Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Μια Βουλή… για τα πανηγύρια, εξελίσσεται σε εθνικό πρόβλημα για την Ελλάδα


Τους είδαμε και τους… χαρήκαμε για άλλη μια φορά. Η εικόνα της Βουλής στη συνεδρίαση της Τρίτης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής… Βαρουφάκη, ήταν μια ακόμη οδυνηρή εμπειρία για τον μέσο Έλληνα.

Το σημερινό Κοινοβούλιο είναι μακράν, και πέρα από κάθε ανταγωνισμό, το χειρότερο της Μεταπολίτευσης. Το χειρότερο της εποχής των Μνημονίων και της βαθιάς κρίσης, από τη στιγμή που το 2010, ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός μας έβαλε στο Μνημόνιο.

Ένα πολιτικό προσωπικό από το κάτω ράφι. Τραγικό. Ανεπαρκές. Στα όρια της φαιδρότητας. Ποιόν μπορούν να πείσουν αυτοί οι άνθρωποι; Ποιόν μπορούν να εμπνεύσουν;

Προσωπικότητες με προφανείς στρεβλώσεις και υστερήσεις, βρήκαν στη Βουλή την επαγγελματική διέξοδο που αναζητούσαν για τον… βιοπορισμό τους. Σκεφτείτε μονάχα πόσους από αυτούς που έχουν δικαίωμα υπογραφής για τη ζωή μας, θα εμπιστευόσασταν στη δουλειά σας, και το συμπέρασμα είναι προφανές.

Μια τέτοια Βουλή δεν αξίζει στην Ελλάδα. Ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα δεν αξίζει στους Έλληνες. Το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Αντιθέτως, μας βυθίζει περισσότερο στην κρίση.

Μια Βουλή… για τα πανηγύρια, εξελίσσεται σε μείζον εθνικό πρόβλημα για την Ελλάδα. Με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή Υστερόγραφα
/kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: