Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΘΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ HOT SPOTS ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μεγάλη χαρά αν λόγω κακοκαιρίας τα παιδιά μας χάνουν σχολικές ημέρες. Γλιτώνουν, έστω και πρόσκαιρα, από τη νεοταξική προπαγάνδα
Στο βιβλίο γλώσσας της ΣΤ' Δημοτικού υπάρχει μάθημα για την υπεράσπιση δημιουργίας καταυλισμών προσφύγων. Τα παιδιά εκπαιδεύονται υποδειγματικά (αν θέλουμε να γίνουν καπάτσα στελέχη των ΜΚΟ του Σόρος). Στις σελίδες του σχολικού βιβλίου (τεύχος Α) 84-85 διαβάζουμε: «Κοντά στην περιοχή σας έχει δημιουργηθεί ένας καταυλισμός όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες διωγμένοι από διάφορες χώρες. Ομως κάποιοι θέλουν να τους διώξουν. Η τάξη σας, λοιπόν, αποφασίζει να ζητήσει από τον δήμαρχο να συνεχίσουν οι πρόσφυγες να φιλοξενούνται στον καταυλισμό και να τους βοηθήσει να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες ζωής τους». 
Στη συνέχεια το βιβλίο τούς δίνει οδηγίες πώς να συντάξουν την επιστολή ώστε να είναι αρκετά μελό και να συγκινήσει τον δήμαρχο. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ετοιμάστε την επιστολή που ακολουθεί, με σκοπό να πείσετε λογικά αλλά και να συγκινήσετε τον δήμαρχο. Στην επιστολή χρειάζεται να πείτε τις απόψεις σας και να τις αιτιολογήσετε: πώς ζουν τώρα οι πρόσφυγες στον καταυλισμό, γιατί δεν πρέπει να τους διώξουν, γιατί είναι σωστό να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν τη ζωή τους.

Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε: αιτιολογικές προτάσεις, σκέψεις και φράσεις που θα συγκινήσουν τον δήμαρχο, ρήματα και φράσεις που φανερώνουν την άποψή σας, λέξεις όπως βέβαια, φυσικά, λοιπόν, τελικά»…

Το ζήτημα του εποικισμού της χώρας δεν αφήνεται στην τύχη του από το βιβλίο. Στο τέλος του μαθήματος υπάρχει και πρόταση να αποσταλεί επιστολή από τους μαθητές σε εφημερίδα αν τα παιδιά δουν «ότι δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα για να βοηθηθεί ο καταυλισμός των προσφύγων». Εκεί η σχολική ντιρεκτίβα προς τους ανηλίκους έχει ως ακολούθως: «Αποφασίζετε, λοιπόν, να στείλετε μια επιστολή στην εφημερίδα, για να πληροφορηθούν περισσότεροι άνθρωποι το πρόβλημα αυτό και να βρεθεί μια λύση. Μπορείτε στην επιστολή σας να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δόθηκαν για την προηγούμενη επιστολή. Θυμηθείτε μόνο ότι τώρα γράφετε προς τον διευθυντή της εφημερίδας».

Κερασάκι στην τούρτα είναι ο «σκελετός» της επιστολής που παρατίθεται ως «μπούσουλας». Γι’ αυτό χρειάζονται ενίοτε οι έντονες χιονοπτώσεις…
Παναγιώτης Λιάκος
dimokratianews

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι κανουν οι γονεις ? Τωρα το ειδα Αμεθυστε το σχολιο σου , φευγοντας απο το ιντερνεταδικο . Την απαντηση θα την δεις χωρις καμια ψευτομετριοφροσυνη που δεν ειναι της ωρας οταν η χωρα κινδυνευει να γινει Κασμπα , στην απαντηση που εδωσα στον φιλο Χαλαρωσε στην αναρτηση για τον Τετραδη . Για τους χριστιανους γονεις μιλω . Οι αριστεροι γονεις που θεωρουν την ορθοδοξια πολιτιστικο event οι πιο μετριοπαθεις , οι αλλοι ονειρευοντε διωξεις , ενεργουν και εχουν αποτελεσμα εμφανες υπερ αυτων . Οι χριστιανοι γονεις πλειστοι εξ αυτων φουλ εθνικοφρονες , θου Κυριε φυλακη το στοματι μου και θυρα περιοχης περι τα χειλη μου . Κανουν υπακοη στον Συριζαιο προφανως παπα της ενοριας τους που συνδικαλιζεται στον ΙΣΚΕ . ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έβαζα τον γιό μου να γράψει στον δάσκαλο μια αφελή ερώτηση: αφού οι πρόσφυγες είναι καλό πράγμα , γιατί οι διακινητές συλλαμβάνονται; γιατί δεν τους δίνουν και ένα επίδομα επικίνδυνης εργασίας; Να εξηγήσουν στο παιδί αυτό το παράδοξο: κάποιος διακινεί κάτι το καλό και τιμωρείται γι' αυτό!

amethystos είπε...

