Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Παρίσι-εξέγερση-Κίτρινα Γιλέκα: Πάνω από 100 τραυματίες , 1 διαδηλωτής σε »κώμα », 287 συλλήψεις…ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

L’image contient peut-être : une personne ou plus
Πάνω από 100 τραυματίες καταγράφηκαν σήμερα στα επεισόδια κατά την κινητοποίηση των Κίτρινων Γιλέκων σύμφωνα με τον Γάλλο Υπ. Εσωτερικών  Castaner που διευκρίνισε πως ένας διαδηλωτής  »Gilet jaune » είναι αυτή τη στιγμή σε  «κώμα» αφότου ένα πλέγμα, που ξήλωσαν οι διαδηλωτές στην στη Rue de Rivoli από το κιγκλίδωμα των κήπων Tuileries, έπεσε πάνω του. Από την αρχή των κινητοποιήσεων υπάρχει ήδη 1 νεκρός μια γυναίκα που σκοτώθηκε σε μπλόκο διαδηλωτών όταν αυτοκίνητο έπεσε με πρόθεση πάνω της.
Η Διεύθυνση της Αστυνομίας του Παρισιού στις 20h30 στον απολογισμό της μιλούσε για 287  συλλήψεις . Η πλειοψηφία των  287 συλληφθέντων δεν έχουν ένα γνωστό κι αναγνωρισμένο προφίλ στρατευμένης δράσης δήλωσε ο  Christophe Castaner. Τη στρατηγική της διάσπασης του κινήματος επιχειρεί ο Υπουργός διακρίνοντας σε κακούς και καλούς τους συμμετέχοντες ενώ τα κανάλια μιλούν ήδη για αντάρτικο πόλης….
«  Το λέω ηχηρά στους Gilets jaunes : μην αφήνεστε πια να μπλέκεστε σε σκηνές βίας. Μην συμμετέχετε σε αυτές τις επιθέσεις συνωμοσίας. Η Κυβέρνηση σας τείνει το χέρι. Οφείλουμε να κάνουμε διάλογο. Να κάνουμε κοινό δρόμο  » έγραψε στο Twitter ο Υπ.Εσωτερικών αφού νωρίτερα ανέφερε ότι ταραξίες έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις των Κίτρινων Γιλέκων. Οι ταραξίες εργαλειοποίησαν τα Κίτρινα Γιλέκα είπε. Αυτοί που ήταν εκεί δεν ήταν Κίτρινα Γιλέκα είπε. Πήγαν για να κλέψουν, καταστρέψουν,λεηλατήσουν, σκοτώσουν, » πρόσθεσε.«66 000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Christophe Castaner στο TF1. «Είναι σχεδόν όλη η δύναμη κινητοποίησης που διαθέτει η χώρα σχολίασε.
L’image contient peut-être : une personne ou plus et plein air
Στο TF1 ο υπουργός τόνισε πως «την ώρα που σας μιλάω η la place de l’Etoile και η Arc de triomphe ανακτήθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης. Υπάρχουν κάποια groupes μερικών δεκάδων ατόμων που περιπλανιώνται ακόμη στο Παρίσι και επιχειρούμε να τα εξουδετερώσουμε. »

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά δεν έχουν αιτία μόνο τις οικονομικές διεκδικήσεις. Υπάρχει συσσώρευση μίσους εναντίον των ευρωπαϊκών ελίτ. Η Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα ''σκάσει''...