Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ : Ραγδαίες εξελίξεις και πρωτοφανείς διώξεις σε μοναχούς της Μονής Κουτλουμουσίου. ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

ΑΓΙΟΣ ΟΡΟΣ 2017:  ΔΙΩΓΜΟΣ.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ- ΑΠΕΙΛΕΣ
ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ
ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΡΗΞΗΣ ΚΕΛΙΩΝ 
ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 


Σας μεταφέρουμε αποκλειστικές απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες που μόλις έφτασαν στο ιστολόγιο μας από το Άγιο Όρος (Τρίτη 11 το βράδυ)

Χθες, Δευτέρα, το απόγευμα,  3 πατέρες της Κουτλουμουσίου προσπάθησαν να εισβάλουν παράνομα στο κελί του π.Μακαρίου -δηλαδή να το καταλάβουν. Ο π.Μακάριος απουσίαζε ενώ μέσα φιλοξενούνταν 2 εκδιωκόμενοι πατέρες της Μονής Κουτλουμουσίου. Οι φιλοξενούμενοι πατέρες αρνήθηκαν να τους ανοίξουν.

Σήμερα (Τρίτη 25/4/2017), στις 11 πμ περίπου, ήρθαν μαζί με αστυνομικούς απαιτώντας και πάλι το κελί του π.Μακαρίου. Οι πατέρες κ πάλι δεν άνοιξαν και η κλειδωμένη καγκελόπορτα απέτρεψε τους αστυνομικούς να εισβάλουν μέσα.
Ίδια απόπειρα εισβολής έγινε και σε δεύτερο κελί την περίπου ίδια ώρα, πιθανότατα από τα ίδια άτομα.
Αντίστοιχη απόπειρα εισβολής στο κελί του π,Μακαρίου, έγινε και στις 6 μμ σήμερα (και πάλι μαζί με την αστυνομία)

H Μονή Κουτλουμουσίου διαθέτει και επίσημη ιστοσελίδα με άφθονα άρθρα! Δεν γνωρίζουμε αν έκαναν και facebook..


ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΤΟΝ 
"ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ". 
ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ.


Οι πατέρες π.Μακάριος, π.Ιλαρρίων και π.Ιωσήφ, όλοι της Μονής Κουτλουμουσίου, έκαναν ΗΔΗ 2 φορές ΕΦΕΣΗ στην απόφαση του μοναστηριού να τους διαγράψει από το μοναχολόγιο (επειδή λόγω μνημόνευσης του αιρετικού οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίου εφαρμόζοντας τους Ιερούς Κανόνες οι ευσεβείς Αγιορείτες αρνούνταν να συμμετέχουν στις ακολουθίες).

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, η ΕΦΕΣΗ θα έπρεπε να διαβιβαστεί ΑΜΕΣΑ στην Επιστασία, η οποία έχει προθεσμία 5 ημερών να τους καλέσει σε απολογία. 

Η Επιστασία ΟΥΔΕΠΟΤΕ τους κάλεσε, γιατί ΟΥΔΕΠΟΤΕ της προωθήθηκε από την Μονή, οι εφέσεις των 3 μοναχών. Η τελευταία έφεση είχε ημερομηνία 29/3/2017 (16/3/2017 με το π.η.).
Εφόσον ΔΕΝ κλήθηκαν σε απολογία -πέρα από την σοβαρότατη παρανομία της Μονής Κουτλουμουσίου-  οι ΕΦΕΣΕΙΣ τους θεωρούνται ότι έγιναν δεκτές, άρα παραμένουν εγγεγραμμένοι στο μοναχολόγιο της Μονής.