Αυτό είναι τό κλειδί φίλε. Συριζαίος παπάς. Ευγνώμονες.

amethystos είπε...

12.36 Απολύτως φίλε. Τελικά η λογική πού μάς χάρισε ο θεός,αυτή πού βλέπει τήν αντίφαση καί δέν τήν συνθέτει αλλά τήν απορρίπτει σάν παρά φύσιν, είναι τό πιό αποτελεσματικό όπλο στήν πορεία μας πρός τό ορθό φρόνημα. Ευχαριστούμε.

χαλαρωσε είπε...

Σε συνεχεια των σχολειων του αμεθυστου.

Αντιδρουν ολοι και χτυπιουνται για τα βιβλια θρησκευτικων. Σε αρκετες συζητησεις με γονεις, θα καταθεσω οτι ακομη και για τα καμπαλιστικα βιβλια των θρησκευτικων ειναι εντελως ασχετοι, αδιαφοροι και να με συγχωρεσει ο φιλος ΑΜ, αλλα ο συριζαιος παπας της ενοριας δεν χρειαζεται να τους πει τιποτε. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΟΙ ΚΟΒ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ. Οι γονεις λοιπων των μικρων ελληνων, αυτα τα περιεργα πλασματα που επιβιωσαν απο την λαιλαπα των προαναφερομενων, δεν δινουν μια για τα μαθηματα των παιδιων τους. Αδιαφορουν ως ασχετοι για ολα και το μονο που τους νοιαζει ειναι μην τυχον και απορριφθει το παιδι τους απο το μαθημα ρομποτικης του Σορος. ΕΙΝΑΙ ΟΥΦΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ.

Παμε στους εκλεκτους των οργανωσεων. Χτυπιουνται για το μαθημα. Γραφουν ξαναγραφουν και παει λεγοντας. Οταν τους επισημαινεις οτι το προβλημα δεν ειναι ΜΟΝΟ το μαθημα των θρησκευτικων και κακως εστιαζεται η συνολη προσοχη μας εκει, απορουν και ειναι ετοιμοι να αρπαξουν τον λιθο. Ειλικρινα εστειλα αρκετους στο Ντουμπαι για να μην τους στειλω αλλου. Συνεχ. Το μαθημα των θρησκευτικων θεωρω οτι ειναι η παγιδα και ο τροπος για να καταναλωθουμε και ξεψυχισμενοι και ξεψυχεσμενοι να δεχθουμε και να αποδεχθουμε τον τελευταιο ασπασμο.
Κι αυτο διοτι ολα τα βιβλια, ΕΝΝΟΩ ΟΛΑ, απο τριτη δημοτικου, ιδιαιτερως και πανω, ειναι απαραδεκτα ειναι ζωντανος πολιτιστικος εκβιαστικος βρωμικος καμπαλικος μαρξισμος, ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΣΤΡΑΜΠΟΥΛΗΓΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΝΟΣ Α-ΚΟΣΜΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΙΔΙΑ. ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ GENDER.
ΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΘ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑΝ. ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΕΙΤΑΙ, ΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.

ΕΜΕΙΣ λοιπον κοιταμε τα βιβλια των θρησκευτικων. Κοιταμε να μην ταραχθουν οι κανονες και οι εντολες πανε περιπατο. Προσηλωση στους κανονες, αηδιαστικη, το δε πνευμα το ερμηνευει ο Αρχοντωνης. ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ αμεθυστε και φιλοι.

Παραδειγμα. Ο ΧΑΣΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΘΑΝΑΣΑΚΗ. Ποσες καραμελες εχει ο Χασαν; Αν δωσει αλλη μια Ο Χασαν ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΜΕΝΟ ΤΟΝ Χριστακι, που του επεσε η γλωσσα απο την λυγουρα, μιας και εχει να δει καραμελες απο την εποχη της ΟΥΝΤΡΑ-ΜΑΡΣΑΛ ΓΙΑ ΝΕΟΤΕΡΟΥΤΣ, πηγη πολιτικης εξαρτησης απο τα τοτε, ποσες θα εχει; Αυτο το πνευμα εχουν ας πουμε τα μαθηματικα.
Αλλα προσοχη!!!!!! Τα θρησκευτικα..... Τα Θρησκευτικα..... Και κανεις ελληνας δεν ξερει οτι στην ΤΡΙΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΕΓΛΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙ Ή ΤΗΝ ΜΠΑΡΜΠΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΤΕΡΟ. ΑΛΗΘΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ... ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΖΟΜΠΙ. ΔΕΝ ΧΩΡΑ Η ΛΕΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Κανενας δεν κοιταει τον Ζηζιουλα, ας πουμε τον γνωστοτερο, ολοι κοιτανε μην και παραβιαστει κανενας κανονας. ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΑΣΜΑ ΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.