Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Μερικές παρατηρήσε​ις ακόμα για τα σημερινά στο Σύνταγμα

Aνταπόκριση Κ.Τ.

Χαίρετε παιδιά

Επισυνάπτω ένα μικρό βιντεάκι που τράβηξα με το κινητό μου. Είναι τραβηγμένο στη 1:35. Έφτασα στην πλατεία Συντάγματος στη μία. Μπορείτε να δείτε σε διάφορες σελίδες τον κόσμο που είχε. Για παράδειγμα:

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/129948/paramenoun-sti-vouli-oi-diadilotes/

Αυτή είναι η ομάδα της «Σπίθας». Μπορείτε να ακούσετε τον Καραμπελιά στο τέλος του βίντεο να λέει: «θα γίνει το ανάθεμα σήμερα». Ήμουν εκεί δίπλα και η ώρα ήταν περίπου 1:15. Υπήρχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Σας το λέω αυτό γιατί δεν περίμενα να δω τόσους ηλικιωμένους, άντρες και γυναίκες. Είχαμε στήσει πηγαδάκια και συζητούσαμε ειρηνικά. Μεροκαματιάριδες, γιατροί και δικηγόροι, όλοι μαζί. Ήταν να νοσταλγεί κανείς την εκκλησία του δήμου που μόνο στα βιβλία διαβάζουμε γι΄ αυτό αλλά δεν το ζούμε. Θα 'πρεπε να συμβαίνει στις ενορίες μας βέβαια, αλλά ας μην το πιάσουμε τώρα αυτό!

Λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι από το κάτω μέρος της πλατείας, στην αρχή της Ερμού. Σύντομα μια διμοιρία ΜΑΤ ανέβαινε τρέχοντας την Όθωνος. Ο κόσμος στην Αμαλίας φοβήθηκε και διαιρέθηκε ενστικτωδώς σε δύο μεριές. Ένα τμήμα στράφηκε προς τη Μεγάλη Βρετάνια και το άλλο προς τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Εγώ ήμουν στο δεύτερο τμήμα και μάλιστα από αυτούς που έμειναν τελευταίοι. Δηλαδή στη διασταύρωση Αμαλίας και Όθωνος. Φθάνοντας η διμοιρία τελικά στην Αμαλίας, και ενώ ήμασταν όλοι αυτοί που σας περιέγραψα παραπάνω στοιβαγμένοι σαν τα πρόβατα στο μαντρί, και με τα νώτα στραμμένα στη διμοιρία, βλέπω έναν ΜΑΤατζή, γιγαντιαίων διαστάσεων, να ρίχνει δίχως τον παραμικρό δισταγμό στην καρδιά του πλήθους ένα δακρυγόνο. Έναν μεταλλικό κύλινδρο διπλάσιου μεγέθους από ένα κουτί αναψυκτικού. Μα και μόνο στο κεφάλι να «έβρισκε» κάποιον άνθρωπο! Δεν είδα κιόλας που ακριβώς κατέληξε. Ίσως είχε μυαλό αντιστρόφως ανάλογο των σωματικών του διαστάσεων.

Αν και μας έκαψε τα σωθικά και τα μάτια το αέριο - ποιος ξέρει, μπορεί να σκοτώνει και τα μικρόβια! - κάποιοι γυρίσαμε πίσω για να μην εγκαταλείψουμε το μέτωπο. Εκείνη τη στιγμή τράβηξα το βίντεο και όπως βλέπετε όλος αυτός ο κόσμος που υπήρχε πριν λίγα λεπτά στην Αμαλίας είχε σκορπίσει στους γύρω δρόμους σύμφωνα με το σχέδιό τους. Στη συνέχεια όπου κι αν βρισκόσουν γύρω στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια δε μπορούσες να αποφύγεις τα δακρυγόνα. Κάθε τρεις και λίγο, τσαφ, να σου κι ένα! Ήταν τόσα πολλά ώστε άκουσα μια φοβερή παρατήρηση από έναν δεκαεφτάχρονο: «Ε όχι ρε πούστη μου, στα δακρυγόνα πάνε τα λεφτά μας!» :-)))

Πάντως γίνεται ένα θεμελιώδες λάθος στρατηγικής, αν συμφωνήσουμε πως στόχος είναι το Κοινοβούλιο.

Όλο το «παιχνίδι» γίνεται κάθε φορά στον άξονα Ομόνοια - Σύνταγμα. Όποιος περάσει τον Εθνικό Κήπο με κατεύθυνση προς το Χίλτον θα νομίζει πως κάνει έναν περίπατο τον Αύγουστο στην άδεια Αθήνα. Στο Κολωνάκι πίνουν τον καφέ τους, στη Σόλωνος και στη Σκουφά κάνουν τα ψώνια τους, κλπ. Θα έπρεπε να κατεβούμε και από το Χίλτον προς τη Βουλή καθώς και από το Ζάππειο. Δηλαδή περικύκλωση. Απορώ γιατί δεν γίνεται αυτό το αυτονόητο.

Καλή συνέχεια σε όλους για όλα.

Κ.Τ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τ.

το βιντεο αυτο, των 25 δευτερ.

ειναι δικο σου;

Μυρμιδόνας

Κ.Τ. είπε...

Όχι Μυρμιδόνα, είναι από το νιουζμπιστ. Πάντως κάπου μ΄ έχει πιάσει ο φακός οπότε θα μου ανοίξουν φάκελλο! :-)

Έστειλα ένα άλλο που ίσως δεν ήταν εφικτό να το δούμε για τεχνικούς λόγους. Δείχνει την πλατεία, συγκεκριμένα την Αμαλίας, εντελώς άδεια έπειτα από την επιδρομή των ΜΑΤ με δακρυγόνα και χημικά, λίγα λεπτά μετά από το βίντεο του νιουζμπιστ που δείχνει τόσο κόσμο.
Βλέπεις κουκουλοφόρους εκεί; Ουδείς. Βγήκαν ξαφνικά καμιά δεκαριά από το μετρό(!!!) (ολοφάνερα ασφαλίτες!)και πέταξαν μερικές μολότωφ για να δώσουν έρεισμα στα ΜΑΤ να ανέβουν την Όθωνος και να διαλύσουν την συγκέντρωση. Αυτό ήταν το ηλίου φαεινότερο σχέδιο. Κι όλα αυτά αμέσως μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ! Αντί να μείνουν εκεί έφυγαν σαν να κάνουν παρέλαση! Εντολές «άνωθεν» βλέπεις. Γελοίο και θλιβερό θέατρο.
Ωστόσο μην παρασυρθείς να θεωρήσεις, όπως εσφαλμένα κάνουν πολλοί, πως όλοι οι κουκουλοφόροι είναι βαλτοί. Στο λέω μετά βεβαιότητος.
Και στο μεταξύ ΚΑΝΕΝΑ κανάλι δεν έδειξε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ! Και να πεις δεν είχαν! Όλες οι γύρω ταράτσες ήταν γεμάτες κάμερες! Έλεγα πως βλέπω «μόνο τις ειδήσεις» στην τηλεόραση. Μέγα λάθος! Πρέπει να μένει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κλειστή! Θεμελιώδες αυτό.
Δε σκέφτηκα μήπως έπρεπε να ψάξω στο ...Αλ ζαζίρα(!) για να δω μια πανοραμική άποψη της πορείας!

Κρ.Τ. είπε...

Κ.Τ.

Έξοχο άρθρο! Καταπληκτικό το ύφος σου! Μόλις τώρα βρήκα ένα σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα". Είναι στο http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4619707

Είναι κρίμα να μην σχολιάσουν τι έγινε στην πλατεία Συντάγματος προχθές οι περισσότερες ελληνικές εφημερίδες και τα ελληνικά δελτία ειδήσεων, λες και αυτό που συνέβη, ήταν ασήμαντο. Έλεος!

Καλή συνέχεια και σε σένα, Κ.Τ.

Κρ.Τ.