Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ.

Πηγή : Τρελο-Γιάννης

Το παιδί των Λουλουδιών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» (13/11/2011) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και απαντώντας στο ερώτημα «Ποιά πρέπει να είναι η ποιμαντική της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στους ετεροδόξους και στους αλλοθρήσκους;» απάντησε: «Κατανόησις, διάλογος, αλληλογνωριμία, αγάπη! Αν δεν είμεθα όλοι αδελφοί εν Χριστώ ακόμη, είμεθα όμως αδελφοί κατά την αδαμιαίαν φύσιν μας και τούτο υποχρεούμεθα να το ενθυμούμεθα. Η έλλειψις της κοινής πίστεως δεν αίρει την υποχρέωσιν της αγάπης...
Τουναντίον μάλιστα. Η αποστολική παραγγελία «παρακαλώ υμάς κυρώσαι εις αυτόν αγάπην» (Β Κορ. 2: 8) ισχύει όχι μόνον δια τους οικείους της πίστεως αλλά δια πάντα άνθρωπον. Άλλωστε, η Εκκλησία είναι μία κρήνη. Η κρήνη ποτίζει αδιακρίτως τους προσερχομένους χωρίς να ερωτά ούτε την θρησκείαν των ούτε την εθνικότητά των. Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης εδέχετο αδιακρίτως Χριστιανούς και Μουσουλμάνους ασθενείς, τους ηυλόγει, προσηύχετο υπέρ αυτών και τους εθεράπευε. Πολλαί γυναίκες μουσουλμανίδες ετεκνοποίησαν δια των ευχών του. Ούτω τον εσέβοντο Ρωμηοί και Τούρκοι και εδοξάζετο δια της αγάπης του το όνομα του Θεού. Περαιτέρω: Εάν δεν διαλεχθώμεν μαζί των, πως θα τους γνωρίσωμεν; Πως θα μας γνωρίσουν; Πως θα ακούσουν λόγον περί της εν ημίν ελπίδος; Με την διανομήν προπαγανδιστικών φέϊγ-βολάν ούτε ο Χριστός φανερούται, ούτε το ευαγγέλιον της αληθείας αποκαλύπτεται. Χρειάζεται ανθρωπίνη σχέσις και επικοινωνία!».


Σχόλιο: Η Εκκλησία Βαρθολομαίε δέν είναι απρόσωπη κρήνη, ποιός στο σφύριξε; Οι Σούφι το ονειρεύονταν σαν κρήνη το θεϊκό κέντρο. Σε χάλασαν οι διαθρησκειακοί διάλογοι.
Βαρθομολαίε με την αδαμιαία φύση μας, δέν είμαστε αδελφοί, είμαστε εχθροί. Ο Κάϊν σκότωσε τον Άβελ. Είμαστε βουτηγμένοι στο σκότος. Γι'αυτό ενσαρκώθηκε ο Κύριος. Δέν θα μπορέσεις ποτέ να τον καταργήσεις. Δέν είμαστε η συνέχεια της Εβραϊκής θρησκείας, όπως πολιτεύεται ο Ζηζιούλας. Είμαστε η συνέχεια της θρησκείας των προφητών και της Θεοτόκου, του Προδρόμου. Ποτέ ο Κληρικαλισμός στον οποίο ανήκεις δέν θα γίνει Εκκλησία.
Προσπαθείς ματαίως να καταργήσεις την μετάνοια, αλλά ο άνθρωπος χωρίς μετάνοια, είναι νεκρός.

Αμέθυστος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνειδητοποιείς ότι είσαι άσχετος;

amethystos είπε...

Μπορείς νά μέ βοηθήσεις σέ παρακαλώ;;;