχετικά νομικά έγγραφα και οι προσφυγές, ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό όλων των δεδομένων που αφορούν τη σχέση του Τζορτζ Σόρος με το κρατικό αμερικανικό χρήμα.

Στις οργανώσεις του «φιλανθρώπου» ανήκει και αυτή που πήρε την πρωτοβουλία μετάφρασης του περίφημου βιβλίου του Σαούλ Αλίνσκι «Κανόνες Εξτρεμιστών» (Rules for Radicals) στην ανύπαρκτη «μακεδονική» γλώσσα! Πρόκειται για βιβλίο το οποίο δεν είναι τίποτα λιγότερο από τη «βίβλο» διαφόρων περιθωριακών ομάδων, καθώς θεωρείται τακτικό εγχειρίδιο ανατρεπτικής δράσης. Οι κατηγορίες στα Σκόπια εναντιον του Σόρος δίνουν και παίρνουν και οι ομάδες κρούσης του Ιβανοφ και του Γκρουέφσκι ισχυρίζονται ότι ο Αμερικανός «φιλάνθρωπος» πληρώνει τους αντιπάλους τους.


Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο κύριος Σόρος συνδέεται με συγκεκριμένη ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ και δεν ήταν λίγες οι φορές που έχει χρηματοδοτήσει πλουσιοπάροχα πολιτικούς, με τελευταίο παράδειγμα τη Χίλαρι Κλίντον. Ο παγκόσμιος προϋπολογισμός του Open Society Foundation πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια βάση!!!

Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στα Σκόπια, που κινδυνεύουν με εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών που αποκαλούνται «Μακεδόνες», την εικόνα οφείλει να ξεκαθαρίσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ώστε να αντιληφθεί ο αμερικανικός λαός εάν ο νέος υπουργός Ρεξ Τίλερσον, συμμερίζεται τις πολιτικές πρωτοβουλίες προκατόχων του, κάτι που θα διαφανεί στη μεθαυριανή επίσκεψη Αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου στην περιοχή. Οι Σκοπιανοί κατηγορούν και τους Αμερικανούς ότι μαζί με το Σόρος βρίσκονται πίσω από το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα», όπως χαρακτηρίζουν τη συνεργασία των Αλβανών των Σκοπίων με την αντιπολίτευση.

Η αγαθοεργός διάθεση του Τζορτζ Σόρος και ο ρόλος του σε κάθε λογής «χρωματιστές» επαναστάσεις στις χώρες που κάποτε αποτελούσαν μέλη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, ή στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, περιοχή από την οποία και ο ίδιος κατάγεται, είναι επαρκώς τεκμηριωμένα, ισχυρίζονται οι αντίπαλοί του.

Εάν και σήμερα ο λόγος είναι η επιθυμία αποσταθεροποίησης λόγω των σχέσεων που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια τα Σκόπια με τη Μόσχα, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να διαπιστωθεί ποια θα είναι η επίσημη στάση του Λευκού Οίκου… Μέχρι στιγμής καταγράφουμε την αναγνώριση της αμφιλεγόμενης -κατά τον πρόεδρο Ιβανόφ- εκλογής του νέου προέδρου του Κοινοβουλίου και την κατεπείγουσα αποστολή του Αμερικανού αξιωματούχου την Πρωτομαγιά στην σκοπιανή πρωτεύουσα.

Οι κατήγοροί του καταγγέλλουν ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Τζόρτζ Σόρος μπόρεσε να είναι τόσο δραστήριος στην πολιτική σκηνή είναι ότι έχει λάβει ένα σημαντικό ποσό των φορολογικών δολαρίων των Αμερικανών για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε την πλήρη έκταση αυτής της χρηματοδότησης, αναφέρει ο Τομ Φίτον, του Judicial Watch.


Η οργάνωση του Φίτον είναι γνωστή για την πολεμική της εναντίον της διαφθοράς Αμεςρικανών αξιωματούχων και αυτοχαρακτηρίζεται συντηρητική watchdog ομάδα, που ασχολείται με τον αποχαρακτηρισμό επίσημων αμερικανικών εγγράφων μέσω του νόμου Freedom of Information Act.
Τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και η USAID παρέλειψαν να απαντήσουν σε αίτημα FOIA, που κατέθεσε ο Φίτον στις 16 Φεβρουαρίου 2017 που ζητούσε:
  • Όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τυχόν επιχορηγήσεις, συμβάσεις ή εκταμιεύσεις κεφαλαίων από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών στο Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας-«Μακεδονία» ή / και σε οποιαδήποτε από τις θυγατρικές του Ιδρύματος του Σόρος.
    Αυτή η αίτηση περιλαμβάνει όλες τις σχετικές αιτήσεις χρηματοδότησης, τις εξουσιοδοτήσεις πληρωμής ή παρόμοιες εγγραφές, καθώς και όλα τα σχετικά αρχεία επικοινωνίας μεταξύ υπαλλήλων, ή αντιπροσώπων του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και οποιουδήποτε υπαλλήλου, ή αντιπροσώπου της USAID.
  • Επίσης ζητούν κάθε αρχείο επικοινωνίας μεταξύ οποιουδήποτε υπαλλήλου ή αντιπροσώπου του αμερικανικού κράτους και οποιουδήποτε υπαλλήλου ή αντιπροσώπου του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας-«Μακεδονίας» και / ή κάποιας από τις συνδεδεμένες οργανώσεις του Ιδρύματος. Το αίτημα αυτό περιλαμβάνει τα τηλεγραφήματα που αποστέλλονται ή απευθύνονται στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια Jess L. Baily.
Αναφέρεται ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Τζόρτζς Σόρος μπόρεσε να είναι τόσο δραστήριος στην πολιτική σκηνή είναι ότι έχει λάβει ένα σημαντικό ποσό των χρημάτων των Αμερικανών φορολογουμένων για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζουμε την πλήρη έκταση αυτής της χρηματοδότησης, τονίζεται στο αίτημα.

Το Judicial Watch υπέβαλε πρόσφατα αγωγή κατά του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) σχετικά με τις ανακοινώσεις σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις και τις πολιτικές δραστηριότητες του Ιδρύματος «Ανοικτή Κοινωνία – “Μακεδονία”». Η Judicial Watch θέλει να μάθει γιατί ο οργανισμός αυτός, που είναι μέρος των Ιδρυμάτων της Ανοιχτής Κοινωνίας του George Soros, έλαβε περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια από την USAID από το 2012 έως το 2016. Η αγωγή κατατέθηκε στο αμερικανικό Επαρχιακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον (Judicial Watch v. Υπουργείου Εξωτερικών και Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ).

Τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και η USAID παρέλειψαν να απαντήσουν σε αίτημα FOIA της 16ης Φεβρουαρίου 2017 που ζητούσε:
  • Όλα τα αρχεία που σχετίζονται με τυχόν επιχορηγήσεις, συμβάσεις ή εκταμιεύσεις κεφαλαίων από το Υπουργείο Εξωτερικών στο Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας – Μακεδονία ή / και σε οποιαδήποτε από τις θυγατρικές του Ιδρύματος. Αυτή η αίτηση περιλαμβάνει όλες τις σχετικές αιτήσεις χρηματοδότησης, τις εξουσιοδοτήσεις πληρωμής ή παρόμοιες εγγραφές, καθώς και όλα τα σχετικά αρχεία επικοινωνίας μεταξύ υπαλλήλου, υπαλλήλου ή αντιπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών και οποιουδήποτε υπαλλήλου, υπαλλήλου ή αντιπροσώπου του Οργανισμού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ανάπτυξη (USAID).
  • Κάθε αρχείο επικοινωνίας μεταξύ οποιουδήποτε υπαλλήλου, υπαλλήλου ή αντιπροσώπου του Κρατικού Τμήματος και οποιουδήποτε υπαλλήλου, υπαλλήλου ή αντιπροσώπου του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας – Μακεδονίας και / ή κάποιας από τις συνδεδεμένες οργανώσεις του Ιδρύματος. Το αίτημα αυτό περιλαμβάνει ανταποκρινόμενα αρχεία επικοινωνίας που αποστέλλονται ή απευθύνονται στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια Jess L. Baily.
Ο ιστότοπος της USAID αναφέρει ότι μεταξύ 27 Φεβρουαρίου 2012 και 31 Αυγούστου 2016 έδωσε χρηματικό ποσό 4,819,125 δολ. σε χρήματα φορολογουμένων στο Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος-«Μακεδονίας» (FOSM), σε συνεργασία με τέσσερις τοπικούς οργανισμούς της «κοινωνίας των πολιτών». Ο ιστότοπος του USAID συνδέεται με την ιστοσελίδα www.soros.org.mk και αναφέρει ότι το πρόγραμμα εκπαιδεύει εκατοντάδες νέους «Μακεδόνες» σε θέματα όπως «η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, οι πολιτικές για τη νεολαία, οι πρωτοβουλίες των πολιτών, η πειστική επιχειρηματολογία και η χρήση νέων μέσων”.

Ζητούν επίσης:
  • Όλα τα μηνύματα που μεταδίδονται μέσω του συστήματος SMART του Υπουργείου Εξωτερικών και αποστέλλονται από οποιονδήποτε κυβερνητικό υπάλληλο ή εργολήπτη της αμερικανικής κυβέρνησης που λειτουργεί υπό την εποπτεία του αρχηγού αποστολής στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια και αφορά το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας – “Μακεδονία” ή / και οποιαδήποτε από τις συνδεδεμένες οργανώσεις του Ιδρύματος.
  • Το Φεβρουάριο, τα Χρονικά της Διαφθοράς του Judicial Watch ανέφεραν:
    “Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξοδέψει αθόρυβα εκατομμύρια δολάρια φορολογουμένων για να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κεντροδεξιά κυβέρνηση της “Μακεδονίας” με συνεννόηση με τον αριστερό δισεκατομμυριούχο φιλανθρωπο Τζόρτζ, (Η κυβέρνηση) εργάστηκε πίσω από το παρασκήνιο με το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros για τη διοχέτευση μεγάλων ποσών αμερικανικών δολαρίων, συνιστώντας παρέμβαση του αμερικανικού πρεσβευτή στις εγχώριες πολιτικές υποθέσεις κατά παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις.
Η εν λόγω  οργάνωση φαίνεται ότι έχει πρόσβαση σε αρχεία των Σκοπίων και των ΗΠΑ.

Κατηγορεί την οργάνωση του Σόρος «Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας» ότι έχει ιδρύσει και χρηματοδοτήσει δεκάδες αριστερές, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στα Σκόπια για την ανατροπή της συντηρητικής κυβέρνησης.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος των Σκοπίων σε συζήτηση που ειχε με την Judicial Watch στην Ουάσινγκτον, αποκάλεσε τις εν λόγω ΜΚΟ το «πεζικό του Σόρος». Καταγγέλλεται ότι οι ομάδες οργανώνουν κινήματα για τη νεολαία, δημιουργούν επιρροή στα μέσα ενημέρωσης και οργανώνουν βίαιες διαδηλώσεις για να υπονομεύσουν τα θεσμικά όργανα και τις πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση.

Υποστηρίζεται επίσης ότι οι δραστηριότητες του Πρεσβευτή Bailey και της χρηματοδότησης του Οργανισμού Ανοικτής Κοινωνίας των ΗΠΑ από την USAID υποβλήθηκαν πρόσφατα σε έλεγχο του Κογκρέσου.

Στις 17 Ιανουαρίου, ο γερουσιαστής Mike Lee (R-Utah) απέστειλε επιστολή στον Baily ζητώντας του να εξηγήσει τη σχέση του υπουργείου Εξωτερικών με το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας του Σόρος.
Στις 24 Φεβρουαρίου οι κ. Chris Smith (RN.J.), Louie Gohmert (R-Texas) και άλλοι κάλεσαν το Γραφείο Κυβερνητικής Λογονομίας να διενεργήσει έρευνα και έλεγχο του Υπουργείου Εξωτερικών και των δραστηριοτήτων της USAID στα Σκόπια, των οντοτήτων του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας και την πιθανή παρέμβαση στις εγχώριες πολιτικές υποθέσεις των Σκοπίων σε ενδεχόμενη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις.

Είναι σαφές, αναφέρει η οργάνωση, από αυτά που έχουμε ήδη πληροφορηθει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα χρησιμοποίησε ελεύθερα τα χρήματα των φορολογουμένων για πολιτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της επιχείρησης του Σόρος.

Ας ελπίσουμε, αναφέρει ο κ. Φίτον ότι η κυβέρνηση του κ. Τραμπ και η USAID «θα αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες του πηγαδιού» μεταξύ του κ. Ομπάμα και του κ. Σόρος.

Πηγή MIgnatiou 
kostasxan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: