Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Εληξε η μαραθώνια συνάντηση Πούτιν-Νετανιάχου με το Ισραήλ ανυποχώρητο – Ερχεται νέα επίθεση κατά Ιρανών στην Συρία

Του Βασίλη Καπούλα
Αμέσως μόλις τελείωσε η συνάντηση Β.Πούτιν-Μ.Νετανιάχου, ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα των Ιράν-Ισραήλ. Προφανώς οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου καλές κάτι που το ομολογούν και πληροφορίες που έρχονται από το μέτωπο του Γκολάν.
Ολες οι πληροφορίες δείχνουν πως θα έχουμε και νέα Ισραηλινή επίθεση κατά ιρανών στην Συρία.
Ο Μ.Νετανιάχου είπε μετά την συνάντηση του με τον Β.Πούτιν, πως «η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να περιορίσει την ελευθερία δράσης του Ισραήλ στην περιοχή, δηλαδή την Συρία» .
Επιπλέον, ο Μ.Νετανιάχου ανέφερε πως είπε στον Β.Πούτιν πως το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον της ιρανικής επιθετικότητας στην Συρία.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας σχεδόν ταυτόχρονα, πως η Μόσχα πρέπει να αποφασίσει για την πιθανή παράδοση αντιαεροπορικών συστημάτων στην Συρία.
Τι είπε ο Μ.Νετανιάχου
«Εχω περάσει 10 ώρες με τον Β.Πούτιν παρέα»
«Υπήρχαν καλές και χρήσιμες συζητήσεις στις οποίες παρουσίασα την οπτική μας σε θέματα όπως το μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την τωρινή ένταση».
«Πιστεύω πως τα θέματα παρουσιάστηκαν με έναν άμεσο τρόπο και αυτό είναι σημαντικό. Αυτά τα θέματα είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του Ισραήλ, ήταν πάντα και έτσι είναι και τώρα».
«Είπα στον Πρόεδρο Πούτιν, ότι είναι δικαίωμα του κάθε κράτους, και βέβαια είναι δικαίωμα του Ισραήλ, να λάβει απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην επιθετικότητα».
«Προσπαθούν να μεταφέρουν δυνάμεις και φονικά όπλα με ρητό στόχο την επίθεση εναντίον του κράτους του Ισραήλ ως τμήμα της στρατηγικής τους, να καταστραφεί το κράτος του Ισραήλ».
«Παρουσίασα στον Πρόεδρο Πούτιν, την υποχρέωση του Ισραήλ και το δικαίωμα αυτοάμυνας απέναντι στην ιρανική επιθετικότητα. Οι Ιρανοί έχουν διακηρύξει την πρόθεση να μας επιτεθούν».
Με τις λέξεις «ειλικρίνεια» και «αμεσότητα» χαρακτήρισε ο Μ.Νετανιάχου την συζήτηση που είχε με τον Β.Πούτιν στους δημοσιογράφους.
Επιπλέον δήλωσε πως οι προηγούμενες προτάσεις της Ρωσίας ότι θα τερματίσει την πολιτική της ελευθερίας δράσης του Ισραήλ στην Συρία «δεν έχουν υλοποιηθεί».
Πρόσθεσε ότι μια ομάδα από την Ρωσία θα πετάξει στο Ισραήλ για να επιθεωρήσει τα έγγραφα που πήραν οι ισραηλινοί κατάσκοποι από αποθήκη στο Ιράν σχετικά με το μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Νωρίτερα ο Β.Πούτιν αναφερόμενος στην τωρινή πολιτική κατάσταση προειδοποίησε για επανάληψη ενός Παγκοσμίου Πολέμου λέγοντας πως «πίσω από νέες απειλές βρίσκονται τα ίδια πάθη:
εγωισμός, μισαλλοδοξία, επιθετικός εθνικισμός και οι σχιυρισμοί για μοναδικότητα.
Η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο για όλα τα θέματα της παγκόσμιας ασφάλειας και είναι έτοιμη για εποικοδομητική και ισότιμη συνεργασία







pentapostagma

1 σχόλιο:

χαλαρωσε είπε...

https://www.pentapostagma.gr/2018/05/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%cf%83%cf%8d%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%83.html