Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Θερμή υποδοχή σε Εφραίμ από πιστούς στα Πατήσια - «Αξιος, άξιος» του φώναζαν [βίντεο]

Θερμή υποδοχή σε Εφραίμ από πιστούς στα Πατήσια - «Αξιος, άξιος» του φώναζαν [βίντεο]
Υποδοχή με τις καμπάνες να χτυπούν πανηγυρικά και πιστούς να χειροκροτούν θερμά, έφτασε ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.
Ο Εφραίμ αθωώθηκε σήμερα για το αποκαλούμενο σκάνδαλο «των ιερών ανταλλαγών» και νωρίς το βράδυ που έφτασε στην εκκλησία του Αγία Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να παρασταθεί σε δοξολογία προς τιμήν του.
Το εσωτερικό της εκκλησίας αλλά και ο προαύλιος χώρος είχε κατακλυστεί από πιστούς που μόλις είδαν τον ηγούμενο φώναζαν πανηγυρικά «άξιος άξιος» και τον χειροκροτούσαν, ενώ ο ίδιος είχε στο πλευρό του τον πάτερ Αρσένιο ο οποίος ήταν κι αυτός ανάμεσα στα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση.
«Ευχαριστώ το λαό για την προσευχή τους. Ευχαριστώ την εκκλησία» ήταν η απάντηση του ηγουμένου στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν πως αισθάνεται μετά τη αθώωση του, ενώ σε ερώτηση εάν σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά εναντίον όσον του καταλόγισαν εμπλοκή του σε σκάνδαλο αρκέστηκε στο να απαντήσει: «Ευλογούμε τους πάντες και τα πάντα»
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς μεταξύ άλλων ο ηγούμενος Εφραίμ αναφέρθηκε εμμέσως για τα όσα κατηγορήθηκε ανέφερε: «Δεν βιώνουμε την αιωνιότητα. Οι ενάρετοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν μέσα στην εκκλησία. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν τα βιώματα κι οι εμπειρίες και αυτά βιώσαμε κι εμείς».
Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα λόγια το γέροντα Παϊσίου αναφέροντας ο ηγούμενος «Τον αδικημένο άνθρωπο τον ευλογεί ο αδικημένος Χριστός με τα δυο του χέρια». 

.iefimerida

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: