Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ: ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
patrasevents
Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα ταξιδέψει στις Η.Π.Α. προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουνίου 2019. 
Ο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θεωρείται από τους ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου που στήριξαν έργω και λόγω την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία χορηγήθηκε από το Φανάρι στις 6 Ιανουαρίου 2019. 
Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, σχολίασε στα social media την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής ως εξής: "Ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος που είναι ο πρώτος ιδεολόγος της νομιμοποίησης του Ουκρανικού σχίσματος, και πρώτος μισητής της Εκκλησίας της Ρωσίας στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, έγινε επικεφαλής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής". 
Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα παρίσταται στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, στη Ν. Υόρκη, ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος θα συμμετέχει σε ημερίδα στην Θεσσαλονίκη, η οποία διοργανώνεται από αποτειχισμένους (δηλ. ακοινώνητους και σε αργία) κληρικούς της Βορείου Ελλάδος, με θέμα: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου». Τόσο ο κληρικός της Πάτρας όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες στην ημερίδα, έχουν επιτεθεί με σφοδρότητα (κατά τη συνήθη τακτική τους) στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας – συντασσόμενοι απολύτως με την Ρωσική πλευρά - και η ημερίδα αυτή φαίνεται πως αποτελεί την κορύφωση της πολεμικής τους. 
Ταυτόχρονα, λοιπόν, την ίδια ημέρα, Σάββατο 22 Ιουνίου, η Μητρόπολη Πατρών υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου πέραν του Ατλαντικού και κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου εντός Ελλάδος.

1 σχόλιο:

888 888 είπε...

Ἀκραῖον καὶ σφόδρα αἱρετικὸν τὸ κείμενόν σας, κ. Ἀνδριόπουλε!
Θὰ ἔχετε ἀκούσει διὰ τὴν σύνοδον τῶν πατριαρχῶν τῆς Ἀνατολῆς στὴν Πόλι, γύρω στὸ 1870 (;), μὲ θέμα τὴν καταδίκη τοῦ ἐθνοφυλετισμοῦ! Σᾶς ἐνημερώνω λοιπόν, ὅτι ὁ ἐθνοφυλετισμὸς ὀνομάσθηκε τότε, αἵρεσις!
Παραπομπὴ στὸ κείμενό σας: "...συντασσόμενοι απολύτως με την Ρωσική πλευρά ...".

Παρακαλῶ λοιπόν, ἀφοῦ ζητήσετε δημοσίᾳ συγγνώμην διὰ τὴν ἀβλεψία σας αὐτή, νὰ ὑπάγετε, σήμερα κιόλας εἰς τὸν πνευματικόν σας πρὸς ἐξομολόγησιν τῆς ἀνεπιγνώστου αἱρέσεώς σας. Μὴν σχίζετε, ἀνεπιγνώστως τὸν ἄραφον χιτῶνα τοῦ Κυρίου, ὡς ἄλλος Ἄρειος ὁ παράφρων!