Σάββατο 29 Απριλίου 2017

«Συρία 2 σε λίγες ώρες τα Σκόπια -Τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο «περικύκλωσης» των Αλβανών- Τεθωρακισμένα τροχοφόρα των Σκοπιανών καταλαμβάνουν το Τέτοβο

Η ώρα μηδέν έχει παρέλθει για τα Σκόπια αλλά και για ολόκληρα τα Βαλκάνια καθώς έχουμε επιβεβαιωμένη μετακίνηση αστυνομικών και στρατιωτικών μονάδων εκτός της πρωτεύουσας και στις υπόλοιπες πόλεις όπως το Γκοστιβάρ την Στρούγκα την Στιπ και αλλού, και για αυτό επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς.
Ένας μεγάλος αριθμός τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων για πρώτη φορά εισήλθε στο Τέτοβο, με τα πολυβόλα «απασφαλισμένα» και γεμάτα με άνδρες των Σκοπιανών ειδικών δυνάμεων.
Δεν είναι γνωστή η πορεία τους, αλλά αυτή υλοποιήθηκε πριν λίγη ώρα με το που έπεσε το σκοτάδι δημιουργώντας πανικό στους πολίτες (Αλβανοί στην πλειοψηφία ) , μετά την χθεσινή αιματηρή νύχτα στα Σκόπια.
Η φάλαγγα των τεθωρακισμένων οχημάτων θεάθηκε στις παρυφές του κέντρου της πόλης.
Το Τέτοβο κατά την διάρκεια της νύκτας και της αυριανής ημέρας θα ζήσει πιθανόν έντονες καταστάσεις όπως αυτές είχαν λάβει χώρα πριν ένα χρόνο κατά την εισβολή ένοπλων αλβανικών ομάδων από το Κοσσυφοπέδιο
Εντωμεταξύ οι Αλβανοί έστειλαν «μήνυμα» στο Σκοπιανό πρόεδρο και την κυβέρνηση ότι εάν πεθάνει ο Αλβανός πολιτικός που τραυματίστηκε σοβαρά χθες βράδυ όλη η χώρα θα « το πληρώσει ακριβά», πυροδοτώντας σενάρια που θυμίζουν το 2001 .
Το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών ανέφερε σήμερα το πρωί:«Διακατεχόμαστε από βαθιά ανησυχία για τις τελευταίες εξελίξεις στη FYROM. Στις 27 Απριλίου, η αντιπολίτευση που έχασε τις βουλευτικές εκλογές προσπάθησε να αρπάξει την εξουσία με τη βία.
Μια τόσο γρήγορη και συντονισμένη αντίδραση αναμφίβολα αποδεικνύει πως ότι έγινε ήταν προσχεδιασμένο και εις γνώσιν των “εξωτερικών επιτηρητών” της Σκοπιανής αντιπολίτευσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: