Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Μιμούμενος τους Ιουδαίους που καταδίκασαν ως βλάσφημο το ίδιο τον Χριστό, ο κ. Βαρθολομαίος καταδικάζει, όσους αντιτίθενται στον αιρετικό του κατήφορο!

Οἱ αἱρετικοὶ δὲν γυρίζουν πίσω! Εἶναι φανερὸ ὅτι ἔχουν πάρει τὶς τελικές τους ἀποφάσεις! Εἶναι ἀμετανόητοι! Σὰν μερικοὺς ποὺ τοὺς μνημονεύουν «ἄχρι καιροῦ»!

Πατριάρχης Βαρθολομαίος:


Καταδικάζουμε τους φονταμενταλιστές και φανατικούς που θέλουν να διασπάσουν την ενότητα της Εκκλησίας με τη δικαιολογία ότι υπερασπίζονται την αληθινή Ορθοδοξία

(ΒΙΝΤΕΟ)


Του Μάνου Χατζηγιάννη

   Τραβάει το σχοινί ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφορικά με όσους αντιδρούν στις ενέργειές του εμφανιζόμενος ο ίδιος ως εκφραστής της ενότητας, ενώ τους διαφωνούντες τους χαρακτηρίζει φανατικούς και φονταμενταλιστές!
Σήμερα, το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε ανοιχτή δημόσια διάλεξη στην έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) στη Γενεύη.
Ο κ. Βαρθολομαίος βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα που σχετίζονται με την Σύνοδο της Κρήτης, όπως επίσης και σε ζητήματα όπως οι σχέσεις με την επιστήμη αλλά και θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Αρχικά εξήρε το όραμα του Πατριάρχη Αθηναγόρα για τον Οικουμενισμό.
Απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΠΣΕ είπε :
“Αγαπητοί αδερφοί, όσο η Κεντρική σας Επιστροπή συνεδρίαζε τον περασμένο Ιούνιο στο Τροντχάιμ, στην Κρήτη διεξήχθη η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος” και κατόπιν χαρακτήρισε την σύγκλισή της αναγκαία επειδή όπως είπε η συνοδικότητα είναι βασικός παράγων της Ορθοδοξίας, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η Σύνοδος ήταν επιτυχημένη, αδιαφορώντας προφανώς για τις πολλές απουσίες.

Πάντως επισήμανε τον κίνδυνο να δοθεί προς τα έξω η εικόνα μιας ομοσπονδίας Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Μιλώντας για την οικουμενική κίνηση επισήμανε:
“Εμείς οι Ορθόδοξοι πιστεύουμε πως σκοπός της οικουμενικής κίνησης και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών είναι να εκπληρώσει την τελευταία προσευχή του Κυρίου μας: όλοι να γίνουν ένα” και συμπλήρωσε πως
“Για αυτό το λόγο η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος τόνισε ότι η ορθόδοξη συμμετοχή στο κίνημα για την αποκατάσταση της ενότητας με άλλους Χριστιανούς στη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική εκκλησία δεν είναι ξένη προς τη φύση και την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά μάλλον αντιπροσωπεύει μια συνεπή έκφραση της αποστολικής πίστης και παράδοσης σε νέες ιστορικές συνθήκες”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του τόνισε ακόμη πως η Σύνοδος της Κρήτης αναγνώρισε πως ένας από τους πυλώνες της οικουμενικής κίνησης είναι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και έκρινε πολυ θετική την συμμετοχή του ΠΣΕ στην προσπάθεια για ενότητα των Χριστιάνων.
Για το διάλογο με μη Ορθοδόξους
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε για όσους έχουν ενστάσεις στους διαλόγους με τα άλλα δόγματα.
Διάλογοι που βέβαια σπανίως μένουν στα χαρτιά αλλά μεταφράζονται και σε συμπροσευχές, αλλά αυτό το προσπέρασε….

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, λοιπόν, τόνισε πως “η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος επιβεβαίωσε την μεγάλη σημασία που δίνει η Ορθόδοξη Εκκλησία στον διάλογο με μη Ορθοδόξους και για αυτό το λόγο θεωρεί πως όλες οι προσπάθειες να διαρραγεί η ενότητα της Εκκλησίας από μεμονωμένους ή ομάδες υπο την δικαιολογία ότι υπερασπίζονται την αληθινή Ορθοδοξία αξίζουν καταδίκης”.
Δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει όσους αντιδρούν φονταμενταλιστές και φανατικούς!

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν με βάση και την σημερινή ομιλία πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιλέγει την ανοιχτή σύγκρουση αντί την καταλλαγή και το ζητούμενο είναι τι μέλλει γενέσθαι εφεξής για την Ορθοδοξία…
Ακολουθεί η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου:


Πηγή

paterikiparadosi.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο,τι καί νά πούμε γιά τό θέμα Βαρθολομαίος, έχει ήδη λεχθεί. Είναι ένα Party Boy, εξαρτημένο από τήν σύγχρονη εξέλιξη τής ζωής τών σαλονιών τής παληάς αριστοκρατίας. Ενας τρόπος ζωής πού ξεκινά από τά αθηναϊκά συμπόσια καί περνώντας διά τών Ρωμαϊκών συμποσίων πού στόλιζαν τούς θριάμβους τών στρατηγών, έφτασαν στά σημερινά επιστημονικά συνέδρια , αφού  βαπτίστηκαν στήν ιστορία στά Παρισινά σαλόνια τού Διαφωτισμού όπου σατύριζαν τήν καθολική εκκλησία. Σήμερα ο Βαρθολομαίος υποκύπτοντας στήν πρόοδο αυτή τού ανθρωπίνου πνεύματος, σατυρίζει τήν ορθοδοξία, ολοκληρώνοντας τήν εξέλιξη τού ευρωπαϊκού πολιτισμού ο οποίος έθεσε τόν Χριστό στήν υπηρεσία τού ανθρώπου, ανοίγοντας τόν δρόμο γιά τήν υποταγή καί τών ειδώλων τών θρησκειών στίς ορέξεις τού Αντί-χρίστου.
 Εκείνο όμως πού μπορούμε νά προσθέσουμε γιά δική μας χρήση, διότι όπως έγινε η διάγνωση ο Βαρθολομαίος είναι καμμένο χαρτί, είναι ότι τό αξίωμα πού αποδίδουν στόν Κύριο ότι οφείλουμε νά ενωθούμε όλοι μας καί νά γίνουμε Ενα, ανήκει στήν αρχή τής πολλαπλότητος, ενώ η εντολή τού Κυρίου ανήκει στήν αρχή τής ενότητος. Βάσει τής οποίας μπορούμε νά πούμε ότι ο αληθινός θεός είναι Μονάς η εν Τριάδι. Δέν περιέχει τήν πολλαπλότητα αλλά τήν κίνηση. Αυτό τό πράγμα πού υπηρετεί ο Βαρθολομαίος εισάγει τήν πολλαπλότητα, πού είναι η υπόσταση τής ψυχής στήν αρχαία ανθρωπολογία, τήν ετερότητα καί τήν διάσπαση στήν Αγία Τριάδα, επιτρέποντας τοιουτοτρόπως τήν ανθρωποκτόνο ύβρι, τής οικονομίας τού Αγίου Πνεύματος σάν ολοκλήρωση τής Οικονομίας τού Υιού.

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: