Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η Αριστερά της Υποτέλειας και των Εφοπλιστών είναι Εδώ…


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Πλατφόρμα και Τι Πλατφόρμα!
Με τα φτερά στο πάτωμα… WOW!

H κυβέρνηση εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες σαν εξιλαστήριο θύμα του IMF και της ΕΚΤ. Κρύβει πολλά όμως και για άλλα έχει άγνοια…
Ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται ότι η Ελληνική πλευρά καταθέτει προτάσεις (μετά απο 4 μήνες όμως) αλλά το ΔΝΤ και η ΕΚΤ διαφωνούν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μη προχωράει η συμφωνία. Τρίχες.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γιάννη Δραγασάκη μιλούν με τον Μάριο Ντράγκι και αφήνουν να διαρρεύσει, ότι η ΕΚΤ θα παρέχει ρευστότητα στις Ελληνικές συστημικές τράπεζες μέσω  του μηχανισμού ΕLA και ότι ακόμη η ΕΚΤ θα δεχτεί αναγκαστικά Ελληνικά ομόλογα για να μη καταστραφεί δήθεν η Ευρωζώνη απο την εισαγωγή του IMF στο νέο παιγνίδι των δανειοδοτήσεων της Ελλάδας, κάτι του οποίου τα θεμέλια έθεσε ο ΓΑΠ. Οι Γερμανοί θέλουν SWAPS αλα Σημίτη μόνο με αυτούς… (τα γατάκια)
Η αξία των CDS των δανείων (15%) απο την EKT θα παρακρατάται απο τα δάνεια που δίνει η ΕΚΤ στην Ελλάδα και όταν αυτά αποπληρώνονται; Aυτά τα δις ευρώ επιστρέφουν ποτέ στην Ελλάδα; Δεν το βλέπω και δεν άκουσα ποτέ κανένα να συζητάει κάτι για αυτό και αυτό κάτι σημαίνει… (τα γατάκια)
Τα CDS των δανείων απο το IMF, ποιός τα χρεώνεται; H Κριστίν Λαγκάρντ;
Eίναι πολλά τα δις που δεν έχει δεί κανείς. O Δρ. Σόιμπλε γνωρίζει κάτι; O Μάριο Ντράγκι ίσως; Η Τρόικα;
Έχουμε και την περίπτωση Παναγιώτη “Προσκυνητή” Λαφαζάνη – Καμμένου – Τσοτσορού (δύο υποθέσεις)
  1. Λαφαζάνης – Nαυπηγεία: Σωστό είναι να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν τα ναυπηγεία αλλά με παραγωγικό τρόπο. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα έπρεπε να θυμάται τις δικές του διαμαρτυρίες στη Βουλή για τα ναυπηγεία του Νεωρίου, όπου ο ιδιοκτήτης χρώσταγε 12,5 εκ ευρώ στο IKA. Τα έχει πληρώσει αυτά τα χρήματα στο ΙΚΑ o πρώην διευθυντής της ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά; To υπ. Άμυνας τί έχει να πεί για αυτό; Πολλά λεφτά έχει ο ιδιοκτήτης (γατάκι) και κάποτε έφτειαχνε και ακτοπλοϊικά σκάφη για τη Βενεζουέλα. Μετά θα βρίζουν το IMF οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Στις ΗΠΑ θα τα ξέρουν αυτά και πολλά άλλα…
  2. Λαφαζάνης – Τσοτσορός (απο το Σκάι του εφοπλιστή Αλαφούζου στα ΕΛΠΕ): Δεν ξέρω γιατί το Σκάι επιτίθεται τόσο πολύ στο ΣΥΡΙΖΑ και τί κρύβεται πίσω απ αυτό. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάτι θα ξέρει. Θεωρώ λάθος και ζημιογόνο για τη χώρα πάντως την επιλογή Τσοτσορού στη διεύθυνση των ΕΛΠΕ και τον ίδιο ανεπαρκή για τη θέση αυτή. Δεν ξέρει ούτε τι είναι μεθάνιο. Δεν έχει αντίληψη της τεχνολογίας, όπως και κάθε οικονομολόγος. Ίσως ο Λάτσης να ξέρει κάτι. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα έπρεπε να ξέρει ότι στα ΕΛΠΕ πρέπει να μπαίνουν άνθρωποι που να έχουν γνώσεις τεχνολογίας πετρελαίων και να αντιλαμβάνονται απο συμβόλαια. Σε μια κρίσιμη στιγμή ποιόν θα ρωτήσει ο Τσοτσορός για τα συμβόλαια των ΕΛΠΕ, τον νομικό σύμβουλο του Λάτση; Θυμάστε τη περίπτωση Μανιάτη στο ΥΠΕΚΑ με τα συμβόλαια; Ο διορισμός Τσοτσορού κατά τη γνώμη μου στη θέση αυτή είναι σκάνδαλο. Τα ΕΛΠΕ δεν είναι τηλεοπτικός σταθμός. Να μαθαίνουν αν δεν ξέρουν.
Να μάθουν επίσης όλοι ότι με τα σκυψήματα και με την ομαδική αμνησία η δουλειά δεν θα προχωρήσει, όπως και με τη συντήρηση προβληματικών επιχειρήσεων με κρατικά χρήματα, για να μαζεύονται ψήφοι. Τα παληά κόλπα αρχίζoυν να κάνουν πάλι στη κυβέρνηση των Μεγάλων Διαπραγματευτών τα διάφορα βαρίδια, που προσπαθούν πλέον να τα βρούν με τους ολιγάρχες απο τη πίσω πόρτα με φακέλους, μηνύματα και διαρροές.
Στην Ευρωζώνη να μη καπνίζουν βαρειά τσιγάρα και στο Μαξίμου τα ελικόπτερα να προσέξουν να μη είναι γεμάτα με νοθευμένα καύσιμα. Aς προτιμήσουν μια δωρεά απο το Βαρδινογιάννη όπως έκανε ο Αβραμόπουλος των ακριβών υποβρυχίων.
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλοι είναι να κάνουν στην άκρη. Θα πέσει πολύ ξύλο και πριν καούν οι φλάτζες.
Υ. Όταν κοιμάμαι τα βράδυα, άν κοιμάμαι… μετράω γατάκια! Εσείς συνεχίζετε να μετράτε πρόβατα, προβατίνες και ”προβόπουλους”…

 zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: