Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Όλη η ΕΛΛΑΔΑ αύριο θα γίνει μια ΑΓΡΥΠΝΙΑ για τον Γέροντα του ΕΘΝΟΥΣ μας, τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ.

                         

Μια σπάνια φώτο από το ιστολόγιο ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ Ευτυχείς όσοι αισθάνθηκαν το άγγιγμα του Αγίου εν ζωή. Περισσότερο τυχεροί όσοι ενστερνίστηκαν τις συμβουλές του, άλλαξαν και προσανατόλισαν την βιωτή τους προς τα άνω. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Εις την μνήμη του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτου τρία περιστατικά: 

Ιούνιος 1995: 
 Σεβαστή μας Γερόντισσα μας διαβεβαίωνε 
 - Ο Γέροντας Παίσιος είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ, μου το αποκάλυψε η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ λέγοντας «με ευαρέστησε περισσότερο από όλους του μοναχούς στο Περιβόλι μου για αυτό έχει ιδιαίτερη παρρησία και ανεβοκατεβαίνει εις τους ουρανούς, όπως ο Απόστολος Παύλος.» 
Αύγουστος 1995
Θείος μας με προβλήματα σοβαρά υγείας από μικρή ηλικία (μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία). Διατηρούσε στενή πνευματική σχέση με τον Γέροντα Παίσιο που τον στήριζε σε αυτόν τον αγώνα που έκανε. 
Σε μια επίσκεψη από τις πολλές επισκέψεις του στην Παναγούδα ζήτησε από τον Γέροντα να του δώσει ευλογία τα σταμπωτά εργόχειρα που φιλοτεχνούσε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. 
Ο Γέροντας του έδωσε τρία και του είπε
 - Ένα για τον πατέρα σου, ένα για την μητέρα σου και ένα για την αδελφή σου 
 - Για σένα δεν έχει, δεν το χρειάζεσαι, εσύ έχεις εξ αιτίας του αγώνα που έκανες από μικρό παιδάκι στα νοσοκομεία .. «έχεις πολλά Παίσια μέσα σου»
 - Πρώτα θα φύγω εγώ και σε ένα χρόνο μετά θα έρθεις να με βρεις. Πράγματι ο Θείος μου γνώριζε την αναχώρηση του και σε ένα χρόνο έφυγε μέσα στην χαρά για να συναντήσει τον αγαπημένο του Γέροντα που τον στήριζε στις δυσκολίες της υγείας του. Νοέμβριος του 2011
 Σε πρόκληση μας σε κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι συμμετείχαμε τηλεφωνικά και καταθέσαμε προσωπικές μαρτυρίες για τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ. Πολλοί συγκινήθηκαν και άλλοι δυσκολεμένοι αδελφοί μας χλεύασαν. 
 Κάπου απογοητευθήκαμε. 
 Σε λίγες μέρες ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ εμφανίστηκε κατ όναρ και μας υποδέχτηκε στην απλωταριά της Παναγούδας στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Αφού μας ακούμπησε στο κεφάλι πήρε το σκαλιστήρι του και έσκαβε στον παρά εκεί κήπο αμίλητος, ενώ εμείς δεν χορταίναμε την χαροποιό παρουσία του. Αίφνης γύρισε προς το μέρος μου και αυστηρά μας είπε: 
 - Να μην αμφιβάλλεις την ΠΟΛΗ θα την πάρουμε, θα μας την δώσουν και θα γίνουν και τα υπόλοιπα. Πριν γίνουν αυτά οι αρχές και οι εξουσίες στην Ελλάδα θα είναι για τα πανηγύρια.
 - Εμείς από εδώ (από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ) θα παλέψουμε Ελληνορωμαίικα για να σωθεί η πατρίδα. Στα τελευταία λόγια τού ΑΓΙΟΥ τον είδαμε να ανασηκώνει τα μανίκια του όπως οι παλαιστές και να περιστοιχίζεται από άλλους Αγιορείτες πατέρες στρεφόμενοι όλοι μαζί προς την Καθ ημάς Ανατολή. 
Τι ήταν άραγε αυτό αδελφοί; Ο καιρός θα δείξει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα αποδείξει. 
Ο ΑΓΙΟΣ πάντα έλεγε ότι ο Ουρανός τώρα στέλνει ατομικές προσκλήσεις σε πιστούς και άπιστους (προς μετάνοια) σαν να κάνει επιστράτευση. Ουσιαστικά η πνευματική επιστράτευση ολοκληρώνεται στις μέρες μας και περιμένουμε την άλλη επιστράτευση ελέω αφροσύνης των γειτόνων μας. 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, 
βοήθεια μας ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 
 Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1 σχόλιο:

Μαρία Π. είπε...

Να έχουμε την ευχή και τη μεσιτεία του Αγίου μας Παϊσίου.Η πατρίδα μας να βοηθηθεί από τις προσευχές του που έκανε αδιάλειπτα και με τόσο πόνο από την αγάπη του γι΄αυτήν.