Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Βρετανία υπέρ ΗΠΑ για επέμβαση στη Συρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπορίς Τζόνσον, δήλωσε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο για τη Βρετανία σε ενδεχόμενο κάλεσμα των ΗΠΑ για επέμβαση στη Συρία κατά της κυβέρνησης Άσαντ, με αφορμή τη φημολογούμενη χρήση χημικών όπλων.

Όπως δήλωσε στο BBC ο Τζόνσον, η Βρετανία θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ σε ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία κατά της κυβέρνησης Άσαντ, καθώς υπάρχουν λογικά επιχειρήματα όπως η επίθεση χημικών όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ στις 8 Απριλίου που οδήγησε στον θάνατο 18 αμάχων. Ανάμεσα τους υπήρξαν και πέντε παιδιά.

«Θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να αρνηθούμε το κάλεσμα των ΗΠΑ για εμπλοκή στη Συρία, ως "απάντηση" στην επίθεση με χημικά. Όπως το βλέπω, γνωρίζοντας και τη στάση της πρωθυπουργού, είναι πολύ δύσκολο για εμάς να αρνηθούμε ενδεχόμενη πρόταση των ΗΠΑ. Μετά τις πράξεις του Άσαντ θα ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να αρνηθούμε τη συνδρομή μας στις ΗΠΑ».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι μένει να προσδιοριστεί αν μια τέτοια στρατιωτική συνδρομή θα χρειαζόταν την έγκριση του κοινοβουλίου, το οποίο το 2013 είχε ψηφίσει κατά του βομβαρδισμού των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, αντίθετα απ' αυτό που είχε ζητήσει η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ήθελε να τις αποτρέψει να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα.


Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: