Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η νέα παραμύθα του Αλέξη

Η νέα παραμύθα του Αλέξη 


Στην πιάτσα των ναρκομανών λένε ότι όποιος έχει εξασφαλισμένη την «παραμύθα» του είναι ευτυχισμένος. Ζει στην κοσμάρα του, αδιαφορεί για τα υπόλοιπα, αισθάνεται μονίμως αισιόδοξος και εμφανίζεται να περιμένει κάτι έστω κι αν αυτό δεν έρθει ποτέ. Και το κυριότερο, αυτός που δίνει την παραμύθα, ο έμπορος ναρκωτικών στην προκειμένη περίπτωση, έχει το κεφάλι του ήσυχο. Δεν φοβάται μην ξεσηκωθούν τα πελατάκια του, τους έχει όλους cool και ευχαριστημένους έστω κι αν βρίσκονται σε τεχνητό παράδεισο.
Το κόλπο της παραμύθας το έχουν χρησιμοποιήσει παντού, όλες οι κυβερνήσεις. Για παράδειγμα στη Χούντα η παραμύθα ήταν η αναβίωση του έθνους, τουλάχιστον όπως το φαντάζονταν οι ημίτρελοι συνταγματάρχες.
Στην εποχή του ανύπαρκτου σοσιαλισμού αρκούσε ένα κομμάτι ψωμί και η στοχοποίηση όλου του υπόλοιπου κόσμου για να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου οι πολίτες.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μπούκωσε τον κόσμο με επιδοτήσεις και του έκλεισε τα μάτια, ενώ ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη και της παρέας του πούλησε ακριβώς αυτό. Την αλλαγή του κράτους.
Το ίδιο έκανε και ο Κ. Καραμανλής με τις διακηρύξεις του για την επανίδρυση και τον Μπαϊρακτάρη. Ο δε Παπανδρέου ήταν ολόκληρος μια… παραμύθα με τα λεφτά που υπήρχαν.
Η μόνη περίπτωση κυβέρνησης που δεν είχε να πουλήσει κανένα παραμύθι ήταν αυτή του Σαμαρά. Πήρε μια διαλυμένη χώρα και δεν είχε πολλά περιθώρια. Κατάφερε να βγάλει το κάρο από τη λάσπη, όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο της επειδή ο κόσμος πίστεψε την παραμύθα του Αλέξη που δεν έχει τελειωμό. Από το διωγμό των δανειστών, την κατάργηση των μνημονίων και την περήφανη διαπραγμάτευση, μέχρι το «όχι» του δημοψηφίσματος που έγινε «ναι» την επόμενη ημέρα.
Κι όταν όλα τέλειωσαν, όταν η περήφανη αριστερή κυβέρνηση εξευτελίστηκε, έπρεπε να βρεθεί η νέα παραμύθα. Αυτή ήταν το παράλληλο πρόγραμμα, μ’ αυτό κέρδισε τις εκλογές του Σεπτέμβρη ο Αλέξης, αλλά το παράλληλο πρόγραμμα… πάπαλα. Φούσκα, ένα τεράστιο ψέμα. Όμως, ο Τσίπρας απτόητος, αφού καταλαβαίνει ότι υπάρχουν ακόμη γίδια που τον πιστεύουν συνεχίζει να φτιάχνει νέες παραμύθες. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ξεκάθαρα ότι ο κόσμος ξεγελιέται εύκολα, κάτι που αποδεικνύεται στην κάλπη, κάνει αυτά που πρέπει. Κοιμίζει τα πελατάκια του, τους δίνει τη δόση τους, το ναρκωτικό τους.
Τι θέλει τώρα ο κόσμος; Ένα ψέμα για να ξεχαστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ του το παρέχει σε δόσεις αλλά σε μεγάλες ποσότητες.
Η πρώτη δόση του νέου έτους αποκαλύφθηκε στο υπουργικό συμβούλιο. Φάτε κορόιδα λίστες με καταθέτες στο εξωτερικό. Φάτε ανόητοι φοροδιαφυγή και ελπίδα ότι θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους με πρόστιμα στους φοροφυγάδες. Φάτε κακόμοιροι που δεν έχετε να πληρώσετε ούτε για μελομακάρονα μια γερή δόση… ταξικής πάλης. Ο Αλέξης θα πολεμήσει τους έχοντες λεφτά στο εξωτερικό κι εσείς δύσμοιροι πολίτες θα χαζεύετε στο Σινεμά ο Παράδεισος.
Αλλά η παραμύθα δεν σταματά εδώ, έχει κι άλλο. Είναι η αποβολή του ΔΝΤ. «Θα διώξουμε το κακό Ταμείο» λένε όπου βρεθούν κι όπου σταθούν οι Συριζαίοι. Και διάφορες εφημερίδες παίζουν με τεράστιους τίτλους «το σχέδιο του Αλέξη για να διώξει τους κακούς Αμερικανούς, την Λαγκάρντ και τον Τόμσεν». Μπράβο στον μεγάλο ηγέτη, φάτε Έλληνες τη νέα… ελληνική επανάσταση.
Και κάπως έτσι θα περάσει το δίμηνο - φωτιά με τις μειώσεις στις συντάξεις, τους φόρους στους αγρότες, την επιβολή τέλους σε όλες τις συναλλαγές με κάρτες, την αύξηση των εισφορών, τη διάλυση των Ταμείων, τον νέο ΕΝΦΙΑ που παρ’ ότι θα εφαρμόζεται επί νέων αντικειμενικών αξιών θα δίνει τα ίδια έσοδα. Θαύμα. Ο Αλέξης έγινε Άγιος Βασίλης και μοιράζει δώρα.
Για να δούμε. Τα πελατάκια θα τσιμπήσουν ξανά; Θα φάνε τη νέα παραμύθα; Θα αποβλακωθούν;
.antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: