Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Κριτική επί των προτάσεων Τσίπρα για το Σύνταγμα (9). ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ:
1) Δυνατότητα διενέργειας δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών, για ψηφισμένο νόμο, με εξαίρεση νόμους που αφορούν τα δημοσιονομικά. 

2) Δυνατότητα διενέργειας δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία και συλλογή
άνω του 1 εκατομμυρίου υπογραφών για νομοθετική πρωτοβουλία από τους ίδιους τους πολίτες.

ΚΡΙΤΙΚΗ:
Α) Προκειμένου να γίνει δημοψήφισμα για την κατάργηση νόμου ή για να προτείνουν οι πολίτες ένα νόμο (τον οποίο τελικά θα ψηφίσουν οι επαγγελματίες πολιτικοί), ο κ. Τσίπρας πρότεινε 1.000.0000 υπογραφές.

Πρέπει να ξέρετε ότι, σύμφωνα με το Ιταλικό Σύνταγμα, της Ιταλίας των 62 εκατομμυρίων κατοίκων, ο αριθμός των υπογραφών που απαιτούνται για πρόταση νόμου ή για κατάργηση νόμου, είναι μόλις 50.000 υπογραφές. 

ΠΡΟΤΑΣΗ
1) Αν παίρναμε την αναλογία των πληθυσμών Ιταλίας και Ελλάδας, τότε εδώ θα έπρεπε να απαιτούνται μόλις 8.000 υπογραφές και για τη στρογγυλοποίηση 10.000 υπογραφές.

Δείτε λοιπόν πως ο κ. Τσίπρας απαιτεί το αδύνατο, προκειμένου να μην θιγεί το καθεστώς και τα συμφέροντα των δανειστών.

2) Από όλη αυτή τη διαδικασία, ο κ. Τσίπρας εξαιρεί τα δημοσιονομικά, τα οποία αυτή τη στιγμή είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των δανειστών, με βάση τα μνημόνια.

Όμως ακόμα και δανειστές να μην υπήρχαν, ο κ. Τσίπρας θεωρεί προφανώς, ότι οι επαγγελματίες βουλευτές της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι πολύ πιο έξυπνοι από το σύνολο του λαού, αφού του απαγορεύει να αποφασίζει για τα δημοσιονομικά θέματα.

Την ίδια στιγμή όμως, επιτρέπει στους επαγγελματίες βουλευτές να αποφασίζουν οι ίδιοι για τους μισθούς τους και τη φορολογία τους!!!!! 

Αυτή είναι οφθαλμοφανής καθεστωτική νοοτροπία.

1 σχόλιο:

dmk83donna@gmail.com είπε...

Λαϊκισμός από έναν αδίστακτο προδότη!!!
Εκείνο που θέλει ο Λαός είναι να εφαρμόζεται το υπάρχον Σύνταγμα (όχι να γίνεται κουρελόχαρτο, για να παίζετε ...κρεμάλα) και οι Εισαγγελείς να το προστατεύουν από τυχάρπαστους σπιθαμιαίους ευκαιριακούς μεταπράτες του Ελληνισμού (όχι να αλληθωρίζουν ατενίζοντες την Εξουσία για μια θέση δωσίλογου διαχειριστή των ....εισβολέων).
Οι μηχανορραφίες σας και ο μακιαβελισμός σας ξεπερνούν κάθε όριο και των τριακοσίων φαύλων μαζί με την μαριονέτα που κρύβεται στα ...παλάτια περιμένοντας την ...βοήθειά σας να κινηθεί!!