Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Όλες και όλοι στο Σύνταγμα

Για να καταλάβουν οι Εφιάλτες πως δεν πρέπει να αποτολμήσουν μία ακόμη προδοσία εις βάρος της πατρίδας μας. Για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση πως δεν ανεχόμαστε το ποδοπάτημα της Δημοκρατίας και το φασισμό. Για να εμπεδώσουν οι Γερμανοί πως δεν πρόκειται να μας πάρουν απολύτως τίποτα και ότι θα χάσουν ξανά τον πόλεμο, παρά το ότι κέρδισαν όλες τις μάχες.

Άποψη

Η Ελλάδα δεν είναι μικρή, νήπια είναι οι πολιτικοί της. Η έκταση της, μαζί με τη θάλασσα και τα νησιά της, είναι ίση με τη Γαλλία. Δυστυχώς όμως η Ελλάδα είχε ανέκαθεν πολλούς Εφιάλτες, κάτι που σπάνια συμβαίνει σε άλλες χώρες. Μεταξύ αυτών και η Γερμανία που μπορεί μεν να την κακολογούμε, αλλά Εφιάλτες δεν είχε ποτέ. Πρέπει πάντως κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε, ιδιαίτερα οι βουλευτές, εάν θέλουμε να είμαστε απόγονοι της αγέρωχης Αντιγόνης ή της δειλής Ισμήνης.
Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί Έλληνες, ευτυχώς αρκετά λιγότερες Ελληνίδες που είναι απόγονοι της Ισμήνης, ειδικά στη Βουλή. Σε ένα χώρο που έχει μετατραπεί σε άντρο Εφιαλτών, με μία απίστευτη ροπή προς την αποστασία και στην προδοσία των κομμάτων που ανήκουν, των ψηφοφόρων τους ή της πολιτικής τους ιδεολογίας. Με βουλευτές που ενδιαφέρονται μόνο για την καριέρα τους και για τα χρήματα, χωρίς συνείδηση και χωρίς κανένα σεβασμό σε αυτούς που τους εκλέγουν.
Σήμερα στη Βουλή συνεχίζεται η οπερέτα της ντροπής (άρθρο ΒΒ), με ουσιαστικό θέμα την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Την απόλυτη προδοσία δηλαδή. Αυτό που επιζητείται, σύμφωνα και με τον αείμνηστο πια κ. Καργάκο (πηγή), από τον οποίο δανείστηκα μέρος της εισαγωγής μου, είναι ο τεμαχισμός της Ελλάδας. Ο διαμελισμός της μέσω της Μακεδονίας, με την απομάκρυνση της από τη Θράκη για να γίνει εύκολο θήραμα των Τούρκων και από την Ήπειρο για να καταλήξει στους Αλβανούς!
Είναι δυνατόν αλήθεια να συζητούν Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές κάτι τέτοιο στη Βουλή; Πρόκειται απλά για φοβισμένους απογόνους της Αντιγόνης ή για μία ολόκληρη γενιά Εφιαλτών; Πώς πρέπει να τους κρίνουμε όλες και όλοι εμείς, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει; Να έχουν εκφοβιστεί μάλλον αποκλείεται, οπότε η συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλεται μόνο σε υπεσχημένα χρήματα ή ειδικά προνόμια. Πώς γίνεται όμως να υπάρχουν τόσοι πολλοί εραστές τριάντα αργυρίων;
Σε κάθε περίπτωση, η αντίθεση στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας εκ μέρους μου δεν οφείλεται βέβαια σε εθνικισμό, ούτε καν σε πατριωτισμό, αλλά στην κοινή λογική. Μου είναι αδιανόητο να δοθεί ένα τέτοιο όνομα, η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας, σε Σλάβους. Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν να θεωρεί αυτός ο λαός ότι είναι απόγονος των Μακεδόνων, όταν την ίδια στιγμή παραδέχεται πως είναι σλαβικός, η γλώσσα του επίσης, ενώ δεν έχει καμία σχέση με τους προγόνους μας. Δεν υπάρχει απολύτως καμία λογική.
Εκτός τώρα από την πατριωτική, λογική, ιστορική, πολιτιστική και γεωπολιτική πλευρά του θέματος, υπάρχει και η πολιτική. Ειδικά αυτή η οπτική γωνία με εξοργίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να θέλει να επιβάλει μία κυβέρνηση που έχει εκλεγεί δημοκρατικά, το άκρον άωτο της Δημοκρατίας. Τον απόλυτο αυταρχισμό, όπως είναι η ψήφιση μίας συμφωνίας, με την οποία είναι αντίθετο το 70-80% του πληθυσμού της χώρας. Ακόμη χειρότερα, χωρίς δημοψήφισμα και χωρίς καν την απαιτούμενη ελάχιστη πλειοψηφία στη Βουλή, αφού εάν επιτευχθεί τελικά θα είναι με τη στήριξη αποστατών βουλευτών ή με τεχνάσματα που ούτε καν ο Μαδούρο θα τολμούσε.
Αν μη τι άλλο, αυτό τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να το επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Ούτε βέβαια το διχασμό που έχει ήδη προκληθεί, με το διαχωρισμό μας σε οπαδούς και αντιπάλους της συμφωνίας. Δεν έχουμε μάθει ακόμη τίποτα μετά από οχτώ χρόνια μνημονίων, όπου ξανά οι ξένοι μας δίχασαν σε υπέρ και κατά, για να επιβάλλουν αυτά που θέλουν; Δεν είναι αντίθετο με την κοινή λογική το να τάσσεται κανείς υπέρ της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας χωρίς κανένα όφελος, όπως υπέρ των μνημονίων μετά την ανείπωτη καταστροφή που έχουμε υποστεί;
Είμαι σίγουρη πάντως πως η συμφωνία δεν θα περάσει ποτέ. Ότι ακόμη και αν οι βουλευτές την ψηφίσουν, θα ακυρωθεί αργότερα, αφού υπάρχει τρόπος (πηγή και ανάλυση). Εν τούτοις, θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην περάσει, συμμετέχοντας όλες και όλοι στη διαδήλωση στο Σύνταγμα την Κυριακή.
Όλες και όλοι στο Σύνταγμα λοιπόν για να καταλάβουν οι Εφιάλτες πως δεν πρέπει να αποτολμήσουν μία ακόμη προδοσία εις βάρος της πατρίδας μας. Για να συνειδητοποιήσει η θλιβερή κυβέρνηση πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν ανέχονται το ποδοπάτημα της Δημοκρατίας και το φασισμό. Τέλος, για να εμπεδώσουν οι Γερμανοί πως δεν πρόκειται να μας πάρουν απολύτως τίποτα και ότι θα χάσουν ξανά τον πόλεμο, παρά το ότι κέρδισαν όλες τις μάχες. Όλοι και όλες αυτήν την Κυριακή στο Σύνταγμα και κάθε Κυριακή στις πλατείες όλων των πόλεων, έως ότου να κερδηθεί ο πόλεμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: