Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Κοινή δήλωση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας κατά της Ρωσίας

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν στο οποίο δηλώνουν ότι η επίθεση με στρατιωτικής χρήσης νευροτοξικό παράγοντα ενός τύπου που έχει παρασκευασθεί από τη Ρωσία αποτελεί την πρώτη επιθετική χρήση νευροτοξικού παράγοντα στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συνιστά επίθεση κατά της κυριαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σε ένα σπάνιο κοινό ανακοινωθέν ο Πρόεδρος Τραμπ, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν, η Καγκελάριος Μέρκελ και η Τερέζα Μέυ, πρωθυπουργός της Βρετανίας, δήλωσαν ότι «δεν υπάρχει εύλογη εναλλακτική εξήγηση» σε μία ρωσική υπευθυνότητα για την επίθεση της 4ης Μαρτίου στην Αγγλία.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η αποτυχία της Ρωσίας να απαντήσει στο νόμιμο αίτημα της Βρετανίας για μια εξήγηση, τονίζει περαιτέρω την ευθύνη της.
Οι 4 ηγέτες σημειώνουν ότι η χρήση χημικού όπλου συνιστά επίθεση στη βρετανικής κυριαρχία και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
ΕΝΩ Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ψυχολογικός πόλεμος οργιάζει! Το δυτικό στρατόπεδο θέλει την Ρωσία ένα γεωπολιτικό πτώμα. Έτοιμη και η εικονογραφία της προπαγάνδας, πως λέγαμε παλιά, ''κλασσικά εικονογραφημένα'' : https://www.buzzfeed.com/heidiblake/from-russia-with-blood-14-suspected-hits-on-british-soil?utm_term=.rtglQ29MA5#.mwzBLz6XOZ

Μαρία Π. είπε...

From Russia With Blood.. Αυτό είναι μάλλον παραλλαγή του "From Russia With Love" με τον James Bond..