Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Τα δικαιώματα των όποιων κοινοτήτων

Η υπόθεση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, τα οποία καθημερινά προβάλλονται διότι καθημερινά δήθεν παραβιάζονται έχει πολύ βάθος...
1] Ο Γάμος είναι από αρχαιοτάτων χρόνων δεδομένος στην Ελλάδα. Αποτελεί συζυγία και συγκλήρωση του βίου παντός μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ο κοινός νομοθέτης έχει συμπήξει σε νόμο τα από τα αρχαία χρόνια κρατούντα στην ελληνική και στη χριστιανική πραγματικότητα και έχει κάνει περίληψη αυτών ευσύνοπτη και κατανοητή και τη διετύπωσε σε νόμο σεβόμενος το συλλογικό κεκτημένο, τον άγραφο νόμο, την τάση της πλειοψηφείας και τους κανόνες της Εκκλησίας. Αυτός είναι ο Γάμος, αυτή είναι η οικογένεια στην Ελλάδα.

2] Κάθε παρέκκλιση από αυτό το είδος γάμου είναι άγνωστη και αφύσικη για τον εθνικό Νομοθέτη, ο οποίος δεσμεύεται από την ιστορία και τις αρχές του τόπου. Η όποια εξαίρεση ποτέ δεν καταργεί τον κανόνα. Βολεύεται ίσως με κάποια διάταξη, ποτέ όμως δε νομιμοποιείται και δεν προβάλλεται, διότι αντίκειται στα χρηστά ήθη και τη δημόσια αιδώ. Έτσι ποτέ δεν πρέπει και δε θα λάβει δημόσια νομιμοποίηση και εμφάνιση στην Ελλάδα πχ η οπλοφορία, το εμπόριο των ναρκωτικών, η αιμομειξία, η παιδεραστία, η κτηνοβασία, ο γυμνισμός κλπ. Μπορεί κάποιες κοινότητες με το θάρρος της δημιουργίας ενώσεων και αντίστοιχων κομμάτων στην Ευρώπη να ζητούν Σύμφωνα Συμβίωσης, αλλά είναι τελείως απίθανο να εφαρμοστούν τέτοιες πρακτικές εδώ. Ο Νομοθέτης λαμβάνει υπόψη την επικρατούσα αντίληψη περί ζωής και οικογενείας και την επικρατούσα θρησκεία. Και αυτό είναι δίκαιο.
3] Αύριο ίσως να απαιτήσουν οι εν Ελλάδι μουσουλμάνοι άνδρες να παντρεύονται μικρά κορίτσια από 9 ετών και άνω, όπως γίνεται μετά φανών και λαμπάδων στις αραβικές χώρες, μια και η τελευταία σύζυγος του "προφήτη" ήταν 9 ετών ή να έχουν περισσότερες της μιας γυναίκες (πολυγαμία) ή να αποκεφαλίζουν δημόσια τους μοιχούς συμπατριώτες τους κλπ. Τι θα γίνει; Θα το επιτρέψει αυτό ο Κοινός Νομοθέτης και η Βουλή της Ελλάδος επειδή το λέγει το Κοράνι και ο Νόμος της Σαρία; Πως η Γαλλία απαγόρευσε τη μουσουλμανική μαντήλα στα Πανεπιστήμια; Την απαγόρευσε βάσει της δικής της άποψης περί ζωής και συμπεριφοράς μέσα στο λαϊκό κράτος της. Σαφώς υπάρχουν δικαιώματα που αίρονται χάριν του συνόλου.
4] Εμείς λοιπόν εδώ είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι από γενεάς εις γενεάν, το Σύνταγμά μας είναι καθιερωμένο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους στο όνομα της Αγίας Τριάδος, προστατεύεται το Ιερό Κείμενο της Αγίας Γραφής και οι Ιεροί Κανόνες της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, η παιδεία μας είναι χτισμένη και προσανατολισμένη πάνω στον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό. Έχουν λοιπόν δικαίωμα όλοι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί με όλες αυτές τις προϋποθέσεις και την παράδοση στην πλάτη τους όχι να στερήσουν το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής κάποιου, αλλά έχουν το δικαίωμα να ακυρώρουν την απαίτηση αυτό να γίνει νόμος με ίσα δικαιώματα και δημόσια εμφάνιση και κατοχύρωση μέσα στην ελληνοορθόδοξη Κοινωνία, διότι κατά την άποψη των Νομοθετών και της πλειοψηφείας αυτό δεν θα συμβάλει θετικά στην ηθική αγωγή και συνείδηση των νέων και στα χρηστά ήθη που προστατεύονται από τους νόμους του Κράτους.
5] Τέλος, ας υποτεθεί ότι αύριο σχεδιάζεται νόμος για τα δικαιώματα των κτηνοβατών... Ασφαλώς τότε θα έχουν δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους οι ζωοφιλικές οργανώσεις Ελλάδος... Τώρα λοιπόν που σχεδιάζεται το βδελυκτότερο νομοσχέδιο ενώπιον Θεού και ανθρώπων για να ψηφισθεί από τους βουλευτές μας, δηλ. τους βαπτισμένους εκπροσώπους της πλειοψηφείας των Ορθοδόξων Ελλήνων, στους οποίους μάλιστα δεν δώσαμε τέτοια εξουσιοδότηση, και το οποίο αν ψηφισθεί θα γκρεμίσει την ηθική υπόσταση της νεολαίας και της κοινωνίας, μαζί και με πολλά άλλα, και θα επιφέρει την οργή του Θεού, δεν έχει δικαίωμα να ομιλήσει η Εκκλησία, για τα βαπτισμένα μέλη της, βουλευτές και πολίτες, και για τις ψυχές για τις οποίες ο Χριστός έχυσε το Αίμα Του και να φανερώσει τους πνευματικούς κινδύνους και τις κοινωνικές ολέθριες συνέπειες αν ψηφισθεί το Σύμφωνο Συμβίωσης; Τί είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, μόνο για τα συσσίτια και τα κλινοσκεπάσματα; Δεν έχει το δικαίωμα να αρθρώσει λόγο για τη ζωή και την Πατρίδα στην οποία έδωσε από παλιά και πνεύμα και χρήμα και αίμα;
Χριστιανική Εστία Λαμίας - Τράπεζα Ιδεών

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MΠOYΡΛΟΟΟΤΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως η φωτογραφία γελοιοποιεί το όλο θέμα. Το έγραψα και στις "Ακτίνες" αλλά ακόμα να την αφαιρέσουν. Δεν μπορούμε να σχετίζουμε ελληνικές κωμωδίες και σαχλαμάρες με το σοβαρό ζήτημα της νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλοφίλων.

amethystos είπε...

Αυτό είναι τό πρόβλημα φίλε. Ο ομοφυλόφιλος από κωμικός έγινε σήμερα σοβαρός.

Ανώνυμος είπε...


Τι είπε ρε πάλι ο γεροξεκούτης!τι είπε! όπως τα είπε είναι!