Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ποιες τράπεζες «πάτωσαν» στα ευρωπαϊκά stress tests.

Οπως αναμενόταν εδώ και ημέρες, η ιταλική Monte dei Paschi, «πάτωσε»στα ευρωπαϊκά stress tests που έχουν ως στόχο την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών και την τόνωση της ροής του δανεισμού στην οικονομία της ευρωζώνης.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) δημοσίευσε τα
αποτελέσματα των stress test σε 51 τράπεζες, με την ιταλική Monte dei Paschi di Siena να καταγράφει την χαμηλότερη κεφαλαιακή επάρκεια. 

Συγκεκριμένα ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας ανήλθε στο - 2,44%. 

Αμέσως μετά στις χαμηλότερες θέσεις της λίστας ακολουθούν η ιρλανδική Allied Irish με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 4,31% και η αυστριακή Raiffeisen με 6,12%.

Aκολουθούν οι Βanco Popular 6,62%, Unicredit 7,1%, Βarclays 7,3%, Commerzbank 7,42%, SocGen 7,5%, Deuutsche Bank 7,8%, Criterai Caixa 7,81%, Erste Group 8,02%,

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών που συντόνισε τα τεστ αντοχής σε 51 τράπεζες απ' όλη την ευρωζώνη, πλην Ελλάδας και Πορτογαλίας, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να τεθούν οι τράπεζες σε μία πιο στέρεη βάση.

"Παρότι αναγνωρίζουμε την εκτεταμένη άντληση κεφαλαίων που έχει γίνει μέχρι τώρα, αυτό δεν αποτελεί ένα ξεκάθαρο πιστοποιητικό υγείας" δήλωσε ο πρόεδρος της EBA Andrea Enria σε ανακοίνωσή του. "Εξακολουθεί να υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει".

Πηγή:  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: