Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ο Τσίπρας καθυβρίζει και πάλι τους Έλληνες: Κάποιοι ανόητοι λένε "πάτε να δώσετε"


Σκοπιανό: Εμείς οι ανόητοι
Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Δεν είναι "ανόητοι" οι Έλληνες που αντιτίθενται αποφασιστικά στο απλόχερο μοίρασμα πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρων χιλιετηρίδων, επειδή κάποιοι την καπηλεύονται για μερικές δεκαετίες.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος από την Θεσσαλονίκη, έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (25 Μαΐου 2018), μίλησε για το Σκοπιανό. Είπε πολλά, μεταξύ των οποίων και τα εξής: «Και μιας και βρίσκομαι εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, να το πω κι αυτό, διότι ακούω ορισμένους που λένε "μην παραδώσετε"... Εδώ εμείς επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε κάτι, το οποίο εδώ και 70 χρόνια έχει παραδοθεί από άλλους, όχι από εμάς» .....«Κάποιοι ανόητοι λένε "πάτε να δώσετε"... Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε!».
Θα μπορούσε κανείς να δείξει κατανόηση για την εξαιρετικά δεινή θέση του Έλληνα πρωθυπουργού. Είναι προφανές ότι βρίσκεται με τρία πιστόλια στον κρόταφο (Αμερικής, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ) προκειμένου να «λύσει» εδώ και τώρα, το πρόβλημα των Σκοπίων που δημιουργήθηκε από την δεκαετία του 1950. Πολύ βιαστικά, όπως-όπως. Πετώντας βορά σε ανιστόρητους, άπληστους και πονηρούς κλέφτες, ιστορική αλήθεια, πολιτιστική κληρονομιά και πραγματικότητα.

Δεν είναι όμως σωστό να αποκαλεί «ανόητους» τους Έλληνες που αντιτίθενται αποφασιστικά στο απλόχερο μοίρασμα πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρων χιλιετηρίδων, επειδή κάποιοι την καπηλεύονται για μερικές δεκαετίες. 

Και η Ελλάδα χρησιμοποιεί για το εσωτερικό της δεκάδες ονόματα αλησμόνητων πατρίδων. Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Νέα Χαλκηδόνα και πάει λέγοντας. Για δική της, εσωτερική χρήση. Δεν διανοήθηκε ποτέ να μετονομαστεί σε Μικρά Ασία ή Νέα Μικρά Ασία για να δείξει φανερά και με συνταγματική κατοχύρωση, αλυτρωτικές βλέψεις παρ΄ όλο που υπάρχουν πραγματικές και υπαρκτές αλησμόνητες πατρίδες! Δεν είναι ψεύτικες, ούτε δημιούργημα φαντασίας όπως εκείνες των Σκοπιανών!

Εμείς οι «ανόητοι» μελετάμε το κατά Αριστοτέλη «Το όνομα μας, η ψυχή μας». Όπως ακριβώς είπε η συντονίστρια των ΠαμμακεδονικώνΕνώσεων Υφηλίου στην Αμφίπολη πριν από λίγες μέρες: «Το όνομα είναι η αιχμή του δόρατος γιατί τα Σκόπια θα είναι Η ΧΩΡΑ Μακεδονία, ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μόνον μια περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα Σκόπια θέλουν το μονοπώλιο του ονόματος; Υπάρχει και στην Βουλγαρία μικρή περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά η χώρα ονομάζεται Βουλγαρία, όπως υπάρχει και η δική μας Μακεδονία που αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της αρχαίας Μακεδονίας, αλλά η χώρα ονομάζεται Ελλάδα. Γιατί αυτή η εμμονή στο μονοπώλιο του ονόματος από τα Σκόπια;»

Εμείς οι «ανόητοι» λοιπόν βλέπουμε πως οι Σκοπιανοί κλέφτες της ιστορίας, προφανώς με πάρα πολύ γερές «πλάτες», επιμένουν να τοποθετούν νάρκες στην μελλοντική ειρηνική συνύπαρξη των Βαλκανικών λαών δημιουργώντας αλυτρωτικέςυποθήκες με πλαστά οράματα προς μελλοντική χρήση.

Εμείς οι «ανόητοι» βλέπουμε πως μπορεί οι Σκοπιανοί να εξασφαλίζουν «αναγνώριση» από ολόκληρο τον κόσμο (είπαμε, έχουν πολύ "γερές πλάτες"), αλλά χωρίς την αναγνώριση της Ελλάδος, παραμένουν διάσημοι κλέφτες της ιστορίας για κάθε μορφωμένο άνθρωπο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μας!

Εμείς οι «ανόητοι» θεωρούμε πως κάθε εκλεγμένος πολιτικός είναι υποχρεωμένος να καταφεύγει σε δημοψήφισμα όταν τίθενται τόσο σοβαρά θέματα, όπως το μοίρασμα πολιτιστικής κληρονομιάς μερικών χιλιετηρίδων.

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α : Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ο δικός μας πρωθυπουργός, θεωρεί «ανόητους» τους περισσότερους Έλληνες οι οποίοι διαφωνούν με την «υποχρεωτική» λογική του. Αν φοβάται τους «πιστολέρο», απλά ας παραιτηθεί! Στην απίθανηπερίπτωση που πιστεύει ότι οι «ανόητοι» είναι ελάχιστοι, ας κάνει δημοψήφισμα! Δεν μπορεί όμως να μοιράζει με το ζόρι την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά ολόκληρων χιλιετηρίδων. Δεν είναι ούτε προσωπική, ούτε οικογενειακή του περιουσία!

Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό μας, όλοι όσους αποκαλεί «ανόητους», τυχαίνει να είναι αυθεντικοί, γνήσιοι και πραγματικοί Έλληνες πατριώτες. Είτε προέρχονται από την ανά τον κόσμο διασπορά (Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου), είτε προέρχονται από την Ελλάδα (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας). Με το συμφέρον της Ελλάδος πάνω από όλους και πάνω από όλα. Μακριά από κομματικές σειρήνες. Με συναίσθηση ευθύνηςαπέναντι σε πολιτιστική ιστορία ολόκληρων χιλιετηρίδων. Με σεβασμό απέναντι στην μοναδική πολιτισμική ταυτότητα που κληρονομήσαμε.

Οι «ανόητοι» δεν θα διστάσουν να ξαναβγούν αυθόρμητα στους δρόμους. Σε κάθε γωνιά της Μακεδονίας. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Και πιστεύω πως θα βγουντόσοι, όσους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει για την Γάζα ούτε ο δικτάτορας της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη – μια πόλη των 17 εκατομμυρίων κατοίκων!

infognomonpolitics

                ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

1 σχόλιο:

χαλαρωσε είπε...

https://averoph.wordpress.com/2018/05/26/%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b9%ce%ad%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81/#more-104810

η αλητεια του Βαρθολομεα εχει αιμα απο πισω. ΑΝΟΗΤΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