Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ισλαμοφασίστες τίναξαν στον αέρα λεωφορεία με οικογένειες σιιτών! Νέα θηριωδία από τους ισλαμιστές στην Συρία.

Τουρκόφωνοι σουνίτες οι δράστες.

Νέο μακελειό σημειώθηκε στη Συρία από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που έγινε κοντά σε κομβόι λεωφορείων τα οποία περίμεναν για να εισέλθουν στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί έχουν φτάσεις τους 58 από τους οποίους τα 38 είναι παιδιά, και οι τραυματίες υπολογίζονται στους 48. Τίποτα όμως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα καθώς άλλες πληροφορέις που επικαλείται η συριακή τηλεόραση ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 70.

Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών. Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

Σύμφωνα με ΜΜΕ που υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση, η αιματηρή έκρηξη που έπληξε κομβόι λεωφορείων που περίμεναν να εισέλθουν στο Χαλέπι, έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: