Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΜΕΣΚΟΣ. Ο ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ

Στήν τελευταία του ανάρτηση μάς πληροφορεί γιά μία από τις τελευταίες του διδασκαλίες στήν τάξη όπου υποτίθεται πώς διδάσκει θεολογία. Δίδαξε πώς η Παναγία είναι όμοια με τη θεά Κάλι του Ινδουϊσμού. Ότι η θεά Κάλι είναι το αρχέτυπο τής Μεγάλης Μητέρας όπως και η Θεοτόκος.
Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τούς αγαπητούς θεολόγους οι οποίοι αντιδρούν στον εκσυγχρονισμό τού μαθήματός τους πώς η θρησκειολογία ήδη διδάσκεται στά σχολεία.

Η Κάλι ισχυρίζεται ο ''σοφός'' και σκοτώνει και ζωοποιεί, ενώ η Παναγία μόνο ζωοποιεί.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι η Κάλι αναφέρεται στόν κύκλο της ζωής και του θανάτου, στο πανίσχυρο κάρμα, από το οποίο η Θεοτόκος μάς ελευθέρωσε. Ζωοποιεί λοιπόν η Θεοτόκος εφόσον μέσω τής Παναγίας κατηργήθη ο θάνατος. Πώς ζωοποιεί άραγε η Κάλι;

Βεβαίως ο Μέσκος πιστεύει μόνο στόν εαυτό του, νομίζοντας πώς είναι ζωντανός, παρότι μάς δίνει συνεχώς βεβαιώσεις ότι είναι ήδη νεκρός. Στήν προηγούμενη ανάρτησή του επιτίθεται σε μιά συνάδελφό του η οποία κλέβει το κράτος κάνοντας διδακτορικό χωρίς να έχει καμία δυνατότητα να ανταποδώσει το σχετικό κόστος. Ο ίδιος ο Μέσκος δέν έκανε διδακτορικό με τίς πλάτες τής Εκκλησίας; Πώς ανταποδίδει το κόστος; Γελοιοποιώντας την Εκκλησία; και το κράτος που τού επιτρέπουν να επηρεάζει τίς άγουρες ψυχές τών μαθητών μεταδίδοντάς τους την βρωμερή του πνευματική ασθένεια και την ανθρώπινή του ανικανότητα;

Βλέπει ο ''φωτισμένος'' με μεγάλη ευκρίνεια την τρίχα στο μάτι τού αδελφού του, το παλούκι όμως;
Είναι σοφία να πιστεύουμε ότι εγώ καλός εσύ κακός; Δέν γνωρίζει ότι κατάκριση είναι να κατηγορούμε τον άλλον για κάτι πού κάνουμε και εμείς οι ίδιοι;

Εάν υπήρχε Ζωντανή Εκκλησία δέν θα έψαχνε ήδη για δουλειά μηχανικού; Δέν θα πάλευε ήδη με τόν ανταγωνισμό της κοινωνίας για να δείξει τήν αξία του, απομακρυσμένος από το καταφύγιο του δημοσίου όπου δείχνει την μεγαλομανία του, κατηγορώντας τούς Έλληνες ότι καταφεύγουν στη σιγουριά του δημοσίου;

Αγαπητέ χαιρετίσματα στη μαμά.

                      Αμέθυστος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από λίγο ως πολύ άσχετο με την ανάρτηση, ωστόσο παρακαλώ για τη βοήθειά σας, ει δυνατόν.

Δύο ερωτήσεις:
α) Οι πρώτες εντολές που έλαβε ο Μωυσής ήταν διαφορετικές από τις 10;
β) Μετά την πρώτη κάθοδο του Μωυσή, ο τελευταίος έβαλε τους Λευί να σκοτώσουν τους αδελφούς του. Γιατί αυτή η αυστηρότητα;

Ανώνυμος είπε...

H ταύτιση της Παναγίας με την Κάλι είναι αποκρουστική και βλάσφημη! Την βλέπουμε και στο βιβλίο "Ο βίος του Βιβεκανάντα" του Ρομαίν Ρολλάν όταν αναφέρει ότι ο Βιβεκανάντα προσκύνησε άγαλμα της Παναγίας λέγοντας "Και αυτή μητέρα είναι!" Ο Ινδουϊσμός τους έχει διαστρέψει τα μυαλά!
Η Κάλι απεικονίζεται συνήθως να πατάει πάνω στο πτώμα του Σίβα ενώ βρίσκεται σε παροξυσμό από τη θέα του φρέσκου αίματος!
http://www.pa-sy-a.gr/diarkhs_enhmerwsh/2009/06/04/15-00/kali.jpg
Η Κάλι είναι η σάκτι, δηλαδή η θηλυκή πλευρά του ερμαφρόδυτου Σίβα, του "θεού" της Καταστροφής και του χορού και πρώτου γιόγκι!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς υπαρχουν αρκετοί που τον παίρνουν στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Να αφοριστεί ο τύπος αυτός και να απομακρυνθεί απο την διδασκαλία άμεσα. Όπως και οι όμοιοι του.

Κάνετε λάθος. Κατάκριση είναι να κρίνεις απο εμπάθεια και να καταδικάζεις τον άλλον και όχι να κρίνεις απο αγάπη για κάτι που ίσως έχεις και εσύ.

Φώτης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Φώτη, δεν υπάρχει "καθαρή " κρίση,πάντα στο βάθος και από το ανομολόγητο βάθος,και για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με τον ψυχισμό του ανθρώπου,"κρίνει" η κατάκριση.Kαι, όλοι έχουμε απ'όλα,εδώ δεν χωράνε τα "ίσως".(eleni)

amethystos είπε...

@Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2010 7:52 π.μ.
Αγαπητέ μας φίλε να μάς συγχωρείς για την καθυστέρηση.
Στο βιβλίο του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης "Εις τον βίον του Μωϋσέως" γράφεται πως οι εντολές είναι ίδιες, και οι αδελφοί των Λευϊ τούς οποίους πρέπει να σκοτώσουν είναι οι λογισμοί τους, τούς οποίους άκουσαν και τους οδήγησαν στην ειδωλολατρεία.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως μπορεί και διδάσκει στη τάξη αυτός ο άνθρωπος! Δηλαδή τι συμβαίνει? Λέει άραγε στα παιδιά ότι δεν πιστεύει αυτά που διδάσκει?

amethystos είπε...

@Ανώνυμος 20 Μαρτίου 2010 11:03π.μ.
Αγαπητέ δέν διδάσκει την πίστη μας, διδάσκει την πίστη του, τυλιγμένη στη Θρησκειολογία και την επιστήμη. Οι διευθυντές που θα έπρεπε να τον ελέγχουν τον προσκυνούν σαν μοντέρνο, προοδευτικό και διάσημο. Αυτές είναι οι δύο ασθένειες πού διέλυσαν την Ελλάδα. Η διανοητική δουλεία στην μεγαλομανία.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Ναί, το μαυρόπαιδο ο Μέσκος! Ναι το δόλιο!
Ας κάνουμε προσευχή.
Ο Κύριος τον αγαπάει και αυτόν όπως αγαπάει όλους και τον καθένα ξεχωριστά.
Μόνο λυπάμαι τα παιδάκια που τον ακούνε...
Και βέβαια το Υπουργείο Παιδείας το ξέρει και ...χαίρεται!
Με τέτοιους πρώην παπάδες το έργο της κατεδάφισης επιταχύνεται!