Η νέα "μόδα" των Αγιορειτών. Κατά την διάρκεια της Σαρακοστής, αντί να μείνουν στο μοναστήρι τους, κόβουν βόλτες για "ομιλίες" ανά την Ελλάδα.ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

Η Μονή Κουτλουμουσίου ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ να παραλάβει τις εφέσεις των πατέρων που διέκοψαν την μνημόνευση του Βαρθολομαίου. Αρνούνταν να τους δώσουν Αριθμό Πρωτοκόλλου οπότε οι πατέρες υποχρεωνόταν να τις καταθέτουν μέσω δικαστικού επιμελητή που έπρεπε να έρθει από εκτός Αγίου Όρους (υποβαλλόμενοι σε πολλαπλάσια έξοδα).

απόσπασμα από έφεση του π.Μακαρίου προς την Ιερά Κοινότητα (δείτε την ολόκληρη εδώ)

Τελεσίγραφο της Μονής προς τον π.Μακάριο

Η απάντηση του π.Μακαρίου, τους υπενθυμίζει ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τον Καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους.
Δείτε την εδώ.
ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ Π.ΙΛΑΡΡΙΩΝΟΣ, 
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Ο π.Ιλαρρίων, διαμένει στο κελί του εδώ και 23 ολόκληρα χρόνια, και το κελί είναι εντός του μοναστηριού. 
Ο π.Ιλαρρίων, μετά από πλήθος γεγονότων, αναγκάστηκε για 1η φορά, να κλειδώσει το κελί του (αλλάζοντας τον μύλο). 
Πατέρες την μονής κατέστρεψαν τον μύλο της κλειδαριάς -όπως οι ίδιοι του ομολόγησαν, πιθανότατα με τρυπάνι, με αποτέλεσμα την περασμένη Παρασκευή, της Ζωοδόχου Πηγής, στις 6 μμ, όταν επέστρεψε στο μοναστήρι από την θεία λειτουργία όπου είχε πάει, να μην μπορεί να εισέλθει ούτε καν για να πάρει τα πράγματα του, τα οποία έχουν ουσιαστικά δεσμεύσει -απέμεινε μόνον με ένα μικρό σάκο με τον οποίο πήγε να φιλοξενηθεί στο κελί του π.Μακαρίου. Πατέρες της μονής ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να του επιτρέψουν να πάρει τα πράγματα του, εν γνώσει τους ότι είναι μόνον με αυτόν τον μικρό σάκο.
Ομοίως εκδίωξαν και δεύτερο μοναχό που επίσης συνέχιζε να ζει μέσα στο μοναστήρι, επειδή  αρνείται να συμμετέχει στην μνημόνευση του Βαρθολομαίου.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 
"ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ"

Ο π.Ιλαρρίων απευθύνθηκε την επόμενη μέρα, (το Σάββατο το πρωί) στις τοπικές αστυνομικές αρχές καταγγέλλοντας την απόπειρα παραβίασης/διάρρηξης του κελιού του. Ζήτησε από την αστυνομία να κάνει αυτοψία. 
Η αστυνομία ζήτησε να υπάρχει και ένας "Επιστάτης" (της Επιστασίας), αλλά η Ιερά Κοινότητα τους απάντησε ότι ΔΕΝ μπορεί να δεχθεί την καταγγελία απευθείας από τους μοναχούς και ότι πρέπει "το μοναστήρι" να τους κάνει την καταγγελία!!!


ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Σήμερα (Τρίτη 25/4/2017) το πρωί, αστυνομικοί, ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ το αυτοκίνητου άλλου μοναχού  από το κελί του (αυτοκίνητο που είχε πληρώσει ο ίδιος - απλά τα αυτοκίνητα στο Άγιο Όρος υποχρεωτικά εγγράφονται σε κάποια μονή). Το αυτοκίνητο -όπως πληροφορηθήκαμε- βρίσκεται τώρα στο προαύλιο της μονής Κουτλουμουσίου! Ο μοναχός προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για 4 περίπου ώρες!!! (και του πήραν το αυτοκίνητο και τον προσήγαγαν!)
Με τον τρόπο αυτό εκβιάζουν τους πατέρες αφού χάνουν τα κελιά τους, ακόμη και τα οχήματα που έχουν αγοράσει οι ίδιοι, για να αναγκαστούν να μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο.


ΝΤΡΟΠΗ ...
Όπως φαίνεται κάποιοι "Αγιορείτες" ΔΕΝ έζησαν Πάσχα. Τους έχει κατακυριεύσει ο
σατανάς και πασχίζουν να κάνουν ότι μπορούν για να "τιμωρήσουν" τους αγωνιστές, ευσεβείς πατέρες που δεν προσκυνούν την αίρεση του Οικουμενισμού.

Θα σας κρατήσουμε σε διαρκή ενημέρωση για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΥΒΑΔΩΝ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστος Ανεστη . Πολυ ασχημα νεα για τον χιλιοχρονο και βαλε αγιορειτικο μοναχισμο . Εν ολιγοις . Αν η αγιορειτικη κοινοτητα κυνηγησει τον κελιωτικο μοναχισμο με το προσχημα της μη μνημονευσης , τοτε στρεφεται κατα της ψυχης και καρδιας του Ορους . Τον ασκητισμο των σκητων , κελιων , καλυβων και ησυχαστηριων . Τον μονο πια μοναχισμο που μιαζει με αυτον της αρχαιας Θηβαιδας και Νιτριας και Παλαιστινης οπως περιγραφεται στο Γεροντικο . Τωρα ημουν για 15 μερες στα Κατουνακια στο κελι και γεροντα που αγαπω και σεβομαι μαζι με αλλους 10 περιπου λαικους για Μεγαλη Εβδομαδα και Διακαινισημο και τα πραγματα συνεχιζουν χριστιανικα και ασκητικα και φιλοξενα οπως περιγραφονται στα συναξαρια . Δεν υπερβαλω . Το ιδιο ισχυει οχι μονο στα ζηλωτικα κελια που σαν ΓΟΧ εχω μεινει αλλα και στα μνημονευτικα . Αληθειες να λεμε . Σε κοινοβια κυριαρχα μοναστηρια δεν εχω παει ποτε αλλα μου κανει ασχημη εντυπωση ( οπως και στην πλειοψηφια του ελληνικου λαου )το συνεχες κυνηγι ακινητων και ενοικιων πλουσιοπαροχων μαλιστα με το προσχημα φιρμανιων και χρυσοβουλων . Εχω μαλιστα την αισθηση οτι οι νεορθοδοξοι πρωην μαρξιστες ( μια φορα σταλινικος , παντα σταλινας ) γοητευτηκαν απο την επαναφορα των κοινοβιων στις μεγαλες μονες του Ορους οχι απο ορθοδοξο φρονημα αλλα απο μαρξιζουσα ιδεοληψια . Οσο για τα εγκωμια περι πτυχιουχων που σπευσαν να ενταχθουν στα μοναχολογια των 19 κυριαρχων μονων του Ορους τους εφερε μαλλον τη νοσταλγια της νομενκλατουρας της Αν . Ευρωπης που ζουσε εις βαρος των εργατων και αγροτων . Συγνωμη που αγιες μερες πεφτω στο αμαρτημα της κατακρισης αλλα εχοντας διαβασει την σειρα αντιχριστιανικων αρθρων με τον εγκωμιαστικο τιτλο Η επανασταση των κοινοβιων , οπου ο αριστερος συγγραφεας θριαμβολογουσε για το πως καποιοι γιαπις εκδιωξαν τους ιδιορυθμιτες μοναχους απο τις μονες (καταπατωντας μαλιστα εν πολλοις 2 εντολες του δεκαλογου )και διαβλεποντας εναν διωγμο που πιθανως να επιχειρηθει κατα των εξαρτηματικων μοναχων (του μονου κατ ανθρωπο στηριγμα της ορθοδοξιας ) δεν μπορω να μην πω την γνωμη μου . Ειχα κανει δοκιμος μοναχος ξερεις Αμεθυστε στην ερημο του Ορους πριν 4 χρονια . Τρεις μηνες . Μετα εργατης σε αυτα τα κελια για περιπου εναμιση χρονο . Συνολο εναμιση χρονο κατα διαστηματα . Και επισκεπτης αλλους 6 μηνες . Το οτι λογω μεγαλης ηλικιας δεν εγινα καλογερος ( που να κοψεις το θελημα στα σαρανταφευγα ) δεν σημαινει οτι δεν αγαπησα την αγιορειτικη ζωη . Εν κατακλειδι . Αν το Ορος στραφει κατα της ψυχης του και καρδιας του τοτε αρχιζει η αντιστροφη μετρηση για το μεγαλυτερο οχυρο της ορθοδοξιας . Ο Θεος και η Παναγια να τους φωτισουν .ΑΜ

amethystos είπε...

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος αδελφέ. Η ορθοδοξία δέν κατόρθωσε νά διακριθεί από τούς γραμματισμένους καί τούς αγράμματους.Νά ξεχωρίσει τήν απλότητα από τήν απλοικότητα. Τήν ειλικρίνεια από τήν βαρβαρότητα τής κατάκρισης.Τήν άσκηση τού νού από τήν άσκηση τού σώματος.Τήν υπακοή από τήν υποταγή. Ολοι αυτοί οι θησαυροί διαφυλάσσονται ακόμη στό Ορος, αλλά δέν τούς αποζητάμε καί πιανόμαστε κορόιδα. Πολύ φοβούμε ότι θά νικήσουν ξανά οι διαφωτισμένοι, όπως μέ τούς Κολλυβάδες. Αλλά όπως καί τότε η μαγιά θά μείνει. Δέν μπορούμε νά καταλάβουμε τήν Ειρήνη τού Κυρίου. Πολεμούμε τήν κακοδοξία καί τήν κακοδαιμονία όχι γιά νά νικήσουμε, αφού η πίστη μας έχει ήδη νικήσει αλλά γι' αυτούς πού τό αγνοούν ακόμη, γιά τούς νέους σάν καί μάς πού αντιμετωπίζουμε σέ κάθε εποχή τό νέο πρόσωπο τού ψεύδους, εις δόξαν Κυρίου.

χαλαρωσε είπε...

Οσο για τα εγκωμια περι πτυχιουχων που σπευσαν να ενταχθουν στα μοναχολογια των 19 κυριαρχων μονων του Ορους τους εφερε μαλλον τη νοσταλγια της νομενκλατουρας της Αν . Ευρωπης που ζουσε εις βαρος των εργατων και αγροτων.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

ΤΑ παραπανω φαινεται να ισχυουν, μην ξεχναμε και την εποχη που ο Γοντικακης μεσα απο τα πανεπιστιμιο ειχε σηκωσει πολλους που ειχαν την μουρλα της αριστερας. Τωρα αν αυτοι ολοι ειχαν το πνευμα της κομμουνιστικης νομενκλατουρας, θα ελεγα οτι ο Τσιπρας διευκολυνει μια απαντηση, αλλα σε καθε περιπτωση πηγαν και φιλοτιμα παιδια. Ο Αγιος Παισιος ελεγε οτι και αυτο το λιγο που στερουνται ειναι κατι σε σχεση με τις ανεσεις που αφηνουν, χωρις βεβαια να επαναπαυει τον λογισμο τους.
Αλλα ενα μεγαλο κυμα ηταν τα ορφανα της Ζωης, μετα την εσωτερικη ρηξη. Πολλοι που ειχαν μεγαλωσει στο κοινοβιο, χριστιανικου, λεμε τωρα, τυπου της Ζωης, ψαχναν εναγωνιως κοινοβιο να θρεψουν την δουλεία τους και κατεληξαν πολλοι απο αυτους στο Ορος. Βεβαια ηταν και ο Αγιος Παισιος και διεσωζε την κατασταση, αλλα απο ενα σημειο και περα δεν κρατιοντουσαν με τιποτε. Για τον φιλο ΑΜ ισχυει ακομη το παλιο ερωτημα.
ΧΑΙΡΕΣΤΕ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...