Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Εκχώρηση κυριαρχίας της Ελλάδας απαιτεί η Γερμανία


Πηγή : Τρελο-Γιάννης

Μόλις την Παρασκευή ο Φ. Ρέσλερ ο Γερμανός υπουργός, δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να υπάρξει επίτροπος στην Ελλάδα ο οποίος θα ελέγχει τα πάντα. Μετά τη νέα δανειακή σύμβαση οι δανειστές θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν τα λεφτά τους, είτε σε μετρητά είτε μέσω της δημόσιας περιουσίας.

Έρχεται λοιπόν και η γνωστή για τα παιχνίδια της αλλά πάντα έγκυρη εφημερίδα Financial Times για να επιβεβαιώσει το σενάριο. Με πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι

η γερμανική κυβέρνηση θέλει από την Ελλάδα να εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία επί του καθορισμού της φορολογικής πολιτικής και των δαπανών σε ένα «δημοσιονομικό επίτροπο» ως αντάλλαγμα για το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό δηλαδή που φαινόταν ως αστείο πριν μερικούς μήνες κάποιοι το επαναφέρουν ως όρο για το νέο δάνειο. Η εφημερίδα αναφέρει ως πηγή της είδησης

αξιωματούχους των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης που απαρτίζουν τη λεγόμενη «ομάδα εργασίας του ευρώ». Ένα κείμενο της επιτροπής αναφέρει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να τεθεί υπό αυστηρή καθοδήγηση και σύστημα ελέγχου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δημοσιονομικός επίτροπος θα είχε την εξουσία άσκησης βέτο επί αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, εφόσον αυτές δεν συνάδουν με τους στόχους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές.

Επίσης, θα αναλάμβανε την ευθύνη εποπτείας όλων των μεγάλων τομέων δαπανών της ελληνικής κυβέρνησης.

«Με βάση την απογοητευτική συμμόρφωση μέχρι στιγμής, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ορισμένο χρονικό διάστημα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Για να επιμένουν τα σενάρια περί γκαουλάιτερ στην Ελλάδα κάτι τρέχει, αυτό είναι σίγουρο.

Μήπως εμείς οι αφελείς να ξαναρωτήσουμε τον κ. Παπαδήμο;

Θα διαπραγματευτείτε ως Έλληνας κι όχι ο τραπεζίτης κ. πρωθυπουργέ; Η δουλειά που σας καθορίστηκε δεν ήταν να χρησιμοποιήσετε τις γνωριμίες σας για το καλό της Ελλάδας;

Και να θυμίσουμε και μια εικόνα από τη Γερμανική κατοχή. Εκτός από τους αξιωματικούς ναζί υπήρχαν και οι συνεργάτες των Γερμανών, με ή χωρίς κουκούλα.
Στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν πιο… σύγχρονες μορφές δοσιλογισμού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: