Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Μπροστά με 24,38% η Λεπέν: Παίζει με τον “μπαμπούλα” της παγκοσμιοποίησης και τον “πατριωτισμό”

French presidential election candidate for the far-right Front National (FN) party, Marine Le Pen (C) delivers a speech after finishing second of the first round of the French presidential elections in Henin-Beaumont, Northern France, 23 April 2017. EPA, IAN LANGSDON
Από το προπύργιό της στην πόλη Ενέν Μπομόν, η Μαρίν Λεπέν ευχαρίστησε τους οπαδούς της που της έδωσαν τη νίκη για το δεύτερο γύρο. «Θέλω να εκφράσω σε εσάς εκλογείς πατριώτες την πιο βαθιά μου ευγνωμοσύνη. Η πρώτη φάση που θα μπορέσει να οδηγήσει τους Γάλλους στην προεδρία, ξεπεράστηκε. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ιστορικό. 
Από εδώ και στο εξής έχω την ευθύνη της υπεράσπισης του γαλλικού έθνους, της ενότητάς του, της ασφάλειας, της κουλτούρας του, της ευημερίας και της ανεξαρτησίας». 
«Δεν διέφυγε από κανέναν Γάλλο», πρόσθεσε, «ότι το σύστημα προσπάθησε με όλα τα μέσα να καταπνίξει τη μεγάλη πολιτική συζήτηση που θα έπρεπε να ήταν αυτή η εκστρατεία. Θα λάβει όμως χώρα τώρα αυτή η πολιτική συζήτηση- αντιπαράθεση. Οι Γάλλοι θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται γιατί η μεγάλη πρόκληση αυτής της εκστρατείας είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο τον πολιτισμό μας. 
Είτε συνεχίζουμε στο δρόμο μιας ολοκληρωτικής απορρύθμισης, χωρίς σύνορα και χωρίς ασφάλεια, με πολλές συνέπειες όπως η μετανάστευση, ο άνισος διεθνής ανταγωνισμός, η ελεύθερη κυκλοφορία των τρομοκρατών. 
Ή άλλως επιλέγετε τη Γαλλία με τα σύνορά της και την ασφάλεια (…) αυτό που σας προτείνω είναι η μεγάλη αλλαγή», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν μπροστά στους γεμάτους ευφορία οπαδούς της. 
Στα πρώτα αποτελέσματα κερδίζει με 24,38%. Ακολουθεί ο Μακρόν με 22,19% και ο Φιγιόν με 19,63% 
Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν Νταβίντ Ρασλίν δήλωσε ότι η πρόκριση της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου στην ψηφοφορία της 7ης Μαΐου καθιστά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών δημοψήφισμα για την παγκοσμιοποίηση.
 Για «νίκη για πατριώτες» έκανε λόγο η ανηψιά της Μαρίν Λεπέν Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν. 
— Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί για την θέση του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία. 

23/04/2017 21:58 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Παρίσι, France

Πηγή: Μπροστά με 24,38% η Λεπέν: Παίζει με τον “μπαμπούλα” της παγκοσμιοποίησης και τον “πατριωτισμό” http://mignatiou.com/2017/04/pezi-me-ton-mpampoula-tis-pagkosmiopiisis-ke-ton-patriotismo-i-mari-lepen/

Δεν υπάρχουν σχόλια: