Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Άλλο θάρρος και άλλο θράσος

20160721-1Θάρρος είναι η κίνηση της ψυχής που με μέτρο τη λογική πράττει και τολμά. Θράσος δε λέγεται η ασυλλόγιστη κίνηση της ψυχής να πράξει όσα είναι πάνω από τη δύναμη της. Ο θαρραλέος είναι ανδρείος, γενναίος, μεγαλόψυχος, φρόνιμος· ο δε θρασύς είναι άνανδρος, δειλός, μικρόψυχος και ανόητος.

Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως ο θαυματουργός

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά. Και ο αθεράπευτα θρασύς που το παίζει και χριστιανός, επιτίθεται στους διαλεκτικούς του αντιπάλους, με διαβολές και χυδαιολογίες στο διαδίκτυο, καλυπτόμενος από την ανωνυμία του.Ευτυχώς, ο Θεός, ΟΛΟΥΣ μας συγχωρεί παρά ταύτα, εφόσον μετα-νοήσουμε και καταλάβουμε το μέγεθος της ηλιθιότητας και της χασούρας μας.

amethystos είπε...

Πιό σωστό ίσως είναι νά αναφερθούμε στού παλαιοημερολογίτες καί τούς αποτειχισμένους, οι οποίοι μέ Θράσος πιέζουν τήν ασυλλόγιστη κίνηση της ψυχής να πράξει όσα είναι πάνω από τη δύναμη της. Καί νά οδηγήσουν τήν εκκλησία στήν σωτηρία.

Ανώνυμος είπε...

Αμέθυστε, το Θράσος το έχουν οι ΝΕΟημερολογίτες που το 1924, με τη δύναμη ΤΗΣ ΒΙΑΣ των ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ρασοφόρων, και των Μπάτσων υποστηρικτών τους, ΈΣΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, και ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΑΝ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΞΗ 20 ΑΙΩΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Ας ταπεινωθούν τουλάχιστον, όσο πατάει η γάτα, και ας δεχτούν οι ΝΕΟημερολογίτες αδελφοί, την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...Καλό για την ψυχική τους σωτηρία, εάν το πράξουν...

amethystos είπε...

Ηδονίζεστε μέ τίς λέξεις φίλε. "ασυλλόγιστη κίνηση της ψυχής να πράξει όσα είναι πάνω από τη δύναμη της" Μέ τό χωνί μυαλό δέν μπαίνει.