Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Κριτική επί των προτάσεων Τσίπρα για το Σύνταγμα (4). ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠτΔ

ΤΣΙΠΡΑΣ:
Λελογισμένη αύξηση των αρμοδιοτήτων του ΠτΔ που μπορεί να ενισχύσει τον ρυθμιστικό ρόλο του χωρίς να αγγίζεται ο πυρήνας του Πολιτεύματος. Για παράδειγμα: Το δικαίωμα του Προέδρου να απευθύνεται στη Βουλή για σπουδαίο λόγο, να συγκαλεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αλλά και να παραπέμπει ψηφισμένο νόμο σε ειδικό γνωμοδοτικό όργανο, αποτελούμενο
αποκλειστικά από δικαστές για να κρίνει επί της συνταγματικότητας του.

ΚΡΙΤΙΚΗ:
Α) Με τις ανούσιες αρμοδιότητες που αναφέρει ο κ. Τσίπρας, ουδόλως θίγεται το πρωθυπουργοκεντρικό μοντέλο, με τον πρωθυπουργό παντοκράτορα.

Β) Οι αρμοδιότητες που εξαγγέλθηκε ότι θα απονεμηθούν στον ΠτΔ (ερώτημα προς τη Βουλή, όπου την πλειοψηφία ελέγχει ο πρωθυπουργός, σύγκλιση του συμβουλίου των κομματικών αρχηγών, καθώς και παραπομπή ψηφισμένου νόμου σε συμβούλιο δικαστών διορισμένων από τον πρωθυπουργό), είναι κάποιες ανούσιες αρμοδιότητες, δεν χρησιμεύουν σε τίποτα και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τη διατήρηση ενός πανάκριβου για τους φορολογούμενους θεσμού, μπροστά σε έναν πρωθυπουργό απόλυτο νομέα του δημοσίου.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματικό ΠτΔ που θα δικαιολογεί τα χρήματα των φορολογουμένων, με τα οποία αμείβεται, θα πρέπει αφενός να εκλέγεται απευθείας από το λαό, αφετέρου να έχει τουλάχιστον όλες ανεξαιρέτως τις αρμοδιότητες που είχε με το Σύνταγμα του 1975, πριν τις αφαιρέσει Ο υπερσυγκεντρωτικός σοσιαλιστής Α. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: