Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Την Τετάρτη ο Υπ.Άμυνας του Ισραήλ Liberman ήταν στη Μόσχα και είδε Choïgou,Lavrov.Την Τετάρτη η Ρωσία ανακοινώνει ότι αποσύρει το μισό στρατό της από τη Hmeymim στη Συρία.Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το Ισραήλ χτυπάει το αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Avigdor Liberman, ministre de la Défense, à Moscou, le 26 avril 2017. (Crédit : Natalia Kolesnikova/AFP)
Την Τετάρτη ο Avigdor Liberman Υπ.Άμυνας του Ισραήλ ήταν στη  Μόσχα σε συνάντηση με Λαβρόφ και Σοιγκού.Την Τετάρτη την ίδια μέρα η Ρωσία δια του υπουργείου της Άμυνας ανακοινώνει ότι αποσύρει σχεδόν τη μισή δύναμη της από την αεροπορική της βάση Hmeymim στη Συρία.*Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με διαφορά δηλ κάποιων ωρών η Τσαχάλ χτυπάει με πυραύλους το αεροδρόμιο της Δαμασκού.
Το timesofisrael αναφέρει στις 27.4.17 ότι ο Yπ.Άμυνας του Ισραήλ  Avigdor Liberman κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα δήλωσε την Τετάρτη στους ρώσους υπουργούς στη συνάντησή τους ότι το Ισραήλ « δεν θα επιτρέψει τη συγκέντρωση ιρανικών στρατευμάτων στα υψίπεδα του Golan » .
Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με το ρώσο Υπ.Άμυνας  Sergueï Choïgou, και τον ΥΠΕΞ Sergueï Lavrov, ο Liberman εξέφρασε την ανησυχία του Ισραήλ ότι το Ιράν χρησιμοποιεί συριακό έδαφος για να περάσει όπλα στην Hezbollah στο Λίβανο. Το Ισραήλ δεν μπορεί ν’ αφήσει αυτό να περάσει.
Το Ισραήλ ακι η Ρωσία διατήρησαν έναν συντονισμό ασφαλείας για να εμποδιστούν διαμάχες μεταξύ των 2 στρατευμάτων στη Συρία  όπου η Μόσχα υποστηρίζει τον  Bashar el-Assad, και όπου το Ισραήλ πραγματοποιεί κάποια αεροπορικά χτυπήματα.
Ο Liberman υπογράμμισε ότι έγιναν « 9 συσκέψεις μεταξύ των αντιπροσώπων του ισραηλινού στρατού και του ρωσικού ως το παρόν  », και ανακοιν΄λωνει ότι ο μηχανισμός συντονισμού « ήταν αποτελεσματικός για να παρεμποδίσει διαμάχες άχρηστες ».Yπενθύμισε ότι η μεταφορά όπλων μεταξύ Ιράν και Hezbollah ήταν μια κόκκινη γραμμή για Ισραήλ.timesofisrael
Αξιοσημείωτο είναι ότι και κατά την πρώτη μερικήα πόσυρση ρωσικών δυνάμεων που είχε ανακοινώσει προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν ο α΄ επίσημος που συνάντησε την επομένη ήταν ο Νετανιάχου πρωθυπουργός του Ισραήλ.
  • o ρωσικός στρατός νακοίνωσε την Τετάρτη ότι απέσυρε τα μισά αεροπλ΄να και ελικόπτερα του από την αεροπορική βάση της Hmeimim.

Δεν υπάρχουν σχόλια: