Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Τα «ιστορικά στελέχη» Tου Χρηστου Γιανναρα

πηγή : kathimerini.gr

Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα βουλευτές, έστω μετρημένοι στα δάχτυλα, ικανοί να βλέπουν πού έχει οδηγήσει τη χώρα ο πρωθυπουργός αρχηγός τους. Δεν γίνεται, είναι αδιανόητο. Τουλάχιστον όσοι χλευάστηκαν κάποτε για «πατριωτισμό», όσοι διακινδύνευσαν κομματικά υπερασπίζοντας τη νοημοσύνη τους, όσοι θήλασαν με το μητρικό γάλα αίσθηση εντιμότητας και αυτοσεβασμού. Δεν μπορεί να μένουν αμέτοχοι στον πανικό που απλώνεται σαν ρίγος στη χώρα.

Η εξουσιαστική ιταμότητα των υπαλλήλων της «τρόικας» δεν είναι συμπτωματική απρέπεια συμπεριφοράς. Είναι συνεπές αποκύημα του «κλίματος» των σχέσεών τους με την κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε: Επτά μήνες, από την επομένη της ορκωμοσίας του, ο πρωθυπουργός σεργιάνιζε στα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής ισχύος διαφημίζοντας την οικονομική χρεοκοπία της χώρας του, τη φαυλότητα, την ανυποληψία της. Και οι υποψήφιοι δανειστές ανέβαζαν συνεχώς τον πήχυ των τοκογλυφικών τους ορέξεων. Προτάσεις δανεισμού με ελάχιστο επιτόκιο, από τη Ρωσία και την Κίνα, τις απέρριπτε ασυζητητί – γιατί; Δεν το εξήγησε. Ωσπου ο δανεισμός από τις «αγορές» έφτασε να γίνει ανέφικτος και η χώρα παραδόθηκε «αυτονόητα» στην «τρόικα»: Υπέγραψε ο πρωθυπουργός την «άνευ όρων» παραίτηση (όλων μας) από κάθε μορφή εθνικής κυριαρχίας: οικονομική, εδαφική, υποδομών, παραγωγικών πηγών, εργασιακού δυναμικού, πολιτισμικών θησαυρισμάτων. Η πρόσφατη ξαφνική απαίτηση των άξεστων μανδαρίνων για 50 δισ. από την κρατική περιουσία ώς το 2015, συστοιχεί πλήρως με τη λογική του «Μνημονίου».

Συνεπέστατα, λοιπόν, το «κλίμα» των σχέσεων της κυβέρνησης με τους μανδαρίνους τούς επιτρέπει συμπεριφορές αφεντικών προς δουλικά: Τον Δεκέμβριο, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν απερίφραστα βεβαίωνε «επενδυτές» στο Λονδίνο ότι «χρέος και έλλειμμα ήταν προσχήματα, στόχος πραγματικός του Μνημονίου με την Ελλάδα είναι οι εργασιακές σχέσεις και οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις» («Κ» 14.12.2010). Και πριν από λίγες μέρες σε δημόσια «συνέντευξή» τους και οι τρεις Υπατοι Αρμοστές στο ελλαδικό προτεκτοράτο νουθετούσαν τους ραγιάδες να συγκρατούν τις οιμωγές τους από τον ανασκολοπισμό που υφίστανται («Κ» 12.2.2011). Τα νευρόσπαστα μαθητούδια - οικονομικό επιτελείο(!) της κυβέρνησης μοιάζει να συμπεριφέρονται στην τρόικα όπως οι πειθαρχημένοι εντολοδόχοι στους εκπροσώπους των εντολέων τους.

Στο τιμόνι της χώρας η γκροτέσκα φιγούρα. Πρωθυπουργός τόσο μειωμένων προσόντων και αδικημένης φυσικής σερμαγιάς που στην Ιστορία, το ξέρουμε όλοι, εμφανίζονται οι ανάλογοι μόνο για να συνοδέψουν μια σημαδιακή καταστροφή ή μια ανυπόφορη ατιμία. Αποκλείεται κάποιοι βουλευτές, κάποια «ιστορικά στελέχη» του κυβερνώντος κόμματος, να μην βλέπουν την ανεπάρκεια, να μην έχουν τεκμήρια για τον προκαθορισμό του μοιραίου ρόλου του. Εμείς, οι πολλοί, βυθιζόμαστε στον πανικό μόνο από τις εκτιμήσεις που μας επιτρέπουν οι ακατάσχετες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, η αμήχανη, στερεότυπη ταυτολογία του, τα παιδαριώδη ρητορεύματά του. Εκείνοι, τα στελέχη του κόμματος, πρέπει να ξέρουν τα αίτια που τους υποχρεώνουν σε ανοχή, σε σιωπή.

Φυγομαχούν και το πληρώνει η φτωχολογιά. Ποτέ, καμιά κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν εξουθένωσε τόσο μεθοδικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, τις ελπίδες και την αξιοπρέπεια του βιοπαλαιστή. Δεν αισθάνονται προσωπικά εκτεθειμένοι όσοι ταυτίζουν ή ταύτισαν το όνομά τους, τη ζωή και την τιμή τους, με τέτοιου «Σοσιαλισμού» Πανελλήνιο Κίνημα; Αν σπίθιζε ίχνος ευφυΐας (κυρίως: ίχνος ειλικρίνειας προθέσεων), ακόμα και τη διαχείριση του τοκογλυφικού Μνημονίου μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν σαν μοχλό για ρηξικέλευθεη σοσιαλιστική πολιτική: Να απαγορεύσουν αποτελεσματικά κάθε αντικοινωνική εκβιαστσική απεργία, απεργία «κοινωνικού κόστους» – όταν η δημοκρατία υπερασπίζει την κοινωνική δικαιοσύνη δεν φοβάται να κατεβάσει και τον στρατό. Να πατάξουν τους απεργούς της απληστίας, φορτηγατζήδες, φαρμακοποιούς, οδηγούς των κοινωνικών (μαζικών) μέσων μεταφοράς, τους γιατρούς που παζαρεύουν το λειτούργημά τους. Κοντολογίς, να στήσουν τίμιο κοινωνικό κράτος.

Τις προάλλες βρέθηκε, επιτέλους, Ελληνας δημοσιογράφος (όσο κι αν μοιάζει απίστευτο) με την τόλμη να θέσει στην τρόικα το ερώτημα που βράζει στο στήθος κάθε νοήμονα πολίτη: Γιατί οι τοποτηρητές των δανειστών μας επαγρυπούν με τόσο ζήλο και ακρίβεια για τα μέτρα που τσακίζουν τη φτωχολογιά (μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ, απελευθέρωση συμβάσεων εργασίας, αύξηση ορίου ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, συγχωνεύσεις σχολείων και χίλια δύο ανάλογα), αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ να ψελλίζουν λέξη για το αμείωτο όργιο χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος, ούτε λέξη για χαλινό στο αδιάντροπο «πάρτι» των αναρίθμητων υπαλλήλων της Βουλής, λέξη για μείωση των εσόδων (άμεσων και έμμεσων) των βουλευτών. Δεν αναφέρθηκε ποτέ η τρόικα στο ξετσίπωτο σκάνδαλο των χρυσοπληρωμένων μελών Δ.Σ. σε εταιρείες του Δημοσίου, πάντοτε πολυάριθμες. Δεν απαίτησε ποτέ να οδηγηθούν στο εδώλιο και να δικαιολογήσουν για ποια προσφορά έργου αμείβονταν επί δεκαετίες ως Κροίσοι οι τάχα και «σύμβουλοι» των εκάστοτε προέδρων της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, των Ελληνικών Πετρελαίων, του Βάμβακος και απειράριθμων άλλων αποφύσεων του κομματικού κράτους.

Ο Αναστάσιος Πεπονής, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Γιώργος Ρωμαίος, ο Γιάννης Καψής. Ταύτισαν τη ζωή τους και το όνομά τους με το ΠΑΣΟΚ, γόνιμα ή άγονα, δικαιωμένα ή αδικαίωτα. Πάντως, έφτιαξαν ο καθένας μιαν εικόνα μάλλον διαφοροποιημένη από τον παπανδρεϊκό αμοραλισμό, από το δόγμα του «όλα επιτρέπονται» για την ηδονή της εξουσίας, ακόμα και το ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας σε κάποιο Νταβός.

Σήμερα το παπανδρεϊκό δόγμα κυριαρχεί αυτονόητα σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Εχει εξαφανίσει τη διάκριση Αριστεράς και Δεξιάς, ακεραιότητας και φαυλότητας, ελληνικής (πολιτισμού) συνείδησης και μηδενιστικού «Διεθνισμού». Το πελατειακό κράτος, η χυδαία κομματοκρατία, συμπαίζει με την τρόικα για να περισώσει προνομίες. Οι «κομμουνιστές» μια γροθιά με τα «ρετιρέ», η Διαμαντοπούλου συνεχίζει την αποστολή της Γιαννάκου.

Και στο τιμόνι η γκροτέσκα φιγούρα, ο ολίγιστος των Παπανδρέου. Τα παρέδωσε όλα μεθοδικά στις «αγορές», με αντάλλαγμα να τον αφήνουν να παίζει με το παιχνιδάκι της εξουσίας. Αποκλείεται κάποια «ιστορικά στελέχη» να μην βλέπουν τι διακυβεύεται. Και είναι οι μόνοι που μπορούν αποτελεσματικά να δράσουν.

Aμέθυστος

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πωπω!!!

Οταν ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ο Χ.Γ. ... καλυτερα να ανοιξει η γη να σε καταπιεί!!

"...στο ελλαδικό προτεκτοράτο νουθετούσαν τους ραγιάδες να συγκρατούν τις οιμωγές τους από τον ανασκολοπισμό που υφίστανται.."

"Και στο τιμόνι η γκροτέσκα φιγούρα, ο ολίγιστος των Παπανδρέου.."

**********************************

Καλυτερα να σε βρίζει ο Χ.Γ., παρα να σε ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ!

Μυρμιδόνας

Κ.Τ. είπε...

Η ερώτηση του δημοσιογράφου (από το κανάλι «κόντρα», νομίζω) προς τους τρεις αντιβασιλείς (όχι, απ΄ το '21 είναι αυτό, τα μπέρδεψα) απ΄ την τρόικα ήθελα να πω, έμεινε ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναπάντητη! Ούτε η παραμικρή νύξη. Σαν να μην έγινε! Άκουσαν την ερώτηση από τους μεταφραστές, κατέβασαν τα ακουστικά τους, αλληλοκοιτάχτηκαν, χαμογέλασαν κι άρχισαν να λένε κάτι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετο!

Είναι ζήτημα ημερών να μπει σε χρήση η μακάβρια εφεύρεση του κυρίου Guillotine!

Κ.Τ. είπε...

Μια συμπλήρωση. Εννοούσα τον δημοσιογράφο για τον οποίο γίνεται λόγος στο άρθρο του Χ.Γ. και που ρώτησε για το αν έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο για περικοπές από τις απολαβές των βουλευτών κλπ. Στο άρθρο του Χ.Γ. δυστυχώς αυτή η περιφρονητική στάση των τροϊκανών δεν αναφέρεται διόλου. Ίσως δεν είχε την πληροφόρηση.

Ο θλιβερός ο ΓΑΠ έχει μετατραπεί σε σάκο ρητορικής όπου επιδέξιοι ρήτορες αναμετρούν τις επιδόσεις των χτυπημάτων τους!

amethystos είπε...

Γειά σου φίλε Κ.Τ. δέν γνωρίζουμε με ακρίβεια αλλά νομίζουμε ότι ο Χ.Γ. δέν διαμαρτυρήθηκε γιά τήν εκπομπή τού Σκάϊ. Άν γνωρίζεις πές μας. Διότι νομίζουμε ότι είναι ο μόνος κατάλληλος νά απαντήσει, ο μόνος πού έχει τό κύρος νά απαντήσει. Άν η κοινή ιδιοκτησία Καθημερινής καί Σκάϊ τόν εμποδίζει, τότε...

amethystos είπε...

Φίλε Μυρμιδόνα όπως γράψαμε καί σ΄τον Κ.Τ. ο Γιανναράς είναι ο μόνος πού θα μπορούσε νά αποστομώσει τόν Βερέμη! Γιατί δέν τό κάνει όμως; Ο Παπανδρέου είναι εύκολος στόχος. Είναι πολύ περίεργη η σχέση τών Ελλήνων μέ τό Γιανναρά. Φροϋδική θά λέγαμε. Δές τόν π.Μεταλληνό πχ, γράφει σέ ένα πρόσφατο κείμενο σχετικά μέ τον διαφωτισμό καί τούς κολλυβάδες. Καί χρησιμοποιεί τό Γιανναρά γιά στήριγμα, ενώ είναι ο πρώτος πού γνωρίζει τόν πόλεμο τού Γιανναρά εναντίον τών κολλυβάδων.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,

εχεις δίκαιο να αναρωτιέσαι γιατι ο Χ.Γ., ενω μπορεί δεν μιλαει για το 1821 κατά Βερέμη!

*******************************

Ενα μικρό ελαφρυντικό:

Ισως περιμενει να τελειώσει η προβολή ολων των επεισοδίων, για να εχει ολοκληρωμένη άποψη!

Μονο αυτό τον σώζει!

*******************************

Οσο για την 'φρουδική' σχεση με τον Χ.Γ. - σκεφτομαι το εξης:

ισως καταβάθος αρκετοί ζηλεύουνε τον Χ.Γ., διοτι ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟΤΕ, πριν 50 χρονια...κάτι, που σημερα ακομα δεν τολμουνε οι περισσότεροι:

να σπάσουνε τα αρρωστημένα δεσμά με την "θρησκεια' και επιτελους να δουνε την Ορθοδοξια 'κατάματα'!

"Θελει ΑΡετή και ΤΟΛΜΗ" οχι μονο η Ελευθερία, αλλα και ο Ορθόδοξος τρόπος ζωής!

Ποιος εχει ομως τα 'κότσια';

*********************************

Σωστα γραφεις Αμέθυστε:

Αν ο μονος λογος που δεν μιλα ο Χ.Γ. ειναι επειδή 'φοβάται' τον εργοδότη του....τότε αυτο ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Υ.Γ.:

Κ.Τ., χάρηκα που σε ξαναειδα!! Μαλλον σε ξανα-διάβασα! :)

Μυρμιδόνας

Manitari tou Bounou είπε...

Γράφει ο φιλόσοφος του σαλονιού και τρόφιμος των υποστηρικτών της κατοχής Λαού και Χώρας:

"... Να απαγορεύσουν αποτελεσματικά κάθε αντικοινωνική εκβιαστική απεργία, απεργία «κοινωνικού κόστους» – όταν η δημοκρατία υπερασπίζει την κοινωνική δικαιοσύνη δεν φοβάται να κατεβάσει και τον στρατό...."

Ότι ενδιαφέρον έγραψε σ΄αυτό το άρθρο βρίσκεται υπό αίρεση μιας και επικαλείται το "στρατό"
Επιζητά "χούντα" ή συνειδητοποίηση και ενεργό συμμετοχή του λαού που χτυπιέται; Επιλέγει το πρώτο.

Καλύτερα να κρυβόταν στο δωμάτιό του στο "μαρτύριο της σιωπής". Έχει αρχίσει τελευταία να είναι ΚΑΙ επικίνδυνος...

Ανώνυμος είπε...

Μανιτάρι του Βουνού,

αγαπητέ φίλε...

...και στην Αίγυπτο ανέλαβε ο στρατός!

Δεν νομιζω να ζητά 'χούντα' ο Χ.Γ.

*********************************

Βρες μου εναν Έλληνα 'Μανιτάρι του Βουνου' - εκτος τους Κουμουνιστές, εναν Έλληνα ηλικιας 50 ετων και άνω...που θα σου μιλησει ασχημα για την Χούντα!

Απο οτι ακουω, διοτι εγω τοτε ημουνα μικρός...η Χούντα εβαλε καποια πραγματα σε τάξη!

Τεσπα.
Μεγαλο το θεμα.

Απλα νομιζω οτι δεν μιλαει για Χούντα ο Χ.Γ. - διοτι στα βιβλια του αναφερεται πολλακις 'κατα των Συνταγματαρχων της 7ετιας".

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Φίλε Manitari tou Bounou ο Γιανναράς παρουσιάζει τεράστια κενά τελευταίως. Μέ ποιά λογική εφαρμόζοντας τό Μνημόνιο, δηλ. αφαιρώντας τά χρήματα από μισθούς καί συντάξεις πού κάνουν τή ζωή ανεκτή, πρέπει νά απαγορευθούν οι διαμαρτυρίες.
Εργάστηκε γιά πάρα πολλά χρόνια στήν Ελβετία καί είναι ΚΑΘΑΡΟΣ. Καί ευτυχώς πού αυτή του η ψυχολογική προκατάληψη τόν εκθέτει, διότι μέσα από τήν κρίση, έχει ανοίξει τήν ομπρέλλα του, καί θέλει νά περάσει άβρεχος. Δυστυχώς, θά μπορούσε νά είναι πιό χρήσιμος.
Ευχαριστούμε γιά τήν ευκαιρία πού μάς έδωσες.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε,
Μανιτάρι του Βουνού

αγαπητοί φίλοι...

Δεν νομιζω ο Χ.Γ. να εννοει αυτο που 'εγραψε':

Γραφει ο Αμέθυστος:

"...με ποιο δικαιωμα...πρέπει νά απαγορευθούν οι διαμαρτυρίες".

**********************************

Ο Χ.Γ. δεν λεει να μην εχει το δικαιωμα ο λαος να διαδηλώσει!!!

Λιγα 'πύρινα άρθρα' εχει γραψει ο Χ.Γ. κατα της Κυβέρνησης;
Κατα των πολιτικών;

Τους 'υβριζει' καθημερινά!

*********************************

Άλλο πράγμα εννοει ο Χ.Γ., και δεν ξερω αν εχει και τοσο αδικο:

Οταν π.χ. στην Αθηνα...50 άτομα κλεινουνε το κέντρο της πολης... π.χ. αντιπρόσωποι των Φαρμακειων, των γιατρων, των Μεγαλοδικηγορων...

...με ποιο δικαιωμα αυτοι οι 50 ταλαιπωρουνε για ωρες χιλιαδες πολιτες που θελουνε να πανε στην δουλεια τους;

********************************

Επισης τα καταστηματα στο κεντρο της Αθηνας 'κλεινουνε', απο τις καθημερινες απεργιες του ΠΑΜΕ και του Συνασπισμου...και ο κοσμος χανει την δουλεια του...

**********************************

Ο Χ.Γ. δεν λεει να μην εχει ο κοσμος το δικαιωμα να βγει στον δρομο.

Νομιζω πρεπει να προσεξουμε αυτην την λεπτη διαφορά...

Μυρμιδόνας

Ανώνυμος είπε...

Επισης, με το ιδιο σκεπτικό, ο Χ.Γ. ειναι κατα των ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ στα Παν/μια...

....διοτι τις εκμεταλλευονται οι αριστεροι...ουρλιάζοντας διαφορα άσχετα με την Παιδεία συνθήματα!

Μαλλον θελει να πει ο Χ.Γ.:
"να μπει μια τάξη".

"Επειδή εχουμε ΔΗμοκρατια, δεν σημαινει, οτι όποτε γουσταρω, κατεβαζω το τρακτερ μου στην Εθνικη Οδο..κλεινω τα Τεμπη, και βουλιάζω την χώρα σε 'οικονομικο' μαρασμο...και διεθνη διασυρμο"!

Θυμαμαι, που πολυ σωστα εγραψε ο Χ.Γ. κατα των ΥΠαλληλων της Ακρόπολης αλλα και του Αεροδρομιου στα Σπάτα...

..δεν μπορουνε να απεργουνε και να διαδηλώνουνε 'όποτε τους κανει κεφι'!

Αυτα βλεπουνε οι ξενοι Τουριστες και φευγουνε οργισμένοι απο την ΕΛλάδα!

Ο άλλος ηρθε 5.000 χλμ. μακρια, να δει την Ακρόπολη...και οι υπάλληλοι απεργουσανε!

και παει λεγοντας.

ΝΟμιζω αυτο εννοει ο Χ.Γ. οταν λεει 'να μην διαδηλωνει' ο κοσμος.

Μυρμιδόνας

Manitari tou Bounou είπε...

@ Μυρμιδόνας

"Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου..."

@ Αμέθυστος

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Είναι ΚΑΘΑΡΟΣ, αλλά και άβρεχος. Είναι ΗΘΙΚΟΣ, αλλά όχι ως άσωτος, αλλά ως ο μεγάλος αδελφός.

Κ.Τ. είπε...

Είναι αλήθεια πως σε κάθε επιφυλλίδα του Γιανναρά των τελευταίων εβδομάδων περιμένω να δω έστω και κάποια σπόντα για το βδέλυγμα του Σκάι. Δεν έχω μάθει να έχει πει κάτι κάπου αλλού. Θα κυκλοφορούσε. Ο Μυρμιδόνας έβαλε τον καλό λογισμό και είπε πως ίσως περιμένει το τέλος για να μιλήσει. :)
Βέβαια μόνο λίγα δεν είδαμε ως τώρα και δεν περιμένουμε να αλλάξει κάτι στο τέλος!
Κι αυτή η Παπανδρεοκαραμέλα έχει μπαγιατέψει. Αν μαζέψουμε το πόσες φορές έγραψε το «ολίγιστος» στα άρθρα των τελευταίων χρόνων(!) θα φτάσουμε σε τριψήφιο νούμερο! Εντάξει στην αρχή. Το είδαμε, γελάσαμε, φτάνει.
Χώρια που φαντάζει πολύ αφελές το σχήμα που προτείνει: ότι δηλαδή κάποια «ηγετικά στελέχη» του πασόκ μπορούν να κάνουν κάτι.
Η πρόσφατη ανάρτηση με την έρευνα του Βαφειάδη (κι αν είναι αλήθεια αυτά με τα περί απόλυσής του από την... Καθημερινή!) για τα της Βουλής είναι ό,τι καλύτερο έχουμε προς το παρόν νομίζω. Ίσως και ο διάλογος με αφορμή αυτά που έγραψε η Ζούνη και που καθιστά με τον πιο σαφή τρόπο ότι το καζάνι βράζει και μάλλον περισσότερο απ΄ όσο μπορούμε να φανταστούμε!

Μυρμιδόνα βλέπω σχεδόν καθημερινά για λίγα λεπτά τις αναρτήσεις και τα σχόλια. Τα παλαιοσλαβικά και τα βουλγαρικά έμειναν για την εξεταστική. Βαβέλ! :)

Αμέθυστε πιο είναι το κείμενο του Μεταλληνού που αναφέρεις; Έχω καιρό να πάω στις συναντήσεις του στον άγιο Αντύπα επειδή έχω μάθημα την ίδια ώρα. Θα πάω όμως κάποια μέρα και θα μεταφέρω ρεπορτάζ! :)

amethystos είπε...

Κ.Τ. καλό διάβασμα. Άν δέν κάνουμε λάθος στό τέλος αυτοί τής Βαβέλ τρελλάθηκαν. Δέν συμφέρει ούτε εσένα, ούτε εμάς.
Αυτό τό ολίγιστος, μάς θυμίζει αυτό πού λένε οι δεσποτάδες : μέ ανύστακτο ενδιαφέρον.
Κάποια στιγμή στή ζωή λέμε "τά Σά εκ τών Σών", κάνουμε τή θυσία μας, δίνουμε πίσω στό λαό αυτά πού μάς έδωσε τόσα χρόνια. Τιμή καί δόξα. Αλλά θέλει νά τά πάρει μαζί του !!!!!!
Δέν έχει ακούσει γιά τό 1.80, πού δικαιούμαστε όλοι μας.
Επρεπε νά είχε βγεί στόν αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Τ.

το κειμενο ειναι το εξης:

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011
H πρόκληση του διαφωτισμου και οι Κολυβαδες

http://trelogiannis.blogspot.com/2011/02/h.html

********************************

Κ.Τ.

πες μου την γνωμη σου γιαυτο που προτεινει ο Χ.Γ.:

Να διαλυθει η Βουλη
να κληθει Εθνοσυνελευση οπως εγινε το 1821

η οποια θα απαρτίζεται εκτος απο Πολιτικους!

Μυρμιδόνας

amethystos είπε...

Manitari tou Bounou τό είπες τέλεια! Σάν Μεγάλος Αδελφός, σάν αρχηγός. Καί ενώ ο Πατέρας στήν Εαυγγελική περικοπή λέει : γιά νά ευφρανθούμε, ο μεγάλος αδελφός λέει : γιά νά ευφρανθώ!!! Καί σάν Big Brother, δέν έχει πάρει θέση ούτε γιά τήν κάρτα.
"Εγώ κρίνω. Δέν ήρθα νά κάνω τίποτε άλλο" !!!

amethystos είπε...

Φίλε Μυρμιδόνα άς τό δούμε τό θέμα σύμφωνα μέ τό λόγο του. Σέ όλες τίς επιφυλλίδες απευθύνεται στήν εξουσία ή προτείνει καινούρια εξουσία. Δές τό λόγο τόν δικό μας, τών μπλόγκς. Μιλάμε ό ένας στόν άλλον, αρχίζει νά δημιουργείται Λαός. Είμαστε λαός. Βρίζουμε, βριζόμαστε. Κάποια στιγμή θα πάρουμε τά όπλα. Ο Γιανναράς θά μιλάει κάπου στήν Αμερική. Δέν είναι μέρος τών Ελλήνων, ούτε τών Χριστιανών. ΧΑΘΗΚΕ.

Κ.Τ. είπε...

Ευχαριστώ Αμέθυστε. Σωστά, δεν είναι να παίζει κανείς με τη Βαβέλ! Δείτε πάντως και κάτι ευχάριστο από την Εσπερία, αν δεν το ξέρετε. Ένας φίλος μου το έστειλε πριν λίγο:

http://www.enimerwsi.com/2010/07/blog-post_8406.html

Και στη Ρωσία υπάρχει ανάπτυξη του βυζαντινού μέλους και ζωγραφικής στη θέση της γλυκερής τετραφωνίας και δυτικότροπης ζωγραφικής. Κάποτε είχαμε εξελληνίσει εκ των ένδων τους κατακτητές. Σήμερα ακόμα ψαχνόμαστε για το που ανήκουμε.

Δείτε θέμα που έβαλαν σε διαγωνισμό (τον μοναδικό που «τρέχει» τώρα) στο πανεπιστήμιο:

http://www.slavstud.uoa.gr/fileadmin/slavstud.uoa.gr/uploads/ANAKHNOSEIS/2011/Diagonismos_ebraikoi_topoi_ar1011015168.pdf

Μα τι στο καλό; Βαλτοί είναι ή εγώ έγινα παρανοϊκός; Άλλο θέμα δεν είχαν να βάλουν; Έτσι εκκολάπτονται οι Βερέμηδες! Και να μην πιστεύεις, αρχικά, σε αυτό που γράφεις, αν το κάνεις για τα χρήματα, στο τέλος θα το πιστέψεις! Δε χρειάζεται να είσαι Τσόμσκι για να το σκεφτείς αυτό!
Οι ξένοι μελετούν τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας και εμείς βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας!

Κ.Τ. είπε...

Δεν είχα δει τα τελευταία σας σχόλια όταν έστειλα το δικό μου. Μυρμιδόνα το τελευταίο σχόλιο του αμέθυστου (αυτό που τελειώνει με το «ΧΑΘΗΚΕ») νομίζω μας καλύπτει!

Θέλει καρδιά για να μοιάσουμε στον άσωτο της παραβολής. Εκείνος ήλθε εις εαυτόν. Άμποτες και στα δικά μας!

amethystos είπε...

Κ.Τ. πάρε μέρος!!! Ξέρεις τί είναι νά πάρεις 1500 ευρώ από Εβραίους, μέρες πού είναι.
Άν θές βοήθεια είμαστε έτοιμοι.

Ανώνυμος είπε...

"K.T. for president"!

Και εγω θα βοηθήσω Κ.Τ. - όπου μπορώ!

Εμενα ομως...τι μισθό θα μου δίνεις; :))))

******************************

Άμέθυστε, Κ.Τ.

σωστά τα λέτε!

Δεν ειπα ποτέ οτι ο Χ.Γ. ειναι άγιος.

Ομως βρέθηκε κανείς απο τους "επώνυμους" Διανοούμενους να τον βοηθήσει ποτέ;

Ο Χ.Γ. δεν ειναι κυριολεκτικά 'φωνή βοώντος εν τη ερήμω';

*****************************

Βέβαια, εχετε δίκαιο οταν γραφετε, οτι ενας Χ.Γ. θα επρεπε να κανει περισσότερα!

Να 'προτάσσει τα στήθη' του εν ανάγκη!

Εγω συνεχίζω να πιστευω, οτι αν γινει Νεο ΣΥνταγμα, και ΕΘνοσυνέλευση, ο πιο κατάλληλος ΈΛληνας για Πρόεδρος θα ειναι ο Χ.Γ.!

ΜΠορει στην Ορθοδοξια να εκανε λαθη, ομως την Ελλάδα την εχει μεσα στην καρδιά του!

Μυρμιδόνας

Κ.Τ. είπε...

Μυρμιδόνα σ΄ ευχαριστώ για το άρθρο του Μεταλληνού. Μόλις τώρα το διάβασα. Κατατοπιστικό και περιεκτικό. Δε βλέπω, πραγματικά, το λόγο της επίκλησης του Γιανναρά ως αυθεντία στο συγκεκριμένο σημείο, δεδομένης της στάσης του!

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.
Ο Χ.Γ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΙΤΙΣΤΑΣ ΑΣΤΟΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ''ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΚΡΙΣΙΑ''ΤΟΥ ΠΟΠΟΛΟΥ,ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ''ΑΡΙΣΤΩΝ''ΚΑΙ''ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΩΝ''ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ.ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ π.χ.ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΧΟΡΟΠΗΔΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΟΛΙΓΙΣΤΟΥΣ''.
ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΒΕΡΕΜΗ.ΤΟ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΓΑΠ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΟΜΩΣ?
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Aslan,

γραφεις, ωσαν να λες το προβλημα στην χώρα το δημιουργησε ο Χ.Γ.!

Ηρεμηστε λιγο βρε παλληκάρια!

Οταν ο Χ.Γ. φωναζε μονος του, απο το 1980 - οτι βλεπει την καταστροφη της Ελλαδος να ερχεται - ολοι μας κοιτουσαμε πως να τα οικονομήσουμε απο το ΠΑΣΟΚ που μοιραζε τοτε χρηματα - και τι ωραια που ειναι η ζωή!

******************************

Τον Βγενόπουλο δεν τον 'παινεψε', επειδή ο Βγενόπουλος εχει φράγκα!

Αλλα, μετα την συνέντευξη που εδωσε ο Βγενοπουλος στους "Φακελους" του Παπαχελα (ετυχε να την δω και εγω) -

μετα την επομενη βγηκε ο Χ.Γ. και ειπε για τον Βγενόπουλο:

"Επιτελους ενας Ελληνας που λεει τα πραγματα με το όνομα τους! Επιτελους ενας Ελληνας που δεν μιλαει την ξυλινη γλωσσα. Που εχει μυαλο, εχει μορφωση, εχει χρηματα, ισως ειναι μια εναλλακτική λυση;".

**********************************

Τον Χ.Γ. βρηκατε να ΣΤΑΥΡΩΣΕΤΕ;

Απο ολους τους Έλληνες, ο Χ.Γ. σας φταιει για όλα;

Βγηκε κανεις απο εμας να υποστηριξει τον Χ.Γ.;

Γεννάει η μητερα Πατρίδα καθε μερα τέκνα σαν τον Χ.Γ.;

Για να συνελθουμε λιγο ολοι μας!

***********************************

Αυτη ειναι η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ!

Μην δουμε εναν Σωκρατη, παμε να τον δηλητηριάσουμε!
Μην δουμε εναν Κολοκοτρώνη, τον χώνουμε φυλακη!

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ σαν Ελληνες!

**********************************

Η μονη κατηγορια που δεχομαι κατα του Χ.Γ. ειναι αυτη που εγραψε πιο πανω και ο Αμέθυστος:

Θα μπορουσε να κανει κατι περισσοτερο ΤΩΡΑ, αυτην την στιγμη, απο το να γραφει επιφυλλιδες!

Πρωτος εγω εγραψα εδω στο ιστολογιο του Αμέθυστου, την επομενη της πρωτης εκπομπης του '1821':

Να φυγει ο Χ.Γ. απο την Καθημερινη, να παει σε αλλη εφημεριδα!

********************************

Ουφ...με κανετε πρωι πρωι να σας μαλωνω!

:)

Μυρμιδόνας