Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Π. Καμμένος: "Όχι" στην ψήφο εμπιστοσύνης - Δημοψήφισμα για τις Πρέσπες


Τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με πολύ βάρος στην καρδιά μας λέμε "όχι", δήλωσε ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, ζητώντας μάλιστα από τον πρωθυπουργό να κάνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μετά την ανακοίνωση αποχώρησής του από την κυβέρνηση, "σήμερα ανακοίνωσα ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που πονάμε, που έδωσε ελπίδα στους Έλληνες. Αν εμείς δώσουμε την εμπιστοσύνη μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι σαν να ανατρέπουμε την ψυχή του κινήματός μας".

"Ζητώ από τον πρωθυπουργό δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με μια ακόμη κάλπη δίπλα στην κάλπη των Ευρωεκλογών. Δεν αποτελεί συμφωνία αλλά συνθηκολόγηση", είπε.
Εξαπέλυσε όμως επίθεση εναντίον του τέως ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, λέγοντας πως "αντισυνταγματικά ο Κοτζιάς εκχώρησε τη Μακεδονία". Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε: "Με πολύ βάρος λέμε όχι σε μια προσπάθεια που κρύβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν κάποιοι ανταλλάξουν την κυβερνητική τους θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ". 

"Δεν συμφωνούμε σε καμία χρήση του όρου 'Μακεδονία'. Τώρα ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την καρέκλα", συμπλήρωσε.

kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: