Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΙΙ) Σχολιασμός - Συμπέρασμα

Σχολιασμός - Συμπέρασμα

Ο Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Θα ήθελα, με την ευκαιρία της eleni και τη δική σας, να συμπληρώσω πόσο χρήσιμη είναι η συμβολή σας στην κριτική κατά των νεοορθοδόξων.

Γράφουν "χύμα και τσουβαλάτα" ένα σωρό αηδίες, ώστε καθιστούν ανέφικτη την κριτική εναντίον τους. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις;

Με αυτό που κάνετε, την κριτική σας, δίνετε την ευκαιρία ενός ουσιαστικού ελέγχου "κατά στρώματα". Πάνω στη γραφή του ενός, να προστίθεται η γραφή ενός άλλου. Διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει ολοκληρωμένα η αντιμετώπισή τους. "Τα των δαιμόνων ακατάστατα" και οι δαιμονιώδεις λογισμοί τους δύσκολα συμμαζεύονται μεμονωμένα. Ευχής έργο θα ήταν να υπήρχαν και άλλοι, ώστε να συμπλήρωναν αυτό που έχετε αρχίσει.

Το τρίτο σχόλιο, από Ανώνυμος 11/03/2010, 9:47 πμ , το είδα αφού σας είχα στείλει το δεύτερο δικό μου. Ειλικρινά, θα ήταν παράλειψη να μη τον ευχαριστώ. Είναι σημαντικότατη η παρατήρηση :

"Μόνο η ζωή βιολογικά και πνευματικά οδηγεί σε γνήσια, δηλ. κατάλληλη (σ.σ. Θεολογική) γλώσσα. Νόμιμη και άρα υγιής και χρήσιμη κίνηση είναι μόνο από την ζωή πρός την γλώσσα. Ποτέ το αντίστροφο".

Δυστυχώς ζούμε την αντίστροφη κίνηση από τότε που παγιώθηκε η Δυτική αίρεση και καθυστερημένα, οι νεοορθόδοξοι δάσκαλοι μας την έβαλαν καπέλο. Κοντεύει αιώνας. Οι ησυχάζοντες ασκητές τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αποτέλεσμα της βρωμοδίκης δεν σας ενδιαφέρει;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ασφαλώς και μας ενδιαφέρει.Όπως, όμως, θα διαβάσατε από τα παραπάνω το αποτέλεσμα (της αθώωσης) ήταν προδιαγεγραμμένο. Εκτός αν το MEGA καταδικάστηκε. Θα είχε βουΐξει ο τόπος, και η δυσοσμία των αποχετευτικών διαύλων θα μα είχε πνίξει.

Γιατί λοιπόν μας απαξιώνετε, ότι "δεν μας ενδιαφέρει" το αποτέλεσμα της δίκης;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Έκανα ένα λάθος. Το "όπως θα διαβάσατε από τα παραπάνω" αφορούν στην παρακάτω ανάρτηση, που είχε την καλοσύνη να αναδημοσιεύσει ο amethystos :

http://amethystosbooks.blogspot.com/2010/03/mega.html

Μπορεί να την διαβάσει,αν θέλει, ο Ανώνυμος αναγνώστης.