Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Και με τον πατερα Νικολαο Μανωλη και με την "Πατερικη παραδοσι".

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ 
Και με τον πατερα Νικολαο Μανωλη και με την "Πατερικη παραδοσι".
  

Το ιστολογιο "πατερικη παραδοσι" αφου καταχωρησε την Δηλωσι Αποτειχισης του π. Νικολαου Μανωλη, που εμας μας προβληματιζει σφοδρα αν ειναι Κανονικη και Πατερικη Αποτειχισι, δηλαδη κατα την Πρακτικη των Αγιων μας, (θα δειξη το μελλον και μακαρι να μην επαληθευσουμε και παλι), γι αυτο και δεν ανεφερε τις Αποτειχισεις και αλλων σημερινων κληρικων και μοναχων που ειχαν το θαρρος - εστω και αργα και αφου ....εφτασε ο κομπος στο χτενι - να Αποτειχισθουν.
Ισως ο πατηρ Νικολαος, να θεωρει την Αποτειχισι του, ως την μονη Κανονικη και ορθοδοξη και οχι ...ημιαποτειχισι ή μισοβεζικη Αποτειχισι, δηλαδη δεν μνημονευουμε τον Αιρετικο αλλα, το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ,  κοινωνουμε εν παντι, με τον κοινωνουντα με τον Αιρετικο, παρα το Πατερικον και Ιεροκανονικον "Ο κοινωνων ακοινωνητω ακοινωνητος εστω".
Γι αυτο αλλωστε μας κατηγορουσε στο παρελθον και μας απεδωσε χαρακτηρισμους τελειως απαραδεκτους και οτι τον δημιουργουσαμε προβλημα, επειδη εμεις δεν εφαρμοσαμε οσα καποιοι κακοδοξοι και υστεροβουλοι πνευματικοι και γερονταδες μας συνιστουσαν να πραξουμε και δεν τους ακουσαμε, αλλα ακουσαμε τους Αγιους μας και εφαρμοσαμε την Πρακτικη τους. 
 Ομως και το καλο ιστολογιο "Πατερικη παραδοσι", προτρεχει κατα πολυ και συμπεριλαμβανει στους Αποτειχισθεντες σημερινους κληρικους και τον π. Γεωργιο Αγγελακακη, ο οποιος εχει στο ιστορικο του μια μπασταρδεμενης μορφης Αποτειχισι, αφου εχει εις βαρος του ενα ιστορικο ζωης τελειως απαραδεκτης και τελειως ξενης της Κανονικης Αποτειχισης.
Μαλιστα ο πατηρ Θεοδωρος Ζησης τον κατηγορησε δημοσια γι αυτο και εντος της πρωτης συναξης του Μελισσοχωριου Λαγκαδα.  
Μπλεκει μαλιστα και καποια οραματα και ονειρα, που, ως γνωστον, ειναι αυτα συνηθως δαιμονικα και τα επικαλειται θεοεμπαιχτικω τω τροπω, σαν τους οραματιστες για εντυπωσιασμο.
Τοσο πολυ μαλιστα που μεχρι και ο πρωην παλιοημερολογιτης επισκοπος του που τον ηξερε καλα και τον εστειλε στον Καναδα, απορησε και αναρωτηθηκε, αραγε πως τα ειδε, ορθιος ή κοιμισμενος(;) και πηρε την πληροφορια να αποτειχισθη;;;

Εχει δε μαζεψει γυρω του κακοδοξους αδεσποτους αιρετικους και αλλους παρδαλους και περιεργους τυπους που διακηρυττουν οτι το ημερολογιο ειναι δογμα και δεν αισχυνονται.
Επαναδημοσιευουμε, λοιπον, το επιμαχο σημειο του κατα αλλα πολλα, καλου ιστολογιου.

Σχόλιο: Ὁ π. Νικόλαος ἀναφέρει μερικὲς παλιὲς ἀποτειχίσεις, ἀλλὰ δὲν ἀναφέρει τίποτε γιὰ τὶς σύγχρονες. Γιατί;  Δὲν γνωρίζει κάποιον π. Σάββα Λαυριώτη καὶ τοὺς Ἁγιορεῖτες πατέρες; Δὲν γνωρίζει κάποιον π. Παΐσιο Παπαδόπουλο, π.Ἰγνάτιο,  π. Παναγιώτη, π. Σπύρο, π. Σταῦρο, π.Γεώργιο Ἀγγελακάκη καὶ π. Εὐθύμιο Τρικαμηνᾶ; Δὲν τοὺς θεωρεῖ συναγωνιστές του;  Δὲν θεωρεῖ ὅτι κάνουν κοινὸ ἀγώνα;

/apotixisi

ΣΧΟΛΙΟ: Πήραν καί οι αποτειχισμένοι τόν δρόμο τών παλαιοημερολογιτών. Ο καθείς τό αληθινό του παρεκκλήσιο. Αφού χρησιμοποίησαν όλο τό κατηγορητήριο τού παλαιού καί υιοθέτησαν τήν κατάκρισή του πού αλλού θά μπορούσαν νά καταλήξουν; Στόν κατακερματισμό καί στήν αντιπαλότητα. Από τόν καρπό φαίνεται τό δένδρο.

Αμέθυστος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΕΛΛΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΗΛΩΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ''ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙΝΗΤΟ''
-ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕ?
-ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΟΙOΣ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ''
[ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ]
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

https://apotixisi.blogspot.gr/2017/03/blog-post_23.html#comment-form
κοιτα τα σχολια που σε αφορουν

amethystos είπε...

O Boθρος της Αλβιωνας, πασιγνωστης Κιναιδοχωρας, που ειναι αραγμενο και τρωει τα ετοιμα, αυτο το ρεμαλι που λεγεται αμεθυστος Μεθυσμενος κατακρινει την Ομολογια ο Αιρετικος αυτος και τους Αποτειχισμενους που εφαρμοζουν την Ιεροκανονικη Αποτειχισι, αφου αυτη ειναι η εντολη των Ιερων Κανονων, τους οποιους αυτος ο Αντιχριστος ΓΟΝΟΣ, καθυβριζει, αφου ειναι γνωστοτατος Κανονομαχος.
Και ναι μεν, εμεις ελευθερα εκφραζουμε μεταξυ μας και τις τυχον διαφωνιες μας, αφου εχουμε και ζουμε την Ελευθερια των Τεκνων του θεου.
Αυτος ο Φασιστας που σερνει απο την μυτη του τους αλλους τεσσερεις φιογκους του τον Σταυρο, τον Βασιλη και τον Πετρο και τους επιτασσει να τον υπακουν τυφλα σαν ΣΚΥΛΑΚΙΑ πως τολμαει και εμφανιζεται να πιπιλιζει σαν καραμελλα ρηματα των Αγιων που ηταν ελευθεροι ανθρωποι και οχι Δουλοι και Υποδουλοι και Υποτελεις μιας Αντιχριστου νοοτροπιας να σταθμιζει την αναπνοη των ΚΥΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ Σταυρου, Βασιλη και Πετρου;

Ισχυρίζεται ότι μιμείται τούς Αγίους. Σωτήρας.

amethystos είπε...

Συγγνώμην βιαζόμουν. Εάν έχουν λίγο μυαλό οι άνθρωποι θά πρέπει νά αποτειχιστούν από τόν Τσολογιάννη. Εκτός τών άλλων βάζει κασσέττα. Στά πάντα. Είναι ήδη νεκρή ψυχή.

Θωμάς είπε...

Ο Τσολογιάννης μαζί με τον Σιαμάκη είναι οι μεγαλύτεροι υβριστές του Αγ. Παισίου. Κάτι παραπάνω από νεκρές ψυχές.

amethystos είπε...

ΧΥΔΑΊΟΙ. Καί όχι μόνον τού Παίσιου. Οπου υποπτεύονται ότι έχει καθίσει η χάρις πέφτουν σάν τά σκυλιά νά τήν εξαφανίσουν. Σκυλιά ξεδοντιασμένα.