Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Τρόμος στο Παρίσι: Γάζωσαν αστυνομικούς με πολεμικό όπλο

Τρόμος στο Παρίσι: Γάζωσαν αστυνομικούς με πολεμικό όπλο
Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών είπε χθες ότι δεν πέθανε δεύτερος αστυνομικός στην επίθεση που έγινε στο κέντρο του Παρισιού, όπως μεταδόθηκε νωρίτερα.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι εκτός από τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του επιτόπου από τον ένοπλο, δύο ακόμα αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
"Ένα αυτόματο όπλο χρησιμοποιήθηκε εναντίον της αστυνομίας, ένα όπλο πολέμου", δήλωσε ο εκπρόσωπος Πιέρ-Ανρί Μπραντέ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι "ο τρομοκρατικός κίνδυνος" στη χώρα παραμένει υψηλός.
Ο Μπραντέ είπε ότι η επίθεση με πυροβολισμούς ξεκίνησε λίγο μετά της 9:00 μ.μ. (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο δίπλα σε σταθμευμένο περιπολικό της αστυνομίας. "Αμέσως εξήλθε ένας άντρας και άνοιξε πυρ εναντίον του περιπολικού, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό. (...) Επίσης τραυμάτισε έναν δεύτερο αστυνομικό, που φαίνεται να φέρει σοβαρά τραύματα.
Τρόμος στο Παρίσι: Γάζωσαν αστυνομικούς με πολεμικό όπλο
Η ταυτότητα του ένοπλου, ο οποίος σκοτώθηκε, δεν έχει διελευκανθεί ακόμα, είπε.
Νωρίτερα αστυνομική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι νεκροί ανέρχονται σε δύο
Σύμφωνα με την πηγή, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές ασφαλείας, ενώ η ίδια πηγή έκανε λόγο για πυροβολισμούς που συνέβησαν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.
Τρόμος στο Παρίσι: Γάζωσαν αστυνομικούς με πολεμικό όπλο
Η αστυνομία της Γαλλίας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο δράστη στην ένοπλη επίθεση που έγινε αργά το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Η πηγή πρόσθεσε ότι ο δεύτερος ύποπτος έφτασε στη Γαλλία μέσω τρένου από το Βέλγιο.
Αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της επίθεσης είναι δύο, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας.
Το συμβάν έλαβε χώρα στην περιοχή ανάμεσα στους σταθμούς Franklin-Roosevelt και Georges V της γραμμής 9 του μετρό. Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.
Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για μια πιθανότατα "τρομοκρατική ενέργεια", αλλά τρεις πηγές της αστυνομίας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μια απόπειρα ένοπλης ληστείας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.
Όπως ανέφερε η Ένωση Αστυνομικών στο λογαριασμό της στο twitter, ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη καθώς βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένο στον κόκκινο σηματοδότη.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό.
Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters ανέφερε πως είδε ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Παρίσι, σε μια κατά τα φαινόμενα επιχείρηση της αστυνομίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα αυτοκίνητο σταμάτησε και ο δράστης άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπιστεί επίσης ύποπτο πακέτο που εξετάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: