Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017

ΕΠΑΙΝΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ


ΕΠΑΙΝΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός μας έχει απογοητεύσει οικτρά εξαιτίας της στάσης που τηρεί έναντι του κακόδοξου διανοούμενου κ. Χρήστου Γιανναρά τον οποίο μέχρι τώρα δεν έχει ελέγξει -ως όφειλε να πράξει από καιρού- δημόσια για τις κακοδοξίες που κατ’ εξακολούθηση διατυπώνει. 

Τουναντίον τον επαίνεσε δημόσια με προκλητικά γλοιώδη λόγια. Δεν φτάνει που τον χαρακτήρισε εξαίρετο διανοούμενο τον χαρακτήρισε και γνήσιο αντιοικουμενιστή παρόλον ότι και με αιρετικούς έχει νταλαβέρια και τις αιρετικές αποφάσεις της Συνόδου της Κρήτης έχει αποδεχθεί, αναφορικά με την εκκλησιαστικότητα των αιρετικών και θαυμαστής του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου είναι.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα -και παρόλον ότι έχει κατ’ επανάληψη κληθεί να πράξει το καθήκον του-, ο π. Γεώργιος βάζει την πίστη του κάτω από την προσωπική φιλία που έχει με τον κακόδοξο Νεορθόδοξο, Οικουμενιστή και Νεονικολαίτη διανοούμενο.

Αυτήν τη φορά, όμως, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την βαθύτατη εκτίμησή μας στον π. Γεώργιο Μεταλληνό επειδή -όπως μας πληροφορεί το ιστολόγιο “Παιδαγωγός”- συνετέλεσε αποφασιστικά στην επαναφορά σε κανονική τροχιά του ευλαβούς και παραδοσιακού ιερομονάχου π. Ευθύμιου Χαραλαμπίδη, ο οποίος, όχι μόνο διέκοψε το μνημόσυνο του οικείου Μητροπολίτη Σεβ. Σύρου Δωρόθεου, αλλά και προσεχώρησε για ένα διάστημα σε αντικανονική παρασυναγωγή.

Αναμένουμε ο π. Γεώργιος να κινηθεί με την ίδια ευαισθησία και συνέπεια για να ελέγξει τον κ. Γιανναρά τον κακό δαίμονα της Νεοελληνικής Θεολογίας που για δεκαετίες ολόκληρες αλλοτριώνει -σχεδόν ανενόχλητος- τη διδασκαλία της Εκκλησίας.

ΣΧΟΛΙΟ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΕ. Είναι πέρα από τά μέτρα του. Είναι άλλο τό επίπεδο. Δέν εννοεί όμως τήν λασπολογία έλεγχο, η οποία έχει συμπεριληφθεί από τούς υπερορθοδόξους σήμερα στήν ορθόδοξη δογματική. Γιατί δέν απευθύνεις τό αίτημα στόν μεγάλο ταγό, στόν Ζήση. Ας ελέγξει τουλάχιστον τόν Ζηζιούλα. Γιατί δέν αναλαμβάνεις εσύ δράση; Σήμερα η πνευματική κατάσταση τών ορθοδόξων ολοκληρώνεται στήν συμφωνία ή στήν διαφωνία επί τών γεγονότων. Τό μόνο της περιεχόμενο είναι η αερολογία. Καί τό μεγάλο ελληνικό πάθος, όπως τό ζείς καί εσύ μέ όλη σου τήν δύναμη. 
ΟΥΚ ΕΑ ΜΕ ΚΑΘΕΥΔΕΙΝ ΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΤΡΟΠΑΙΟΝ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ.
Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Γεώργιος σεβαστος για τα ιστορικά θέματα αλλά όταν ανακατεύεται με σύγχρονα προβλήματα έχει από μια άποψη την νοοτροπία της λαϊκής ευσεβειας να τα βρούμε δεν μας χωρίζει τίποτε είτε στην πολιτική και ως ένα σημείο και στην θεολογία.

amethystos είπε...

Η Αχίλλειος πτέρνα άς πούμε τού πρ. είναι η καταγωγή του από τήν Κεφαλλονιά. Η εξοικείωσή του μέ τούς Ενετούς καί τήν δογματική τους, τόν τρόπο τους καί τό μοίρασμα τών πολιτισμικών παραδειγμάτων. Παρά τό γεγονός ότι πνευματικά γνωρίζει τήν αληθινή πίστη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...