Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στηρίζει τον Γαβρόγλου για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Σε ηπιότερους τόνους από πολλούς ιεράρχες εμφανίστηκε ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, η οποία έχει εξελιχθεί σε αιτία πολέμου μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και Δικαιοσύνης.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, η απόφαση του ΣτΕ, αφορά αποφάσεις του κ. Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών όταν ήταν υπουργός Παιδείας, οι οποίες έχουν ήδη καταργηθεί από τον νέο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.
«Το ΣτΕ κατήργησε αυτά που είχε καταργήσει ήδη το υπουργείο Παιδείας», είπε.
«Όταν ο τότε υπουργός, Νίκος Φίλης εξέδωσε τις δυο αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών. Τότε η ιεραρχία έλαβε μια απόφαση ότι έτσι όπως είναι δομημένες οι ενότητες αυτές δεν είναι σύμφωνα με τις προτάσεις της ιεραρχίας. Οι προτάσεις τότε της ιεραρχίας, δεν έγιναν δεκτές. Τότε ο Νίκος Φίλης έλεγε, άλλα στην ιεραρχία, άλλα στο Μέγαρο Μαξίμου και η Εκκλησία αποφάσισε να μην τις κάνει δεκτές. Τότε έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
«Οι προηγούμενες αποφάσεις έτσι και αλλιώς έχουν καταργηθεί. ‘Έχουν δημιουργηθεί νέες προτάσεις από την εκκλησία που έχουν γίνει αποδεχτές. Συζητούμε χωρίς να υπάρχει αντικείμενο» πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΟ: Μίλησε σέ ηπιότερους τόνους γιατί μάλλον είχε πάρει τό πρωινό του. Πολύ θά θέλαμε νά μάθουμε ποιές αποφάσεις κατήργησε ο Γαβρόγλου. Πολύ θά θέλαμε νά συζητάμε μέ αντικείμενο. Διότι τό μόνο αντικείμενο πού βλέπουμε μέχρι σήμερα είναι η Γαλοπούλα η άπαχη. Ο νέος Ευάγγελος Βενιζέλος τού Ανδρέα.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, 'κέντησες' πάλι με το σχόλιο σου!

χαλαρωσε είπε...

https://averoph.wordpress.com/2018/03/23/%ce%bf%ce%b4%cf%85%cf%83%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%af%cf%89/

------------------------

ακουστε-δεστε. Μια επικη συνθεση στην Νοσταλγια του Ταρκοφσκυ. Φιλοι εχουμε αναγκη κατεπειγοντως επιστροφης. Δεστε την ταινια, την εχει στο youtube, και δεστε την διακυρηξη του Ντομενικο στο τελος. Εν ετει 1983. ΤΟ 1986 ΚΑΛΕΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕΙ ΤΑΡΚΟΦΣΚΥ. ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΨΕΥΔΟΣ. ΕΝΑΣ ΟΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ.

https://www.youtube.com/watch?v=R3ZZMR2WJ6c